reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej Mamuski,
Witam sie z Wami popołudniowo, mój głodomorek aktualnie spi, wiec miałam chwile na ogarnięcie pokoju ( na wypadek gdyby przyszła połozna) :tak:
Dziś w nocy moja księżniczka zażyczyła sobie towarzystwa i musieliśmy ją z M nosić od 2.30 do 6.30 -przysypiała na 10 min a potem znów "brzęczy i brzęczy" Normalnie padam z nóg...
Dziewczynki mam pytanko, czy któremuś z Waszych dzidziolków ropieją oczka? Jesli tak, to co z tym robicie? Bo przemywam rumiankiem, ale to u mojej niuni nie pomaga...
A odnosnie pępuszka, to mi w szpitalu kazali kupić "OCTENISEPT" i tym psiukać i na pępek i na moją blizne po CC. Ale mimo, ze tak robię to pępek ciagle sie trzyma i to mam wrażenie ze dość mocno..

reklama
Witam Was kobietki;-)
U nas tez jazda była od 2 do7 rano, Adaśko najedzony, przewinięty zasypiał nam na 15-20 min. i marudził do rana. Też ledwo żyje z niewyspania. Musiałam wstawać sama bo M w delegcji:confused::sorry2:..
Głowa mnie tak bardzo boli że wytrzymać nie mogę , paracetamol nie pomaga.:-(
Dziś pierwszy raz werandowaliśmy przy oknie 10 min. Po tym mały zasnął jak ciapek i śpi już 1,5 h:-D:-D

Co do przemywania oczek my używamy soli fizjologicznej, jest doskonała jeśli chodzi o przemywanie i malutkiemu nie przeszkadza.:tak:

Pozdrawiam i życzę słonecznego Dnia.:happy2:

ARWENKA moj synuś tak miał w drugiej dobie zaczeły się ropieć i tak jak ty po powrocie do domu przemywałam rumiankiem i przeszło po tygodniu:tak:

Piję tylko herbatę owocową - maks 2 szklanki dziennie i jakieś 3 litry wody mineralnej niegazowanej. Czasem sobie pozwolę na szklankę soku z jabłek rozcieńczonego z wodą.

u nas sok jabłkowy powodował wycie... Tak samo uważaj z herbatkami owocowymi
Może odstaw to na razie i pij "bezpieczne" czyli woda - nieograniczone ;), niewielka ilość czarnej lekkiej herbaty, kawa zbożowa z mlekiem? I zobacz jaka będzie reakcja wyjca...
powodzenia!!

ja się chwile przespałam, a młody cały czas na hawajach.. Blagam niech żółtaczka odpuści..
A - na jutro nie liczę, bo przy przyjęciu piguł któraś wspomniała coś o tygodniu naświetlań przy takim poziomie bilirubiny! :-(

Dziewczynki mam pytanko, czy któremuś z Waszych dzidziolków ropieją oczka? Jesli tak, to co z tym robicie? Bo przemywam rumiankiem, ale to u mojej niuni nie pomaga...
Mojemu ropialo jedno oczko,w aptece dostalam krople firmy Weleda ,nazywaja sie Euphrasia D3...po dwoch dniach przeszlo jak reka odjal:-)I jak na razie nie wraca.....

jupi! udało mi się pierwsz raz uspać młodego na brzuszku! także teraz moje kochanie opala plecki;-)

Ivi, Macy - moja tez ma jeszcze żółtaczkę :( w 3 tyg robiłam badanie krwi i miała 8,3 - dużo ale bez paniki jeszcze. Cały czas się utrzymuje bez zmian - widzę po oczach bo reszta ryjka w czerwonych krostach :baffled: Najgorzej, że nie wiem od czego...
Moja tez ma całą mordkę we wszystkim co sobie wymarzę - czerwone krostki, pryszcze i grubsza skórka na brwiach i czole. Byłam dziś u pediatry więc sie podzielę - skóra dziecka przystosowuje się do życia na powietrzu - w okolicy miesiąca dzieci sa najbardziej wysypane wszystkim co możliwe - u mnie potówki i trądzik niemowlęcy no i ciemieniuszka na brwiach;-)do tego jeszcze pleśniawki mamy w buzi i nie widizałam ich bo gdzieś po bokach policzków ma - normalnie odjazd:sorry2:generalnie zmianami na skórze nie ma się co martwić - znikną jak skóra dziecka zaadaptuje się...

Wiecie co przykro to pisać, ale ta kobieta (moja matka się znaczy) naprawdę ma coś z głową:no: Czepia się naprawdę o wszystko, wmawia mi, że sobie życie marnuję i , że jestem nieszczęśliwa i, że tu nie mam żadnej przyszłości,a jedyna słuszna przyszłość czeka mnie w Polsce:baffled: Po Tomku jeździ jak po łysej kobyle (oczywiście nie powie mu nic wprost tylko mi chrzani), wszystko jest złe, wszyscy są źli i tylko ona ma absolutną rację. Spokojnie nie da się z nią rozmawiać, bo jest to osoba, która nie słucha:no: Żadne argumenty do niej nie docierają i tylko ona ma rację, a wszyscy są baranami:baffled:
Na szczęście teraz wiedźma poszła do kuchni, Oliś się bawi, Jessica śpi, więc mogłam na chwilę na BB wskoczyć ;-) Nie ma szans, żebym teraz Was nadrobiła, zrobię to pewnie dopiero za tydzień, będę miała lekturę na długie zimowe wieczory :-)
Buziaki dla Was wszystkich i dla Maluszków:-)
Matko po co ona do ciebie pojechała? Może czuje jakąs misję w sobie żeby cię nawracać na swoje tory myślenia:-D trzymaj sie i nie dawaj

u nas sok jabłkowy powodował wycie... Tak samo uważaj z herbatkami owocowymi
Może odstaw to na razie i pij "bezpieczne" czyli woda - nieograniczone ;), niewielka ilość czarnej lekkiej herbaty, kawa zbożowa z mlekiem? I zobacz jaka będzie reakcja wyjca...
powodzenia!!
Tymek się nagrzewa - dobrze, że spada żółtaczka jak najszybciej- parę dni i już nie będzie Chińczykiem:tak:
U mnie tez dziś pani dr mówiła, żeby nie przesadzać z tym sokiem jabłkowym i jabłakmi, bo jabłka mają tendencję fermentacji i od tego też sa kolki u dzieci...

Kacha_wawa, zostaw numer do mateczki. Wszystkie po kolei zrobimy z niego użytek... Może wtedy dotrze do niej.
Aga, dzięki za wiadomość o tych wypryskach. Moją wysypuje coraz bardziej i już się martwiłam, że niczego mi jeść nie będzie wolno. Zobaczymy. A mała dziś właśnie miesiąc kończy!!! Jak to szybko minęło.:-)

A tu mam coś na polepszenie humoru, gdyby którąś dopadła depresyjka. Mi już przeszło.Byłam na spacerze - dwie godzinki wędrowaliśmy.:-)

Tatusiu, czy ja jestem adoptowany?
Byłeś. Ale cię oddali.

- Co może byćgorszego od kamyczka w bucie?
- Ziarenko piasku w prezerwatywie.

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham wypić.

Adam i Ewa spacerują po raju
- Adam, kochasz mnie?
- A kogo mam kochać...

Modlitwakobiety przed posiłkiem:
"I spraw, Panie Boże, by te wszystkie kalorie poszły w cycki!"

Przeciętna amerykańska kobieta ma wymiary
90-60-90......
w calach...

Gra wstępna jest bez sensu.
To tak jakby trąbić przez 15 minut przed wjazdem do garażu.

Dlaczego panny są szczuplejsze od mężatek?
Bo panna wraca do domu, patrzy, co ma w lodówce i idzie do łóżka.
Mężatka wraca do domu, patrzy co ma w łóżku i idzie do lodówki.

Dlaczego huragany dostają imiona kobiet?
- Bo najpierw są cieple i wilgotne, a pozniej zabierają domy i
samochody.

Przychodzi baba do lekarza:
- Panie doktorze, na wstępie pragnę zaznaczyć, że jestem jeszcze
dziewicą
- A to się świetnie składa, bo ja właśnie jestem lekarzem pierwszego
kontaktu

P: Jaka jest najczęściej spotykana wada postawy u żonatych facetów?
O: Dupa na boku.

Dzwoni telefon. Mąż mówi do zony:
- Jak do mnie to powiedz, ze nie ma mnie w domu.
Zona odbiera i mówi:
- Mąż jest w domu...
Mąż:
- Czemu tak powiedziałaś, przecież mówiłem?!?
- Bo to był telefon do mnie! - odpowiada zona.

Dialog
- Ożenisz się ze mną?
- Nie.
- To złaź!

Kolega dzwonido kolegi:
- Wpadaj do mnie, są dwie znajome, zabawimy sie!!
- ładne???
- Wypijemy, będzie ok...

Prosty komunikat werbalny jako gwarancja efektywności przekazu
informacji.
- Nataszko, zjedz kawałeczek tortu!
- Dziękuję, Jureczku, nie chcę.
- No spróbuj, bardzo smaczny!
- Nie, dziękuję. Ja po osiemnastej już nie jem nic słodkiego.
- Nataszko, proszę.
Jureczku, ja deserów w ogóle nie jadam...
- Żryj ten tort, *****! Pierścionek w nim jest, żenić się z Tobą chcę!!!

Koleś postanowił się żenić, idzie rozmawiać ze swoja matką:
- Mamo, zakochałem się i będę się żenił, ona też mnie kocha i będzie
namwspaniale.
- Eh, no dobrze, ale muszę ją poznać.
- To ja ją przyprowadzę, ale przyprowadzę też dwie inne koleżanki a
tyzgadniesz, która jest moją wybranką.
- Niech i tak będzie.
Następnego dnia typ przyprowadza trzy laski. Dziewczyny siadają na
kanapie,naprzeciw nich staje mama kolesia, przypatruje się chwilkę
- To ta ruda pośrodku.
- Dokładnie. Skąd wiedziałaś?
- Bo juz mnie wkurwia!

Kobiety dochowują tajemnic, grupowo, po 20-30 osób.

Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

Przychodzi gruba baba do lekarza. Lekarz pyta:
- Bierze pani te tabletki na odchudzanie?
- Tak, biorę.
- A ile?
- Ile, ile... Aż się najem!!

Kochanie,gdzie byłeś?
- Biegłem.
- A czemu koszulka sucha, a majtki mokre?
- Bo nie dobiegłem.

Kierowca ciężarówki przewozi wysoki towar. Po drodze zaklinował się
pod mostem.Dzwoni na policję. Jeden z policjantów ogląda zaklinowana
ciężarówkę i mówi:
- I co, zaklinował się pan?
A kierowca na to:
- Nie ku*wa, most wiozę i mi się paliwo skończyło.

reklama
Do góry