reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

kobietki witam u mnie ok, nie mialam tylko czasu wejsc do kompa, nie było mnie dwa dni i tyle nastukałyscie...i jak ja mam to nadrobic :)
p.s. jakos tak mam ze odpycha mnie od kompa, troche posiedze i zaczynam miec wieksze mdłosci i głowa mnie zaczyna bolec

reklama
justg - ja też tak miałam...W ogóle to zaczęłam podplamiać kilka dni przed wizytą - ale lekarz powiedział, mi ze to jest możliwe, bo jestem w terminie potencjalnej miesiączki i teoretycznie macica zachwuje pewne skłonności do zzucania śluzówki. Powiedział mi ze taka sytuacja może utrzymac sie do 3 miesiąca, co nie oznacza jednocześnie jakiś nieprawidłowości - profilaktycznie dostałam duphaston. Nalepije sie podpytaj swojego lekarza. Będziesz spojojniejsza.

elza1 - moim zdaniem poczekaj jeszcze z 2 tygodnie. W pierwszej ciąży tez zaraz około 3 tygodnia czułąm ze sie udało, wiedziałam ze sie już coś kluje i test wyszedł pozytywnie - też nie umiałam wytrzymać pobiegłam do lekarza na wizytę i ....po badaniu ginekologicznym usłyszałam, ze macica owszem jest rozpulchniona - podobna do ciążowej - można wiec przypuszczać że się przygotowuje do przyjęcia zarodka a na USG nie było nic widać, i lakarka stwierdziła ze komórka może sie jeszcze dzielić, być gdzieś przy końcu jajowodu ale nie zagnieżdziła sie w macicy wiec trudno jej cokolwiek powiedzieć...mam przyjśc za 3 tygodnie... wiec następne 3 tygodnie kosztowały mnie sporo nerwów...a z tego co wiem w pierwszych 8 tygodniach im mniej badań ginekologicznych i kopania w ... tym lepiej...więc odpoczywaj, kup sobie witaminy dla cięzarnych typu prenatal, materna, feminatal albo elewit i poczekaj spokojnie...

krwawienie po badaniu przez ginekologa to nie z macicy a to róznica , ja uważam że jest potrzebne takie badanie ,ginekolog sprawdza szyjkę macicy potrafi wybadać wszystko i dać do tego stosowne zalecenia :tak: np że pojawił się rozwarcie że szyjka się skraca troszkę dziwne że ty nie byłaś zbadana ani razu ?
nie sprawdzali ci rozwacia ani podobnych rzeczy ?hmmm
co do usg i wpływania na płód to ja mam inne zdanie nie uważam że szkodzi teraz to zupełnie inne usg niż kiedyś

no i u nas trzeba się zgłosić do 10 tygodnia by należało się becikowe

Mnie to nie dziwi bo na poczatku ciazy nie raz kobitka rezygnowała z badania ginekol zeby nie kopac i niczego nie naruszyć a jak jeszcze lekarz dysponuje usg 3D albo 4D to wcale nie robia bo na tym usg lepiej widac szyjke niż przy wzierniku...

drogie kolezanki, mam taki problem, boli mnie brzuch tak mniej wiecej w okolicach miedzyrzebrowych i troche ponizej, mam sie bac czy to normalne?? bolało z godzinke ale dalo sie wytrzymac, jak złapalam wiekszy oddech to przestawało jak spusciłam powietrze znowu?? czy ma to zwiazek z malenstwem?? strasznie sie niepokoje... :-(

Wiesz co mnie tak bolało koło 4 miesiąca jak sie dzidzia rozrastała - zołądek i wszystkie bebechy sie cofają do góry robiąc miejsce macicy ....może i u Ciebie jets podobnie....

WITAM :-)
Witam dziewczyny!
o tym, ze jestem w ciazy dowiedzialam sie juz 7 maja, pozniej wizyta u gina i pecherzyk bez zarodka wiec wstrzymywalam sie z przylaczeniem do Was, zwlaszcza, ze ostatnia ciaze poronilam ...
wczoraj piekny prezent na Dzien Matki bijae serduszko dzidziusia :tak::-)
bardzo sie ciesze!!!
Termin mam narazie na 21 stycznia.
pozdrawiam Was i serdecznie GRATULUJE wszystkim fasolek !!!!

witaj:-)jeszcze raz gratulacje:-)

kochane jestem juz po pierwszej wizycie u ginekologa
wrazenia pozytywne: p. Antopowicz w Medicus Centre w Dublinie.
Zrobila wywiad, zbadala piersi (babcia przechodzila raka piersi), posadzila mnie na fotel (mezuś moj przezyl dzis swoj pierwszy raz:):) - zabawnie, ale byl dzielny).
Pozniej zrobila usg dopochwowe i ..........widzielismy nasz malenki skarbek z bijacym serduszkiem..cos pieknego....ma 4 mm:) ale jest juz we mnie i zyje:):):)cudo nasze:)
Za 6 tyg bede w Polsce wiec zrobie sobie USG ponownie i setki inncyh badan

super że wizyta udana i serduszko bijace widzieliście:-)

Madzisek Ja wybrałam szpital w Cavan i to specjalny oddział prowadzony przez położne, bez lekarzy. Słyszałam świetne opinie o tych oddziałach, domowa atmosfera, malutkie sale, zero kolejek. Czekam na pierwsza wizytę i na decyzję czy się kwalifikuję. Napiszę coś więcej jak będę po.
Słyszałam, że w szpitalu niedaleko Naas panuje gronkowiec:baffled: więc tego nie polecam.
Mojego synka rodziłam w Droghedzie i również nie polecam, straszny tłok.

Co do badania ginekologicznego zgadzam się z Kamuzo po co ingerować jeśli wszystko widać na normalnym usg. Zastanawia mnie tylko czy macie wybór w Polsce jak chcecie być badane i czy przy każdej wizycie jesteście w ten sposób badane?
A propo infekcji, myślę że każda z nas potrafi stwierdzić czy ją ma, bez badania. Ja obecnie mam i nic mi nie pozostaje jak leczenie domowymi sposobami bo i tak żadnych środków nie powinnysmy teraz brać.

cześć wszystkim :)

chciałabym do was dołączyć :-)termin mamy na 27 stycznia. Beta z poniedziałku wyszła 390, dzisiejsza - ponad 900 :-) Wygląda na to że dzidzia się ładnie zagnieździła i rośnie:tak:USG będę mieć w przyszłą środę, czyli jeszcze tydzień czekania:szok:
Trochę się boję, bo poprzednią ciążę poroniłam w 5tyg... ale wierzę że teraz będzie dobrze :tak::tak::tak:

reklama
cześć wszystkim :)

chciałabym do was dołączyć :-)termin mamy na 27 stycznia. Beta z poniedziałku wyszła 390, dzisiejsza - ponad 900 :-) Wygląda na to że dzidzia się ładnie zagnieździła i rośnie:tak:USG będę mieć w przyszłą środę, czyli jeszcze tydzień czekania:szok:
Trochę się boję, bo poprzednią ciążę poroniłam w 5tyg... ale wierzę że teraz będzie dobrze :tak::tak::tak:

witaj:-)GRATULACJE:-)

Do góry