reklama
macy
Fanka BB :)
ostra dyskusja na temat tej toksoplazmozy...
chyba obie macie racje, w każdym razie tak jak to widzę. nikki ostrzega, bo się boi, poza tym po straconych ciążach spojrzenie na świat jest trochę inny. ale... z drugiej strony nie można dać się zwariować, bo człowiek musiałby się otaczać próżnią, żeby ciążę przeżyć. raxneta kotek piękny (mam do nich słabość) i wszystkie wierzymy, że jest zdrowy. swoją drogą pewnie gdyby był chory, już dawno byś przeszła toksoplazmozę - taka jest moja opinia. wiadomo, że w kuwecie nie grzebiesz, chociaż ludzie mają różne upodobania... najważniejsze to zachować zdrowy rozsądek. i chyba tylko tyle. na całą resztę wpływu nie mamy, nawet gdybyśmy nie wiadomo jak o siebie dbały.
kubiaczka gratuluję zmiany lekarza - widać, że jesteś zadowolona
chyba obie macie racje, w każdym razie tak jak to widzę. nikki ostrzega, bo się boi, poza tym po straconych ciążach spojrzenie na świat jest trochę inny. ale... z drugiej strony nie można dać się zwariować, bo człowiek musiałby się otaczać próżnią, żeby ciążę przeżyć. raxneta kotek piękny (mam do nich słabość) i wszystkie wierzymy, że jest zdrowy. swoją drogą pewnie gdyby był chory, już dawno byś przeszła toksoplazmozę - taka jest moja opinia. wiadomo, że w kuwecie nie grzebiesz, chociaż ludzie mają różne upodobania... najważniejsze to zachować zdrowy rozsądek. i chyba tylko tyle. na całą resztę wpływu nie mamy, nawet gdybyśmy nie wiadomo jak o siebie dbały.
kubiaczka gratuluję zmiany lekarza - widać, że jesteś zadowolona
Anusia8309
Dziewczyny może któraś z was wie jak to powinno byc z naszym tyciem? Mniej wiecej ile w jakich miesiącach,bo mnie koleżanka wystraszyła,że za mało przytyłam i że to nie dobrze a lekarz powiedział ze wszystko jest dobrze a przytyłam w 3 miesiace 1.8kg i nie wiem pomóżcie
Przyrost wagi ciała w ciąży :: MediWeb.pl tu niby prawidłowy przyrost wagi w ciązy choc wiele z nas mialo rozne rozbieznosci ale niby to prawidlowy
Anusia wklej ten link o wadze na wątek przydatne linki, bo na pewno jeszcze niejednej dziewczynie się przyda, ok?Przyrost wagi ciała w ciąży :: MediWeb.pl tu niby prawidłowy przyrost wagi w ciązy choc wiele z nas mialo rozne rozbieznosci ale niby to prawidlowy
labamba23
podwójna mama
Cześć:-)
Ale tu wrze(a może wże) od rana, z tego co wiem to wcale nie jest tak prosto zarazić się tą chorobą. my nie mamy zwierząt jedynie kota od sąsiadów, którego nie przepędzam.
Kubiaczka gratulację:-):-):-)
Ja dzisiaj na chwilke muszę podskoczyć do pracy, a pózniej muszę iść na zakupy bo dostałam zaproszenie na "baby shower" , i moja koleżanka niedawno urodziła więc muszę po jakies prezenty wyskoczyć.
Miłego dnia:-)
Ale tu wrze(a może wże) od rana, z tego co wiem to wcale nie jest tak prosto zarazić się tą chorobą. my nie mamy zwierząt jedynie kota od sąsiadów, którego nie przepędzam.
Kubiaczka gratulację:-):-):-)
Ja dzisiaj na chwilke muszę podskoczyć do pracy, a pózniej muszę iść na zakupy bo dostałam zaproszenie na "baby shower" , i moja koleżanka niedawno urodziła więc muszę po jakies prezenty wyskoczyć.
Miłego dnia:-)
Cześć kłótliwe baby:-)
Wczoraj przez ten upał miałam tak potworny ból głowy że nawet nie spojrzałam w stronę komputera, dzisiaj jeszcze mnie ćmi ale jest trochę lepiej. Nie wiem czy dam radę przeczytać wszystko co naskrobałyście, a co do tokso i innych ustrojstw to myślę że trzeba dbać o siebie bardziej niż zwykle, ale nie można dać się zwariować. Jakbyśmy świadomie chciały ustrzec sie przed wszystkim co nam w ciąży może grozić trzeba by zamknąć się w szpitalnej izolatce i ciągnąć na kroplówkach
Labamba - chyba wrze
Wczoraj przez ten upał miałam tak potworny ból głowy że nawet nie spojrzałam w stronę komputera, dzisiaj jeszcze mnie ćmi ale jest trochę lepiej. Nie wiem czy dam radę przeczytać wszystko co naskrobałyście, a co do tokso i innych ustrojstw to myślę że trzeba dbać o siebie bardziej niż zwykle, ale nie można dać się zwariować. Jakbyśmy świadomie chciały ustrzec sie przed wszystkim co nam w ciąży może grozić trzeba by zamknąć się w szpitalnej izolatce i ciągnąć na kroplówkach
Labamba - chyba wrze
Kubiaczka
Cześć kłótliwe baby:-)
i do tego butla z czystym tlenem... W powietrzu tyle bakterii
Fakt, ale co z wodą do kąpieli?i do tego butla z czystym tlenem... W powietrzu tyle bakterii
A tak na marginesie to truskawki trzeba by wyparzać, bo kotek - wiejski kotek biega sobie po polu truskawek i załatwia tam swoje potrzeby , a później te truskawki znajdujemy w naszym warzywniaku. Myślę że do wszystkiego trzeba podejść z dystansem. Kubiaczka do tego tlenu też
reklama
a co do tokso i innych ustrojstw to myślę że trzeba dbać o siebie bardziej niż zwykle, ale nie można dać się zwariować. Jakbyśmy świadomie chciały ustrzec sie przed wszystkim co nam w ciąży może grozić trzeba by zamknąć się w szpitalnej izolatce i ciągnąć na kroplówkach
i do tego butla z czystym tlenem... W powietrzu tyle bakterii
Moim zdaniem wystarczy mieć świadomość zagrożeń i umieć tą wiedzę wykorzystać dla dobra swojego dziecka a nie bagatelizować ryzyko. Ale każdy wybiera za siebie i nic nikomu nie narzucam, po prostu wkleiłam linka jak można się toksoplasmozą zarazić, uważacie, że to przesada-ok, dla mnie to świadome dbanie o nienarodzonego maluszka.