reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Sylwia, nie strasz mnie ta anemia.
Ja ide dzis do lekarza ogolnego, o jestem bardzo zdenerwowana.
A na poniedzialek umowilam sie do ginki.
karoli niesuj sie tak ,anemie ma prawie kazda ciezarna.ja też praktycznie mięsa nie jem:tak:nie wchodzi mi,zamiast tego dużo owoców i warzyw .Nie jem na siłe b pózniej mi niedobrze,czasem rybke jakas :tak:Dostaniesz pewnie żelazo i wyniki sie poprawią:tak:

reklama
karoli niesuj sie tak ,anemie ma prawie kazda ciezarna.ja też praktycznie mięsa nie jem:tak:nie wchodzi mi,zamiast tego dużo owoców i warzyw .Nie jem na siłe b pózniej mi niedobrze,czasem rybke jakas :tak:Dostaniesz pewnie żelazo i wyniki sie poprawią:tak:
a ja wlasnie watrobke sobie robie..pierwszy raz w ciazy bede jadla.nie dopuszcze do anemii, nie dam sie! a na sniadanie platki owsiane jadlam.biore sie za siebie bo jak nie to moze byc zle.

a ja wlasnie watrobke sobie robie..pierwszy raz w ciazy bede jadla.nie dopuszcze do anemii, nie dam sie! a na sniadanie platki owsiane jadlam.biore sie za siebie bo jak nie to moze byc zle.
Ja tez staram sie jesc produkty bogate w żelazo:tak:watróbke do tej pory 2 razy żarłam:tak:duzo buraków ,zielonych warzyw,natka pietruszki,rodzynki do tego witaminy z najwiekszą dawką żelaza brałam a morfologia i tak swoje:tak:

Dziewczyny a co z kotami? Ja mam tylko w domu kota przybłędę... choć w zasadzie to jest kot taty, a w naszym pokoju przebywa rzadko i generalnie boi się ludzi...

Ja mam 2 kociaki, niewychodzace na dwór i jakos o jednego jestem spokojna, bo jest taki ze muchy nie skrzywdzi, woli uciec nic komukolwiek cos zrobic, jest oazą spokoju.Drugi niestety jest jego przeciwienstwem, lata, skacze, jest wsedzie, wszystko jest dla niego drapaczką, miewa glupawki i choc jest slodki to sie nieso o niego obawiam, bo czasem ma na prawde glupie pomysly.Podporzadkowal sobie nawet psa, wiec latwo z nim nie jest:) Ale jakos sie o ten moj zwierzyniec az tak nie martwie.Mam nadzieje ze dzidzia sie bedzie dobrze chowac jak bedzie miec od poczatku kontakt ze zwierzakami.

Sylwia100 super gratuluję chłopczyka!!! i to w siedemnastym tygodniu, mam nadzieję że ja też się dowiem w środę super ja też chcę chłopczyka!!!!
Macy głowa do góry masz prawo mieć gorszy dzień!
Losek, witamy i gratulujemy;)
Witaj Losek Mam wrażenie że my się tu rozmnażamy z dnia na dzień Tyle nas już jest
Morka, bo tu się szykuje wyż demograficzny chyba!

A ja czekam na obiadek zaraz mójM wraca z pracy wyjątkowo wcześnie i obiecał zrobić spaghetti a on robi najlepsze na świecie więc już nie mogę się doczekać:-D:-D:-D
byłam z dzidziolem na basenie popływaliśmy taki mały relaksik a przy okazji wstąpiłam do sklepu i znowu ubranko mi wpadło po prostu nie moge się powstrzymać hehe czekam już na 2 paczki z allegro:-D:-D:-D

moja teściowa ma 2koty i 2 psy i jak przyjedziemy jeszcze z moim to jest wesoło a ostatnio chcieliśmy kupić królika;)

Hej baby.Wczoraj nie pisałam bo po powrocie od lekarza cos zmulona byłam.Zrobił usg i będzie synuś:-D:-D:-DTak prawde mówiąc to bardzo sie ciesze bo już wiem jak się z chłopcami postepuje:tak:czyli potwierdził mi to co powiedział w 13 tygodniu:tak:zrobił takie szybkie usg zeby te jajka zobaczyc wiec prawie nic nie widziałam tylko serduszko słyszałam jak pięknie bije:tak:ale siusiaka i jajeczka widziałam:-DOd początku ciązy przytyłam 3 kg wiec nie jest zle:tak:Mam nadal brać duphaston skoro brzuch sie mniej napina przy nim,a luteine tylko wtedy gdy brzusio jest twardy:tak:Piszecie o bólach głowy i złym samopoczuciu-ja tez dzisiaj nie najlepiej sie czuje jakas słaba jestem:-(i głowie mi sie coś kręci:baffled:moze to wina pogody?i łepek tez taki cięzki,aż strach do sklepu wyjsc:tak:Oczywiście słaba morfologia i żelazo mam brać.nastepna wizyta za 2 tygodnie.Dziewczyny od którego tygodnia zaczyna sie 5 miesiąc?:confused:

Gratulujemy synusia:)
A jesli chodzi o 5mies. to w zaleznosci od zrodla ja znalazlam ze zaczyna sie od 17 lub 18 tyg.

Ja tez staram sie jesc produkty bogate w żelazo:tak:watróbke do tej pory 2 razy żarłam:tak:duzo buraków ,zielonych warzyw,natka pietruszki,rodzynki do tego witaminy z najwiekszą dawką żelaza brałam a morfologia i tak swoje:tak:
Bo to by trzeba bylo codziennie sobie wyliczac ile sie czego je, bo jednego dnia zjemy wiecej zelaza, drugiego wcale..i tak pozniej jest z tymi wynikami.Ja badania robilam na poczatkua teraz dopiero pod koniec miesiaca bede robic..

Bo to by trzeba bylo codziennie sobie wyliczac ile sie czego je, bo jednego dnia zjemy wiecej zelaza, drugiego wcale..i tak pozniej jest z tymi wynikami.Ja badania robilam na poczatkua teraz dopiero pod koniec miesiaca bede robic..

ja robilam jakies poltora miesiaca temu, zrobilam wczoraj i mi morfo strasznie zjechala.
A mi sie wydaje, ze na te anemie to chyba naprawde to miecho trzeba wprowadzic do jadlospisu :dry::szok: a ja tak nie lubie

Dziewczyny ze slabymi wynikami polecam Wam herbatke z pokrzywy,naprawde czyni cuda;-)W smaku moze nie najlepsza ale mozna sie przyzwyczaic,ja kupuje pokrzywowa z aromatem cytrynowym,albo wciskam po prostu cytryne...Pije ja od kilku lat i polubilam a moje wyniki krwi?Doskonale...:-)

reklama
ja robilam jakies poltora miesiaca temu, zrobilam wczoraj i mi morfo strasznie zjechala.
A mi sie wydaje, ze na te anemie to chyba naprawde to miecho trzeba wprowadzic do jadlospisu :dry::szok: a ja tak nie lubie
No powinno sie bo tam najwiecej tego "żelastwa":-)ale ja po miesie nawet drobiowym sie dziwnie czuje,jakos ciezko mi na zoladku i wcale nie mam na nie ochoty.ale watrobeczka byla niezla:tak:jest wiele innych produktow majacych zelazo procz miecha..czekolada:tak:orzechy..tylko lekarz mowil mi ze cos za cos bo tu znowu kalorie..

Do góry