reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ale macie dziś produkcje :szok:
My po spacerku i nawet zupka ugotowana :tak: SercaDwa widzę, że już szkołe dostałaś to dokładać nie będę :tak:wyśpij się kobieto i szanuj siebie.
Ja też rady Tracy dzielę przez 5 :-D Nadal czytam, pisać miałam ale się nei mogę zorganizować ale na pewno nie czekam z zegarkiem na karmienie. Daję jak trzeba - odczytuje :-D, że Tymek chce cyca i już.

reklama
Taka produkcja, że tylko się witam. Odpisze nielicznym. Z góry resztę dziewczyn przepraszam. Nie mam kompletnie czasu.

Produkcja nadzwyczajna... chyba dzidzie zbyt grzeczne sa :-D Przynajmniej co u nie których. ;-):-p

kubiaczka - w jakim wiązaniu chusty byłaś z małym na spacerze? kołyska czy podwójny krzyż?

chustowe dziewczyny - czy podwójny krzyż dla naszych maleństw jest bezpieczny czy nie? Bo czytałam w necie że tak, a na instrukcji mojej chusty to wiązanie jest dla dzieci od 4 miesiąca zycia..
A co masz na myśli mówiąc podwójny krzyż. Bo w mojej chuście nie ma instrukcji. Ja go zawiązałam, tak jak pokazali mi w klubie kangura. Zachustowałam go w żabkę tak jak tu Chusty Elastyczne w dziale Produkty (strona informacyjna Polekont) na stronie 3.

Kubiaczka, pewnie, że możesz na dłuzej. Tylko nie za długo, bo takim dzieciom kręgosłup siada po dłuższych wyprawach - chyba że zmienisz sobie pozycję. Co do ubierania - pamiętaj, że chusta grzeje też, do tego ciepło Twojego ciała. My mamy nosidełko i też widzę, że mała się grzeje, a zakładam jej body, bluzeczkę bawałnianą, spodnie i kurteczkę - taka wiosenną. Zawsze sprawdzaj karczek, to będziesz wiedziała, czy za ciepło czy nie.
Na pewno będę na razie stopniowo zwiększać czas, bo to i tak chodzi o spacery z psem. Z wózkiem na spacer z psem się nie wyjdzie jednak.

Na pewno będę na razie stopniowo zwiększać czas, bo to i tak chodzi o spacery z psem. Z wózkiem na spacer z psem się nie wyjdzie jednak.

Wyjdzie się, tylko Ty masz z tego co pamiętam jeszcze małego psiaczka, to też inaczej. Nasza o dziwo grzecznie chodzi koło wózka. Tylko ja biorę psa na dłuższy spacer z wózkiem, a jak trzeba wylecieć z psem tylko na 5 minut to u nas się nosidełko sprawdza i nie ma sensu wtedy pakować się z wózkiem.

M dziś znowu ma nadgodziny, plusem będzie dodatkowa kaska, ale minusem to, że znowu cały dzień sama. Ale póki co Mysza śpi, więc choć tyle tego dobrego. Idę prasować :-)

Pasibrzuch, a masz duzo do prasowania? Chetnie Ci podrzuce to i owo... :-p

A moja mala od rana nie spi. Nie licze krotkiej drzemki w nosidle, kiedy wyszlam na poczte.

Witam! Produkcja jak za dawnych dobrych czasów.:szok: Moje dziecko nadal kicha i pokasłuje, chyba pójdę osłuchać :no:Miłego popołudnia. Poczytałam, ale nie mam natchnienia żeby odpisać:zawstydzona/y::-(

Dziewczyny jutro odbieramy klucze:-D:-D:-Dcoprawda strasznie drogie to mieszkanie bo 800zł plus opłaty ,ale widocznie tyle jest wart spokój,mielismy robi u tesciowej ,ale za duzo czasu by to zajeło ,a ja bym sie z matka nerwowo wykonczyła:dry::sorry2::sorry2:

No to dziś odpuściłam sobie..nawet spacer.Może pośpię w tym czasie.Mam wyrzuty sumienia oczywiście bo tak jak wszystkie piszecie słoneczko piekne dzisiaj.Ale jutro tez jest dzień...Dziś nie mam ochoty się spinać.
Odnośnie karmienia-ja tez karmię na żądanie.Uważam ,że dziecko najlepiej wie kiedy i czego potrzebuje.Po za tym nie zapominajmy ,że w piersiah mamy nie tylko jedzonko ale i picie więc nawet jak chce cycunia pół godziny po jedzeniu to grzecznie wyciągam;-)

no tak...ja tez tak robie...ale w zasadzie jaką mamy pewnosćć że Ono chce cycusia a nie np o co innego mu chodzi?! własnie skończyłam czytać T.Hogg i mam wiele watpliwości teraz przez to... może niepotrzebbie ładuje nieraz cycusia Amelci do buzi, może ona czegoś innego oczekuje?

Pasibrzuch a jakie to sa szpotawe stópki bo niemam pojęcia?

Macy my mamy równe dzieci leci im 9 tydzień wię może to kolejny skok? bo ponoć między 8-9 tyg jest kolejny skok rozwojowy :) moja mała by tylko jadła ! i do tego nie robi za częśto kupki czyli wszystko wchania w siebie więc może tym spowodowane jest zmienione zachowanie cio?

Sylwia gratuluje nowego mieszkanka !!! a powiem Ci ze coenow to nie dużo , nie wiem gdzie mieszkasz dokładnie ale w Poznaniu 1500 zł za mieszkanie to dobra cena - a 800 to by jak świerze bułeczki szło !!! :tak:

Moja Mała Żaba śpi już godzine w łóżeczku także sukces - byle za długo nie spała bo mi potem wojawac będzie :) ale ponoć taka jedna 2 godzinna drzemka w ciągu dnia powinna być to jej pozwole spac hihihi :)

reklama
Mieszkanie po remoncie 62 metry-bedziemy sie ganiac po nim:-D:-D:-Dłazieka z nowiutka armatura i super kafelkami:-)facet cała kamienice szykuje typowo na wynajem.Jedy minus to cena i to ,ze jest tam jeden ogrrrrrrrrrrrrromny pokój,ale sobie przedzielimy ,zeby dzieciaki miały swój no i kuchnia:tak:

No imam problem z Oskarem ,ale to sie nadaje na zamkniety:-(

Do góry