reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Dziewczyny a czy Wy juz czujecie ruchy dzidzi?
Ja jeszcze nie..moj M wczoraj lezal z uchem przy moim brzuchu i nasluchiwal raz z jednej raz z drugiej strony (bo u nas blizniaki) i mowi ze cos mu szumi i bulgocze tylko:-Dale lekarz mi powiedzial ze jak pierwsza ciaza to w ciagu 3 tyg cos powinno sie zaczac dziac:-)

Ja wlasnie sobie czytam ze na Majorce panuje swinska grypa a moj brat pojechal na Majorke:szok: bede go unikac przez jakis czas jak wroci chyba..jeszcze tylko grypa mi potrzebna..

ANULKA ja także mam Amstaffa ale kocha ludzi dzieci:tak:mój synek biega po podwórku a on sobie leży lub przyłącza się do zabawy np.jak piłką się bawimy:tak:ja nie mam psa w domu bo i tez sa z tym problemy my mamy podwórko i tam sobie biegają i sobie żyją:tak:
Czesc Dziewczyny

Jestem tutaj nowa , poniewaz caly czas pisalam na "Lutowkach" bo myslalam,ze taki bede miala termin.
Mialam dosc opozniona owulacje i dlatego wszytko mi sie troche opoznilo. Data ostataniej miesiaczki 03.04.09. --> termin mi lekarz podal 2 dni temu na 10.01.10

W suwaczku mam 16 tydzien a wedlug daty ostatniej @, powinien to byc juz 17ty tydzien, jednak na razie tak zosatwie bo juz sie sama w tym zaglubilam , przy nastepnej wizycie lekarz mi dokladniej juz okresli na podstawie wagi dziecka i tego jak sie bedzie rozwijalo.

Niestety nie znam jeszcze plci, bo L nie udalo sie mi powiedziec 2 dni temu, dzidzia byla zle ulozona.

U nie samopoczucie na poczatku bylo fatalne , calodziennie mdlosci bez wymitow , teraz juz jest duzo lepiej... chcoiaz jescze rewelacji nie ma.
Biore ELEVIT i jescze tydzien LUTEINE.

Mam nadzieje,ze moge sie do Was teraz przylaczyc.

witam i GRATULACJE:-)

witam kolejmną mamusię:-D
ja ruchów nieczułam, chociaż niedawno w nocy miałam wrażenie jakby coś mi bukała o brzuszku, ale nie jestem pewna, czy to mi się nie przyśniło i od tamtej pory cisza:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Witaj Losek ja tez sie przenioslam ale juz od poczatku.
Wiecie co jak myslalam ze mala sie polozyla spac to sie wcale nie polozyla , terza zasnela wiec ja tez sie klade a potem basen.
Co do psow to ja nie mam , ale moja przyjaciolka miala z tym wielki problem nie dosc ze mieszka w 2 pokojowym mi9eszkanku to mieli rodwrera no i do tego dziecko 2 letnie teraz znowu jest w ciazy i przzyla koszmar , jesli chodzi o klotnie i oddanie psa naszczescie jej maz ulegl i oddal psa , ale stwierdzil , ze jej tego nigdy nie wybaczy.Czego ja pjac nie moge.

Ja go troche rozumiem, osobiscie nie wyobrazam sobie tego zebym musiala oddac mojego miska, chyba bym sie zaplakala, z drugiej stroney ja mam dzialke za domem i miejsce dla psa (ktory i tak spi z nami w domu)jakbym mieszkala w bloku to raczej nie zdecydowalabym sie na tak duzego psa:tak:

Czesc dziewczyny,u mnie po wizycie jest wszystko ok,dzidzia jest cala i zdrowa,szyjka trzyma dobrze tylko macice mialam troche napieta wiec gin przepisal mi Aspargin i zelazo bo moje wyniki nie byly za ciekawe.Przytylam tylko 200g wiec jestem zadowolona,W sumie od poczatku jest 3 kg200g ,gin sie pytal czy ja wogóle jem bo nic waga teraz nie ruszyla,osmial sie ze sie nie dziwi ze wyniki spadly:-Dno i potwierdził ze bedziemy mieli SYNA:biggrin2:serduszko pieknie biło wiec jestem zadowolona,kolejna wizyta za 3 tygodnie.
Byla równiez moja bratowa i ma stan zapalny,przepisal jej globulki, równiez byla zadowolona ze poszla sie przebadac,zrobil jej szczególowe usg,natrzepal chyba z 6 zdjec i powiedzial płec-też beda mieli syna:biggrin2:wykluczyl wade serca która miala ich córka ale cos mu sie tam nie podobało,chcial ja skierowac do Łodzi do specjalisty ale ona jak zaleci do Angli to jest umówiona na usg w tym kierunku,beda badac serduszko.
Spotkałam wczoraj taka znajoma i jest mi smutno bo juz 4 ciąża jej poleciala:-(tym razem w 26 tyg:-(serduszko przestało bic.Za kazdym razem jest to samo:-(robila badania po poronieniu u wyszlo wszystko ok ale ona wie ze gdzies jest przyczyna.Biedactwo:-(

Czesc dziewczyny,u mnie po wizycie jest wszystko ok,dzidzia jest cala i zdrowa,szyjka trzyma dobrze tylko macice mialam troche napieta wiec gin przepisal mi Aspargin i zelazo bo moje wyniki nie byly za ciekawe.Przytylam tylko 200g wiec jestem zadowolona,W sumie od poczatku jest 3 kg200g ,gin sie pytal czy ja wogóle jem bo nic waga teraz nie ruszyla,osmial sie ze sie nie dziwi ze wyniki spadly:-Dno i potwierdził ze bedziemy mieli SYNA:biggrin2:serduszko pieknie biło wiec jestem zadowolona,kolejna wizyta za 3 tygodnie.
Byla równiez moja bratowa i ma stan zapalny,przepisal jej globulki, równiez byla zadowolona ze poszla sie przebadac,zrobil jej szczególowe usg,natrzepal chyba z 6 zdjec i powiedzial płec-też beda mieli syna:biggrin2:wykluczyl wade serca która miala ich córka ale cos mu sie tam nie podobało,chcial ja skierowac do Łodzi do specjalisty ale ona jak zaleci do Angli to jest umówiona na usg w tym kierunku,beda badac serduszko.
Spotkałam wczoraj taka znajoma i jest mi smutno bo juz 4 ciąża jej poleciala:-(tym razem w 26 tyg:-(serduszko przestało bic.Za kazdym razem jest to samo:-(robila badania po poronieniu u wyszlo wszystko ok ale ona wie ze gdzies jest przyczyna.Biedactwo:-(

Przykro mi z powodu znajomej,trzymam kciuki za bratowa i ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadku.
A znajoma to robila sobie i mezowi badania genetyczne???Po tylu stratach to byloby wskazane....

reklama

super wieści:-)no i super parka będzie:-)ale co do znajomej ojejku ta biedulka musi przechodzić takie coś:-(współczuje jej bardzo ach dobrze że chociaż jakoś sie trzymie bo ja chyba bym załamała się psychicznie i niewiadomo czy bym nie potrzebowała pomocy:-(życze aby mogła urodzić zdrowego dzidziusia:tak:

Do góry