reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

hejka
wróciłysmy ze szczepienia niezaszcepione, z recepta na szcepionke (mamy se nabyc) i skierowaniem na mnostwo badan bo niestety wagowo wypadłysmy kiepsko. przez 3 mies tylko 850g...do tego zeberka mają tendencje do wywijania wiec dodatkowe badania pod tym kątem i jeszcze badanie na cukier bo Fioclia malo je a duzo pije. i juz sie boej bo mała żyłek nie ma widocznych.ostatnio dlatego krewk pobierana z palca była....

Paulina dodajesz jakies przyprawy do takiego obiadku?bo moja za chiny nie chce jesc takiego mixu.a teraz musze jej wciskac duzo mięcha i nie wiem jak to zrobie.

reklama
cześć dziewczyny, bardzo przepraszam że od kilku dni mało sie odzywam ale coś brak czasu, Mati marudny a na dodatek to nasz ostatni tydzień razem bo w poniedziałek do pracy wracam :( Co wchodzę na bb i trochę poczytam to muszę lecieć do małego

Biedna Fiolcia :( Trzymam Beti kciuki za Twoją kruszynkę żeby więcej jadła i kilka kilo przybrała :) Będzie dobrze, musi :)

Jola
, ale super widzieć u Ciebie taki suwaczek, jeszcze raz gratuluję!!!!

Beti kochana nie martw się .. a co jeszcze do tych żyłek nie widocznych? to źle? mi też mają zawsze problem z pobraniem krwi hehehe i co zrobić - pochowały sie i tyle :-) a żebra....moja Mała ma z lewej strony to ostatnie bardziej wystające ale nie martwie sie bo ja tak mam i moja mama wiec to musi być genetyczne hihih :-)

agniecha i jak tam nastawienie do powrotu do pracy?

ja lece zaraz do wuja na kawusie wiec pewnie dopiero wieczórkiem wróce :-)

Byliśmy na szczepieniu, K zapłakał jak się wkuła ale szybko się wtulił we mnie i było już ok:) Następne dopiero w lutym.

Beti oby mała dużo wcinała i szybko przybrała

agniecha nie myśl jeszcze o pracy do pn sporo czasu ciesz się każdą chwilą z dzidzią:tak:

Jola, dopiero się doczytałam, allleeee super!!!!! Wielkie gratulacje!!!!!!! Świetna wiadomość!!!!:-D:-D:-D
Wczoraj byłam u znajomych zobaczyć 11 dniowe maleństwo, już zapomniałam że to takie kruszynki, hehehe...:szok::eek:

Beti trzeba wierzyć że będzie dobrze i mała zacznie przybierać , a próbowałaś samiast przypraw dodawać troszkę masełka do obiadków? nie pamietam czy Fiolcia jest alergiczką i czy możesz?

Właśnie Paulina spróbuj masełka albo jakiś przypraw dodawać do jedzonka, ja naprzykład zupy doprawiam, bazylia, oregano i różnymi innymi z ogródka - co się zerwie ;-) i odrazu lepiej dania smakują albo do ziemniaczków masełko i koperek i Amela wcina ze smakiem :-) wogóle to widze ze coraz mniej jej te jałowe słoiczki podchodzą wiec musze przyprawami doprawiać do smaczku :-)

aha a co do tego cukru....badania, to zwróć uwage czy siuśki mają ostry zapach albo czy małej z buzi brzydko pachnie to są główne objawy cukrzycy - ale watpie ze ma - moze poprostu nauczyła sie dużo pić, zapycha sie piciem, nie chce jeśc przez to i kółko sie zamyka, moze dawaj jej zamiast picia jakies deserki, owoce, tam tez jest woda :-)

a co do centyli to nie martw sie Amela ma nie wiele wiecej gram od Adama i jest gitarka - no niektóre bobasy tak mają - ja sie najpier martwiłama teraz sie cieszę ze nie musze dużo dzwigać hihihi :-)

Ostatnia edycja:
Beti waga mi się wydaje ładna i ładnie przybrała mój w 3,5M 830g jeśli dobrze wyliczyłam :tak: mój w sumie cyc + 20max50ml herbatki wypija

kurcze właśnie się obudził zmykam :eek:

Wiw masełko dopiero wprowadzamy za zgodą alergologa.

Tysiolek to nie Paulina tylko my mamy problem z jedzonkiem;-)

deserki jesli sa slodkie to nie podchodza. nic co slodkie nam nie idzie, a z tą wodą to mas zrację ona dużo sie zapychała woda jak nie chciała pic mleka i tak jej zostało. z buzi jej nie śmierdzi i siuski tez chyba nie mają zapachu.

mi sie wydaje ze jej "jedzenie dla dzieci " sie znudziło. od jakiegos czasu dawałam jej po kawałeczku bułeczki z masełkiem i szynką i dzis była głodna kaszki nie chciała, kleiku kukurydzianego zjadła moze ze 30ml i co?dopchała sie kanapką szynką-zjadła 3/4 kromeczki. ostatnio na deserek glumała antonówkę;-)

a ziemniaczki z masełkiem jutro ugotuje macie racje moze jej zasmakuje, do tego rozmroze pulpeciki co kiedys zrobilam i bedzie obiadek

reklama
agniecha i jak tam nastawienie do powrotu do pracy?

strasznie się denerwuję powrotem do pracy. Z jednej strony się cieszę że trochę do ludzi pójdę a z drugiej to bym chciała z Matim tak chociaż do roczku posiedzieć, no ale się nie da. Najgorsze jest to że ja mam pracę na zmiany, mogę mieć na 7 albo 10 a nawet na 14 :( Ale muszę jakoś dac radę

agniecha nie myśl jeszcze o pracy do pn sporo czasu ciesz się każdą chwilą z dzidzią:tak:

chciałabym nie myśleć ale jakoś się nie da :( Nawet w nocy mi się uz śni :)

Beti, mam nadzieję że jutro ziemniaczki z masełkiem posmakują Fiolci :)

Do góry