reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

yol_a - potowki chyba nie są czerwone? jutro zrobię fotę w dzień i wrzucę na forum, może któraś będzie wiedziała co to za badziewie...:baffled:
U mnie też się pojawiły, ja podejrzewam że to skaza się zaczyna:no:

cześć mamuśki:-( piszę ze szpitala. Wczoraj trafiliśmy na izbę przyjęć i diagnoza była bardzo mało fajna - bilirubina 21,5!!! mały jest naświetlany, cały wieczór walczyłam z nim żeby przyzwyczaił się do okularków, ale mały ważniak ma już swoje zdanie na ten temat ;-) na szczęście trochę się uspokoił i prawie całą noc przeleżał na "hawajach". Niedawno pobrali mu krew na kolejne badanie, żeby sprawdzić czy cokolwiek w dół poszło, i czekam na wyniki....Proszę trzymajcie kciuki żeby jak najszybciej ta bilirubina mu zaczęła spadać...:-:)-(
Oczywiście kciuki zaciśnięte:tak:

Dziewczyny co was narobie, to zaraz muszę wstać albo do młodego, albo coś zrobić i nie mam jak odpisać.
Mamy kryzys z m, drażni mnie jak nie wiem co. Ja siedzę cały czas w pokoju z młodym przy cycu, cud, że mogę iść pod prysznic, czy coś zjeść. A mój m siedzi przed telewizorem cały dzień, nie mam pojęcia po co bral ten urlop, bo i pomagać to on mi nie pomaga, a jak mówie ze nic nie robi, to twierdzi ze ja mu nie daję. Dramat. Wolę żeby pracował przynajmniej nie irytowałby mnie nieróbstwem swoim. Wymiękłam ja zapisał sobie na kartce rzeczy do zrobienia a tam np naoliwić drzwi, kurde to tak ja bym sobie napisała nakrmić młodego bo a nóż widelec mi to z głowy ucieknie.
Mnie też ostatnio mój wkurza, strasznie:wściekła/y:

Dzięki yol_a. Suszarki spróbuję, bo co mi szkodzi. Mały nie ma chyba problemów z gazami, bo strzela jak z armaty i kup też z 5 dziennie robi. Przez dwa dni były jakieś zielonkawe, ale dziś są normalne, tzn. podobne do musztardy.:confused:
Zielone kupy to oznaka alergii:sorry2:

Moja tez ma całą mordkę we wszystkim co sobie wymarzę - czerwone krostki, pryszcze i grubsza skórka na brwiach i czole. Byłam dziś u pediatry więc sie podzielę - skóra dziecka przystosowuje się do życia na powietrzu - w okolicy miesiąca dzieci sa najbardziej wysypane wszystkim co możliwe - u mnie potówki i trądzik niemowlęcy no i ciemieniuszka na brwiach;-)do tego jeszcze pleśniawki mamy w buzi i nie widizałam ich bo gdzieś po bokach policzków ma - normalnie odjazd:sorry2:generalnie zmianami na skórze nie ma się co martwić - znikną jak skóra dziecka zaadaptuje się...

Matko po co ona do ciebie pojechała? Może czuje jakąs misję w sobie żeby cię nawracać na swoje tory myślenia:-D trzymaj sie i nie dawaj

Tymek się nagrzewa - dobrze, że spada żółtaczka jak najszybciej- parę dni i już nie będzie Chińczykiem:tak:
U mnie tez dziś pani dr mówiła, żeby nie przesadzać z tym sokiem jabłkowym i jabłakmi, bo jabłka mają tendencję fermentacji i od tego też sa kolki u dzieci...
Albo zejdzie albo przerodzi się w AZS:sorry2:
labamba zakupiłam te granulki ,tylko napisz jak je brac co by mi cycki nie zniknęły:tak:
Mi kazała brać rano 15min przed śniadaniem 3granulki, raz dziennie. Stosować gdy potrzeba, u mnie na razie czekają, bo mleka mam dość:tak:
Agbar, super tata:-)
Macy, :-D:-D:-D

reklama
Moj maz wrocil z pracy i przejal malego...Myslalam,ze poszli spac wiec ruszylam do sypialni ,zobaczyc co sie dzieje i...suprajs...Nie spali...nie spia dalej....oto co robia:

B. czyta malemu wiersze Tuwima....:-)
suuuper:-)a mina hehe superowa:-D

Mogłyście widzieć jak ja M podałam synka bez rożka(boi sie tak samego bez rożka usztywnionego trzymac heh też tak było przy Dominisiu tylko jak był "starszy"to trzymał bez)no i wtedy mogłyście widzieć mine M i poze jaką przyjał(zesztywniał ):-D:-D:-D

Agbar, zdjęcie super :-D

Mała w końcu zasnęła, wyssała mnie do cna, chyba ani kropelki mleka nie zostawiła :-)
U nas na zasypianie działa jeszcze odkurzacz ;-)
Jutro umówiłam się z fryzjerką, nareszcie będę wyglądała jak człowiek, przy okazji podetnie mojego M :tak:
A dzisiaj byli u nas teściowie, dzięki teściowej za obiady, ale niestety, jak mam cierpliwość do dziecka, tak do innych już nie... M się śmiał, że teściowa ładnie dostała po plecach z łokcia od teścia, bo oczywiście zaczęło się, że może małej zimno, że płacze, a dlaczego ona tak płacze itp., włącznie z oglądaniem pieluszki po kupce :szok:, czy aby na pewno wszystko jest ok. Pier...a można dostać.

Hej Mamuski,
Dziewczynki mam pytanko, czy któremuś z Waszych dzidziolków ropieją oczka? Jesli tak, to co z tym robicie? Bo przemywam rumiankiem, ale to u mojej niuni nie pomaga...

Też przemywałam rumiankiem ale p 4 tygodniach nie było poprawy i dostaliśmy antybiotyk w kroplach na 7 dni. Jak nie przejdzie będziemy mieli robione badania.

Agagsm my też walczymy z potówkami i to ropnymi. Co Ci na nie zalecili bo nam Azulan rozcieńczony 2:1 i obniżenie temperatury w domu.

My jutro wybieramy się na pierwszy spacer. Mieliśmy iść dziś, ale nie chciałam bez mojego R , niech też ma tą przyjemność. Na razie wietrzyliśmy się przy otwartym oknie, bo było za Ciepło w domu.

dobranoc dziewczyny! mam nadzieje że uda mi się trochę przespać póki mały senka na "hawajach"
W ogóle szok!! mały od wczoraj przybrał 100g!!! (w dniu wypisu ze szpitala miał 3300g, wczoraj 3400g a dziś już 3500g!)

Ivi to super idzie z wagą :tak:
dziewczyny a może wątek jak rosną nasze maluszki tzn ile przybierają na wadze itd bo widzę że w każdym wątku coś o wadze :confused:

Arwenka a może lepiej ziele świetlika na oczki ?

Pasibrzuch oj zazdroszczę fryzjera u mnie farba stoi już 4 dni i nie mam kiedy zrobić :baffled::zawstydzona/y:a jeszcze ściąć coś chciałam :sorry2:

Agbar to sie tatuś spisał no no ;-)

ale cisza!!widać wszystkie cieszycie się sobotnim porankiem! :-)
u nas bez zmian - mały pod lampami, a ja go pilnuję;-)

miłego dnia!!

ale cisza!!widać wszystkie cieszycie się sobotnim porankiem! :-)
u nas bez zmian - mały pod lampami, a ja go pilnuję;-)

miłego dnia!!
Ivi - Tobie również miłego dnia, trzymamy ksiukaski, za szybki powrót do domu. Dużo zdrowia maluszkowi:-):-):-)

Dziewczyny w Tesco są chusteczki Pampers 6x72szt. za 24,99 i duże opakowania pieluszek Happy po 39,99 (nie wiem, czy to dobra cena, bo jeszcze nie kupowałam, nie wiem też ile jest pieluszek o rozm. 2 w takim dużym opakowaniu:no:).

Witam w sobotni leniwy poranek ze świadomością, ze trza brać się do roboty;-)
Mariannau mnie na osiedlu 72 pieluchy bella happy- duże opakowanie kosztują 38,98:tak:
Ivitrzymaj się ciepło, i życzę zdrowia dla malotki i cierpliwości dla mamusi;-)

reklama
Ivi - Tobie również miłego dnia, trzymamy ksiukaski, za szybki powrót do domu. Dużo zdrowia maluszkowi:-):-):-)

Dziewczyny w Tesco są chusteczki Pampers 6x72szt. za 24,99 i duże opakowania pieluszek Happy po 39,99 (nie wiem, czy to dobra cena, bo jeszcze nie kupowałam, nie wiem też ile jest pieluszek o rozm. 2 w takim dużym opakowaniu:no:).
byłam w tesco jak były po 37,99zł i nie było ani jednej sztuki z rozmiaru 2 :no: chyba w ogóle nie było ich w promocji bo wszystkich było pełno

wiec kupiłam pampersy po 85zł 2 paczki 94sztuki ;-) a wcześniej płaciłam za jedną 57zł już szaleją z tymi cenami dobrze że nie kupuje się pieluch codziennie ;-)

Cześć dziewczyny :-) ja dziś troszkę mam pracy w kuchni jutro mamy gości na urodzinkach małej i torcik trzeba jakiś zrobić :tak:

Do góry