reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

dzien dobry
my juz tes wstalysmy tzn Fiolcia pobudzila wszystkich i poszla spac dalej. ale jak slodko usnela przytulona do M;-) w nocy cos krzyczala ale posmarowalam dziąselka i przestala wiec chyba cos nam sie przebijac bedzie.

achh no i muszę się wam pochawlic ze wczoraj Fiolcia zjadła moją pomidorową!!!! ale jej smakowałą-aż nawet przez pierwsze pół porcji nie trzeba było zabawiac-to juz sukces spory u nas;-) czyli juz mamy kilka zupek domowych,jak tak dalej pojdzie to słoiczki bedą okazjonalnie u nas gościły:tak:

Gratulacje!

U mnie też mała porządziła godzinę i właśnie zasnęła - babol jeden :-)

U nas słoiki wcale się nie przyjęły - mała woli moje jedzenie - wczoraj był krupnik - mała była zachwycona. Jakoś się obawiam pomidorówki - Gabi była uczulona na pomidory - zaczęła je jeść bez przygód dopiero jak skończyła jakieś 18 miesięcy - ale jak wy dajecie to może i ja spróbuje...

reklama
Witam słonecznie!
Pogoda piękna a ja mam chyba rozwiązanie zagadki gorączki jaką miał Tymek ostatnio. 1-3 września, gorączka w okolicahc 38, zbijana tylko homeopatycznie. Wczoraj jej już nie było, za to wieczorem pojawiły się czerwone placki na pleckach i brzuszku, ciut rano na buzi. Myslę, że to trzydniówka bo co innego. Jest też lekka biegunka. Pare dni temu była u mnie koleżanka z opryszczką, czytałam, że ona zaraża malucha tym wirusem. Kto ma doświadczenia? Nic nie podaje, nie smarowałam specjalnie poza typową pielęgnacją.Mały w dzien jest pogodny, noce gorsze... na zęby zrzucałam ale widać to nie to, choć i one idą.
Tak poopowiadałam z rana, poza tym trzymamy się ok, nie udzielam się tu zbyt bo rozpoczął się rok szkolny i się organizujemy, ale idze nam nieźle.
pozdrawiam

Kaja jak wysypało to 3 dniówka u nas było podobnie gorączka 3 dni i wysypało małego jednego dnia lekko na drugi jeszcze bardziej w końcu 2 dni i znikło wszystko a biegunka też była

Witam i zmykam brak mi ostatnio czasu nawet na czytanie mój w domu dziś i wczoraj wiec laptop w jego rękach ;) i chyba do T pojedziemy

Miłego dnia :)

Hej babole!!
U C dupka nieodparzona całe szczęście.
U lekarza Nika byliśmy kilka razy. Faktycznie zbyt długo to trwa by sprawę zostawić samej sobie.....Chwilowo jesteśmy na Hunanie z Mct i od wczoraj wieczora kupki ładniejsze...zdecydowanie.....
Ponadto wczoraj troszkę płakuśny dzionek był....i wieczorne zaśnięcie jakiś horror, ale po posmarowaniu żelem zasnął więc musi nam iść coś.....
Kaja współczuję trzydniówki, ale z tego co czytam macie już najgorsze za sobą!
Beti , Czechow,fajnie, że dziewczyny lubią wasze zupki :) My chwilowo jesteśmy bardzo monotonni i jak lekarka mówiła, nawet jak kupska nam się uspokoją to stopniowo będziemy wracać do jedzenia, zaczynając od warzyw więc szaleć w kuchni nie mogę.... Jemy tylko słoiczkową marchewkę :(

A poza tym miłego Wam, u nas słonecznie!!!

Klara - cieszę się że kryzys "kupowy" już opanowany :-). Dobrze że chociaż marchew to też warzywo a na inne przyjdzie znów czas.

Kaja - też mi się widzi 3 dniówka. Ale macie to już za sobą i z głowy.

KLARA M to super że już kupska są ładniejsze maluszek się nie męczy.MY WŁAŚNIE WRUCILIŚMY DO DOMU Z WCZORAJSZYCH WOJAZY MAŁY TAK ZMĘCZONY ŻE JAK ZASNOŁ O 16 to jeszcze spi.
A ja przyszłam was troszkę poczytac z małym piwkiem:)
Miłego wieczoru moje panie:)

Kupska znowu przechwaliłam :( Ostatnie z wodą :(((( Już nie mam pomysłu jak Mu pomóc. Mały znowu wieczorem mocno płakał. Opadam z sił :( On pewnie bardziej :(
Jeszcze jutro muszę iść do tej baby lekarki, bo mleko tylko na rano starczy, bo oczywiście zapisała tylko jedno opakowanie i kazała przyjść! No i jutro babol przyjmuje w godzinach prawie że drzemki C.... Lekko nie będzie....

Nika to faktycznie młody wykończony skoro tak padł!!

czechow ja tez sie troszkę pomidorka obawiałam ale w słoiczkach w wielu obiadkach był pomidor i nic małej nie było wiec zaryzykowałam pomidora działkowego do zupki i jest ok. nie powiem bo do 12 w nocy miałam schize ze mogła ej zupka zaszkodzic no ale na szczescie ot tylko moja schiza była.

Klara wymus na tej lekarce jakies skierowanie na badania!!! ta biegunka juz zdecydowanie za długo u was trwa.

Kupska znowu przechwaliłam :( Ostatnie z wodą :(((( Już nie mam pomysłu jak Mu pomóc. Mały znowu wieczorem mocno płakał. Opadam z sił :( On pewnie bardziej :(
Jeszcze jutro muszę iść do tej baby lekarki, bo mleko tylko na rano starczy, bo oczywiście zapisała tylko jedno opakowanie i kazała przyjść! No i jutro babol przyjmuje w godzinach prawie że drzemki C.... Lekko nie będzie....

Nika to faktycznie młody wykończony skoro tak padł!!

Koniecznie wymuś na niej badania.Bo to już martwiące tyle czasu!Tak mozna doprowadziś do odwodnienia.

Mały spał do 19:00 :)
Kupiłam mu szczoteczkę i paste do zębów.Ale Nikodemowi podobało się mycie paszczy:)

reklama
Beti ona mówiła, że jak nie jadł surowego żółtka to to nie ma sensu .....
Nie wiem, niby ta ostatnia kupa dziś już nierzadka, niewodnita, tylko widać że trochę z wodą poszło... Chyba że ja już w paranoje wpadam i młody sobie siknął i ta pielucha dlatego tak wyglądała? Bo cały dzień niby ładnie było.... Nie mam ochoty już tych kup analizować......ale co zrobić...
Zobaczymy jak będzie jutro. Babszyl mówił że tydzień młody musi brać ten lek na biegunkę i to mleko by była poprawa...

Nika niby jest zawsze spradzany i odwodniony nie jest.......

Jutro idę to zobaczymy co powie..

Do góry