reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Dzień dobry dziewczęta!

Ja dzis od rana w podłym nastroju, bo mnie wesele omija, a ja ciągle w tym łóżku leżę i tak jeszcze 2 tygodnie... No i sukienki nie założę i na nic wszystkie zakupy przedweselne - i jeszcze mnie teściowa podnerwiła swoją histerią, że jak pojadę to dziecko stracę i że ja się pewnie nie oszczędzam i wogóle beztroscy jesteśmy - normalnie tak mnie wnerwiła, że powiedziałam mężowi, że ma zakaz informowania jej o moich dolegliwościach jakichkolwiek i że po porodzie nawet niech nie myśli, że do nas przyjedzie, bo jest ostatnia na liście potrzebnych mi wtedy ludzi...
A mówi się, że człowiek z teściami nie żyje, a tu tak potrafią na odległość wnerwić, że szok!

Jak dziewczyny z ruchliwością Waszych pociech?? Bo mój mały nieźle jeździ mi po brzuchu , szczególnie o tych samych porach.. cieszę się bo jest to cudowne uczucie :tak::-)
Moja córa to fika i kopie całkiem mocno i często i też ma stałe pory, więc już mniej więcej wiem kiedy śpi, a kiedy szlaje to sobie gadam do brzuszka:tak:

Siostra mojego męża miała straszne przeżycia na Karowej przy pierwszym dziecku, w porodzie brało udział 10 studentów, tak popękała że założyli jej 15 szwów. Po powrocie do domu dostała krwawienia i pojechła do szpitala, a lekarz który ją badał był pijany i stwierdził poronienie, próbowała mu wytłumaczyć że jest po porodzie, a on dalej swoje, w końcu narobiła rabanu i wezwali drugiego lekarza, okazało się że zrobił jej się krwiak, a rany po szyciu goiły się 3 miesiące.
Jeszcze przez długi czas jak jakiś gin zobaczył jej krocze to był w szoku.
Po tych przeżyciach drugie dziecko postanowiła rodzić na Czerniakowskiej i ja też tam będę rodzić, tam pracuje moja ginka i koleżanki mówiły że jest ok.

Mój mały szaleje od godziny, ale w dzień było spokojnie.
No jak już powiedziałam wcześniej nie ma szpitali bez złych doświadczeń - o każdym znajdą się złe opinie, ale na Karowej fakt faktem sprzęt mają najlepszy dla noworodków, a gdyby nie daj Boże co to najważniejsza jest dzidzia. Moja ginka prowadzaca jest z Karowej i naprawde ekstra babka - więc akurat sobrej i profesjonalnej opieki na Karowej jestem pewna i dlatego u mnie Karowa jest na równi z Żelazną, wszystkie moje znajome rodzą właśnie albo na Karowej abo na Żelaznej i są happy i dzieciaczki też zdrowe:happy:

Dziekuje bardzo:):-) a ja sobie wkrecilam ze jesli polozenie główkowe i to niskie to ze pewnie akcja porodowa nie dlugo bedzie i martwie sie tym a w necie nie moge nic o tym znalezc:szok: ale z drugiej str to sobie tlumacze ze przeciez jak by tak mialo byc to gin na pewno by mi sam o tym powiedzial co nie?
Ulenka moja dr od USG mówi, że do trzysiestego któregoś tygodnia dziecko może się ciągle obracać i to, że leży głowką w dół podczas danego badania nie znaczy wogóle, że już się do porodu szykuje:cool2: Ja to np. czuje po ruchach i kopaniu dzidzi gdzie ma nogi i raz mnie kopie koło pępka, a raz na samym dole, nizutko, więc sie obraca na 100% - a na USG też głową ułożona do dołu była i to raczej chodzi, że wtedy może coś na dole pobolewać, bo uciska główka, a nie to że się rodzić będzie, także sie nie martw:-p

Dorciaa: ja tez się w lipcu broniłam, chociaz nie było zbytnio ciąży widać, to promotor wiedział, więc było spokojnie:)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
cześć kochane!!
u nas pogoda fatalna :szok::szok:od 4 w nocy LEJE deszcz..non stop... :-:)-:)-(
a dziś mieliśmy jechać na zakupy... w taką pogodę to nie wiem...

I ja Witam

u nas szaro buro i chłodno i pewnie będzie padać ale wolę taką pogodne niż upał ja już upałów mam dość zwłaszcza jak córa mnie wyciąga do piaskownicy a ja się smażę w tym słońcu bo cienia nie ma :sorry:

Agagsm chyba to dobry sposób by tesciowej nie informować o twoim zdrowi po co ma Cię wkurzać chamskie to co powiedziała :cool:

dziewczyny miłego dnia znowu nie dam rady nadrobić wszystkiego :sorry:

Witam!. Od trzech dni mam straszny apetyt:szok: nie mogę przestać jeść, a do tego mam ochotę na słodycze:szok: Chyba się zabiorę za sprzątanie

a mój D wziął wolne na dziś,żeby weekend ze mną spędzić więc raczej się tu nie pojawię do poniedziałku,ehhh :zawstydzona/y: trzymajcie sie styczniówki,wypoczywajcie dużo i ucałujcie brzuszki :-)

Witam was. Widze ze ten wzmozony apetyt to nie tylko u mnie,ja sobie z nim radze tak ze jak mam glodka to pije albo jem ale jorurt owoc lub platki na mleku...narazie 5kg na plusie:-)
Moja dzidzia bardzo duzo sie rusza kiedy tylko leze lub siedze spokojnie:szok:ruchy sa czeste i bardzo czesto mocne:tak:jezeli zdrowie pozwoli to decyduje sie rodzic w wodzie:-):-):-)we wtorek usg mam !!!oby dzidzi pokazalo co tam ma:tak:

Mam dziś koszmarny dzień, brzuszek boli, bo na spacerze nas jakiś bezdomny wilczur zaatakował i kilometr przynajmniej niosłam synka na rękach do domu, po przyjściu dostałam takich skurczy, że już miałam do szpitala jechać...:-:)-:)-(
Koszmar jednym słowem, teraz trochę mniej boli, idę leżeć, bo tylko to pomaga...:-(
Mam nadzieję, że czujesz się już dobrze, nieciekawa historia. Jestem milośniczką psów ale dla niektórych bezmyslnych właścicieli ich naprawdę powinno być ostrzejsze prawo. Przecież to niebezpieczeństwo.

Nikkipowiem ci szczerze ze jescze z moim ginem nie gadalam o CC bo bylam u niego raz tej pory bo zmienilam. w polowie wrzesnia ide na wizyte to pogadam:tak: mam nadzieje ze cos wykombinuje;-) ztego co wyczytalam na BB jesli gin pracuje w szpitalu to bierze ok 1 tys i sie idzie do niego na dyzur i robi cesarke i tyle;-)tyle ze ja jeszcze nie wiem czy ten moj gdzies pracuje.ehhh wogule wtej ciazy to jakas rozkojarzona ciagle chodze,normalnie siebie nie poznaje;-)
Beti, nie rozumiem czemu miałabyś płacić za CC skoro masz medyczne wskazania.
Ja również mam i jestem zdziwiona, dotąd nie myślałam, że mam z lekarzem prowadzącym rozmawiać o pieniążkach.

I ja sie witam z rana:-)
Cos kiepsko mi sie spalo gdzies od 5, o ile w ogole mi sie spalo. Chyba mnie stres zaczyna meczyc, bo za tydzien rozpoczyna mi sie sesja.
Poza tym bylam dzis rano potwornie glodna, wiec wstalam, zjadlam sniadanie i teraz pije kawke.
Karoli, nie stresuj się sesją. Jeśli naprawdę daje ci w kośc kup sobie ekstratk Bacha, pomaga jak bum cyk i jest bezpieczne.

Cieszę się, że dziś sobota i podziwiam Dorciaa, że masz zapał do sprzątania ;-) kurcze może i mnie coś weźmie.... trochę tego dom jakby wymaga :-):-D
Narazie również jestem przy kawce.

Witajcie kochane.
Ale pogoda. Deszcz leje..cos mi sie zdaje ze dzisiaj troche Wam potowarzysze:tak: wyspie sie, wyleze, bo mam takiego lenia od rana!
Kurcze, martwię się strasznie, że nadal nie czuję ruchów dziecka. Mam nadzieję, że nie jestem sama na tym etapie ciąży co???
Nie ma sie co martwic Joasiu. Ja pare razy cos czulam i nawet nie wiedzialam ze to dzieci.To takie delikatne ze mozna sie nie zorientowac nawet. Lekarz mowil ze wyrazne ruchy pojawiaja sie ok. 24 tyg. Od paru dni nic nie czuje ale dzieci sie ruszaja, bo widzialam przedwczoraj jak bylam u gina, poprostu jeszcze sa malutkie;-)
Widze ze ten wzmozony apetyt to nie tylko u mnie,ja sobie z nim radze tak ze jak mam glodka to pije albo jem ale jorurt owoc lub platki na mleku...narazie 5kg na plusie:-)
we wtorek usg mam !!!oby dzidzi pokazalo co tam ma:tak:
A ja właśnie jakos wcale nie mam apetytu. Jem jak musze i burczy mi w brzuchu. I wcale mi sie nie chce jesc tych zdrowych swinstw, co maja w sobie zelazo..no ale jak trzeba to wmuszam w siebie. Wyniki lekarz powiedzial ze nie sa zle, ale to pewnie dzieki minerałom, które teść mi kupil i pilnuje zebym je piła:-DNo ale 4kg na plusie jest.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamusie!!! melduje sie po wczorajszym USG i oswiadczam ze w moim brzuszku mieszkaja dwaj chlopcy :))) ulozone sa glowkowo i rozwijaja sie super dobrze jak narazie. milalam nadzaieje na dziewczynki ale i tak sie bardzo ciesze tylko ze imion dla nich nie mam, dla dziewczynek juz mialam heheh no i oczywiscie nie mogla sie powstrzymac juz i kupila dwie parki niebieskich bucikow sa takie slodkie :))) pozdrawiam mamusie i zycze poprawy pogody :)))

Do góry