reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

agagsm - może masz kogoś znajomego kto ma zmysł i talent amatora fotografa? poproś o koleżeńską przysługę - pocyka i foty również będą piękne - a nie muszą być obrobione photoshopem

reklama
Sens żałoby narodowej polega na tym, że trudno oglądać programy rozwyrwkowe i komedie podczas gdy inni płaczą po śmierci bliskich. To olbrzymia tragedia na skalę jakiej nie było dotąd. To śmierć, która dotyka każdego - przynajmniej mnie się tak wydaje i jestem w szoku, że tak piszecie. Być może jestem z innej gliny ale mi ne brakuje nic. Dziś są już inne programy ale stonowane, filmy o spokojnej tematyce.

Nie ma reklam, zauważcie... świat zwolnił.... w sklepach nie gra muzyka.... to nasz obowiązek uczcić ich pamięć. Tak jak potrafimy... a wiadomo, że życie potoczy się i już się toczy dalej.

Ostatecznie można mieć wyłączony tv i radio i wsadzić w dvd wypozyczoną komedię czy nagrany inny program rozrywkowy... :no:

Sens żałoby narodowej polega na tym, że trudno oglądać programy rozwyrwkowe i komedie podczas gdy inni płaczą po śmierci bliskich. To olbrzymia tragedia na skalę jakiej nie było dotąd. To śmierć, która dotyka każdego - przynajmniej mnie się tak wydaje i jestem w szoku, że tak piszecie. Być może jestem z innej gliny ale mi ne brakuje nic. Dziś są już inne programy ale stonowane, filmy o spokojnej tematyce.

Nie ma reklam, zauważcie... świat zwolnił.... w sklepach nie gra muzyka.... to nasz obowiązek uczcić ich pamięć. Tak jak potrafimy... a wiadomo, że życie potoczy się i już się toczy dalej.

Ostatecznie można mieć wyłączony tv i radio i wsadzić w dvd wypozyczoną komedię czy nagrany inny program rozrywkowy... :no:
ja także to rozumiem i z M oglądamy o tej tragedi i nie brakuje mi tak tych rozrywkowych programów bo wiem że to nie jest teraz na miejscu a szczerze i tak mam bajki włączone Dominisiowi jak akurat z M nie oglądamy tv(praca a ja zajęcie domowe jak i BB)i mnie to także dotkneło pomimo ze tak za tymi posłami Kaczyńskim nie byłam tzn. dla mnie to jedna wielka kłótnia a Kaczyński no cóż każdy wie jaki był ale to nie znaczy żebym się tą tragedią nieprzejmowała ba nawet nie raz miałam w oczach łzy bo jednak to jest okrtna śmierć i to jeszcze w takiej ilości osób itd.:-(

dzieczyny podobno matka kaczynskiego zmarla.nie ma jeszcze info w TV ale do mojej mamy do pracy dzwonil lekarz ze szpitala wojskowego i mowil.nie wiem czy to pewne ale pisze co slyszalam.

Co do żałoby to się zgadzam z Kają, mnie nie interesuje to,że to nie moja opcja polityczna, Kaczyńskiego nie kochałam, ale tu ma znaczenie ludzki wymiar tragedii. Ci ludzie mieli rodziny, dzieci, żony...Dlatego mogę wytrzymać bez rozrywki. Prawda jest taka że za kilka dni wszystko wrci do normy bo .....takie jest życie:no:
beti to okropne, ona nawet nie wiedziała o tragedii

Agagsm,z tym fotografem faktycznie przegiecie. Masz jeszcze troche czasu, na pewno kogos znajdziesz. Czasami mozna trafic na ogloszenia na allegro albo w prasie - studentow fotografii, maja swoje portfolia, wiec przy okazji mozna zobaczyc, jak wygladaja wyniki pracy. Wydaje mi sie, ze warto, a zedrzec nie zedra.

Kaja, ja tez uwazam jak Ty. Moze to dla niektorych byc irytujace, ale chyba wlasnie o to chodzi w zalobie narodowej. To wielka tragedia. I kazdy, niezaleznie od orientacji politycznej powinien sie nad nia pochylic. Nie bylam, nie jestem, nie bede propisowska, ale w tym momencie to bez znaczenia. To byl prezydent wszystkich Polakow, pierwszy obywatel. A programy rozrywkowe wroca do lask za kilka dni.

Beti, mam nadzieje, ze to jednak sie nie potwierdzi. Nie wyobrazam sobie, co corka Kaczynskich musi teraz przezywac. Wiem, jak to jest stracic ojca. Ona stracila matke i ojca, a teraz jeszcze babcie?

reklama
Matko święta, ależ tragedia dla Kaczyńskich - tyle osób nagle odchodzi...

Co do tych rozrywek w TV to się zgadzam z większością - mi osobiście niczego nie brakuje, bo nie oglądam i tak i tak, a jak ktoś ogląda to uważam, że w obliczu takiej tragedii może sobie odmówić troche rozrywki przez kilka dni. W końcu taka tragedia i taka katastrofa nie zdarza się tak często, żeby to miało uprzykrzac komukolwiek życie. Ale szczerze to mnie wcale nie dziwi, że to nudne i wogóle - widziałam wczoraj jak się Polacy zachowują - zapalają znicz a potem idą rzucają łaciną podwórkową, trąbią i wyzywają się nawzajem kto komu miejsce zajął parkingowe i ani na milimetr nikt nikomu nie ustąpi nawet na chodniku - chodzenie z wózkiem to masakra - i tak to z nami Polakami jest...ja w żadną poprawę nie wierzę, żałoba minie a politycy wrócą do kłótni i szarpania się o władze i pieniądze.

Do góry