reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Stwierdzam ,ze faceci to naprawde inny gatunek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam nadzieje ,ze moi synowie nie bedą w przyszłosci takimi egoistami jak ich wstrętny ojciec:wściekła/y:

O matko jedyna a coz Ci ten Twoj chlopina zrobil??

Nadineczka... ja biore zuravit:tak:z zalecenia na drogi moczowe... pije tez czasem herbatke z zurawiny:tak:

Kacha.... zdrówka dla Olisia i duzo sił dla Ciebie!!!

A my dzis cały dzien poza domem, najpierw slub kolezanki, pozniej siedzielismy u tesciów... i juz wiemy gdzie bedziemy mieszkac do czasu skonczenia remontu - u tesciów, ze wzgledu na 2 dziecko... pomogą mi przy Paulince bym mogła jak najwiecej odpoczac:tak:

Fajnie...Cos zaczyna sie ukladac...pomalutku a wszystko bedzie dobrze:-)

reklama
Golanda: twoja mała jest mniejsza, a jesteśmy w podobnych terminach:tak: Moja będzie pewnie kawał baby, bo my oboje wysocy i żadne z nas chudzielce. Chociaż moja mała goni swój grudniowy termin z OM, bo dziś z wymiarów ma 22 tyg. i 3 dni:-D

Agagsm: no faktycznie 100g na tym etapie to spora roznica, choc niby dokladnosc pomiaru jest +/- 50g, przynajmniej na tym aparacie na ktorym mialam mierzone wiec jakby moja miala 450, to spoko, ale 350 to juz w ogole malutko.Moze wda sie we mnie i w ogole w moja rodzine, bo jakby wdala sie w meza lub w dziadkow z jego strony to na pewno bym miala cc. U niego w rodzinie kobiety maja po 185cm, a mezczyzni po 2 m wzrostu.A u mnie mezczyzni w rodzinie mają max 172cm.
:)
A to masz termin na grudzien wg OM>? A to faktycznie duze szanse ze dzidzia przyjdzie na swiat jeszcze w tym roku.Ja mam na 4 wg OM, a wg 1 usg na 7.01. a tego swiezego usg na 9go, a moze po prostu bedzie malutka i drobniutka:)

Fajnie Ci z tym koncertem jazzowym, na pewno córci tez sie podobało:)

Co do bigosu to ja moge jesc codziennie caly czas cos bym jadla wiec podjadam owoce i warzywa zeby njie wygladac jak szafa trzy drzwiowa..

No dobra, namówilas mnie:) Przywiozlam sloik bigosu od rodzicow:)Faktycznie nadal dobrze smakuje:) a w sumie przed ciaza nie jadlam go z 5lat.Za to jak bylam mlodsza moglam go jesc na co dzien, tak jak Ty. Z tym ze ja nie umiem robic bigosu wiec tylko dostaje od rodziców albo siostry:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki Stefcia za przekazanie tej okropnej wiadomości. Niestety potwierdziło się to czego tak się bałam :-( Oliś nie dość, że ma zapalenie płuc to jeszcze ma świńską grypę. Lekarze pocieszają mnie jak mogą, mówią, żeby się nie martwić, ale ja odchodzę od zmysłów:-( Teraz na noc wygnali mnie do domu, rano mam do Olisia wrócić i mają mnie sprawdzić, chociaż właściwie żadnych złudzeń mi nie pozostawili.
Boję się jak ch... o Olisia i o Jessicę, jak mi dowalą antybiotyk na świńską to nie wiem czego mogę się spodziewać po porodzie. Komu ja coś tak złego zrobiłam, że los się tak na mnie odgrywa:-( Jeszcze dodatkowo Tomek ma zapalenie płuc, jemu nie robili badań na świńską, ale też pewnie ma, też mu mają zrobić.
Oczywiście o przyjeździe do Polski mogę na razie zapomnieć. Trzymajcie mocno kciuki i módlcie się z całych sił za nas. Z góry wielkie dzięki, nie wiem kiedy się tu znowu pojawię, mam nadzieję, że szybko i, że będę miała do przekazania same dobre wieści.

Kurcze co za okropne wiadomości.:-(
Mocno trzymam kciuki za Kachę i Olisia.

Dzięki Stefcia za przekazanie tej okropnej wiadomości. Niestety potwierdziło się to czego tak się bałam :-( Oliś nie dość, że ma zapalenie płuc to jeszcze ma świńską grypę. Lekarze pocieszają mnie jak mogą, mówią, żeby się nie martwić, ale ja odchodzę od zmysłów:-( Teraz na noc wygnali mnie do domu, rano mam do Olisia wrócić i mają mnie sprawdzić, chociaż właściwie żadnych złudzeń mi nie pozostawili.
Boję się jak ch... o Olisia i o Jessicę, jak mi dowalą antybiotyk na świńską to nie wiem czego mogę się spodziewać po porodzie. Komu ja coś tak złego zrobiłam, że los się tak na mnie odgrywa:-( Jeszcze dodatkowo Tomek ma zapalenie płuc, jemu nie robili badań na świńską, ale też pewnie ma, też mu mają zrobić.
Oczywiście o przyjeździe do Polski mogę na razie zapomnieć. Trzymajcie mocno kciuki i módlcie się z całych sił za nas. Z góry wielkie dzięki, nie wiem kiedy się tu znowu pojawię, mam nadzieję, że szybko i, że będę miała do przekazania same dobre wieści.

Trzymaj się i bądź dobrej myśli bo będzie dobrze musi być!
Czekamy na dobre wieści.Powodzenia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze dziewczyny Olis ma swinska grype :((
Kacha bedzie badana jutro, bardzo sie boi...

O rany masakra!!
Niech sie trzymają!!!Duzo zdrowka!!!!
Mam nadzieje ze wszytko bedzie dobrze, trzeba byc dobrej mysli i nie poddawac sie!!
:szok:
Duzo sily, cierpliwosci i wytrwalosci Kasiu!Na pewno z dzidzią bedzie ok!!!
Wracaj do nas szybko!!!!!Czekamy na dobre wiesci!

Ostatnia edycja:
Kacha z całych sił zaciskam kciuki za Twoje dzieciątka.. Współczuje z całego serca! Musisz być silna i dla Olisia i dla Jessi. Może nie łapnełaś tego świństwa i żadne antybiotyki nie będą potrzebne. Nie załamuj się,bo synek to wyczuje, a też musi mieć dużo siły,żeby walczyć z chorobą. Wiem,że łatwo nam mówić i pocieszać na odległość ale w tej sytuacji nie masz wyjścia- musisz wziac sie w garść,bo mały jest pewnie pod najlepszą opieką, a ty swoimi nerwami możesz dodatkowo zaszkodzić córeczce:-( Trzymaj się!!!!! <tulimy>

Kacha wawa straszne wiadomosci , az mi lzy plyna po twarzy , bede za was sie modlila , mam nadzieje ze wszystko skaczy sie szczesliwie bo Ty zaslugujesz na szczescie a nie na takie cierpienia ,tule Cie mocno i caluski dla Olesja.
Zapraszam w ten smutny poranek na kawe razem razniej.

cześć dziewczyny
kacha_wawa - o rany, trzymajcie się dzielnie!! i bądź dobrej myśli!! musi być dobrze!!

a ja mam coraz bardizej przekichane noce :-(albo budzę sie żeby biec do toalety (czego nie miałam na początku ciąży) albo.. z głodu :dry:

reklama
Kasia musi być dobrze !!! dużo zdrówka dla całej waszej rodzinki i szybko wracajcie do zdrowia że też takie paskudztwo istnieje :wściekła/y:

Do góry