reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
dorcia z jakiego przepisu pieczesz? kurczę, jakie pierniczki można zrobić jeszcze,żeby na święta nie były twarde jak skała? bo mnie skusiłyście i mam zamiar upiec- pierwszy raz w życiu :szok:
QUOTE]
ja piekę już drugie z tej strony: Pierniki i pierniczki najpierw alpejskie, dzisiaj ikeowskie wszystkie pyszne i łatwe polecam!
co do miodu to dla mnie żadna różnica ja dzisiaj pół miasta zjechałam żeby kupić syrop klonowy:-D
\
A tak poza tym zazdroszcze tym, ktore rodza w szpitalach gdzie chociaz maz moze byc z wami. W Koszalinie totalny zakaz odwiedzin i zero proodow rodzinnych :(
Pozdrowionka!
no nie mów...to ja nie rodzę!:cool2:nie dość że w ogóle nie mają znieczulenia to jeszcze to...normalnie strajk i ja nie rodzę!:laugh2:

co do roboty dzisiaj hehe zakupy były deska kupiona, bigos pycha, ale pieroggo zostawiłam na jutro, a pierniczki są pyszne:cool2:
kawka kupiona...wypita...pachniała i smakowała jak kawa...niebo w gębie!!!:rolleyes::rolleyes:
co do rozstępów smaruję i smaruję póki co więcej na cyckach nie ma brzuch nadal cały:cool2::-Dale... wewnętrzna strona obu ud aż po kolana jest w czerwonych pręgach jak u tygrysa masakra jak ja się na plaży pokażę to nie wiem:hmm::oo::dry::cool:
dziś kurier przyniósł olejek do masażu krocza dzisiaj mężus startuje z masażem:rolleyes:

oj gdybyśmy wszystkie mogły strzelić kielicha przed porodem o ile weselej byłoby na sali:-D:laugh2:
moja ostatnia @ była 17.04 a termin z OM mam na 24styczeń...

wysypiacie się? bo ja wymiękam, juz pal sześć to sikanie ale biodra mi wysiadają bo to ciągle na jednym albo na drugim boku a ile można:hmm:

a jeśli chodzi o wizyty u gina...m się śmieje, że do gina zawsze chodzę tam ładnie uczesana a dla niego to nie zawsze:sorry:to mu powiedziałam, że jak on do dentysty idzie to zęby myje więc to prawie tak samo:-D mniejsza o stopy na porodówkę biorę skarpetki bo podobno strasznie nogi marzną:eek: a poza tym mam ostatnio taki gazy że nawet na samolocie bączek poleciał ale nie taki pryk raczej gazik no ale ile to wstydu to juz moje:zawstydzona/y::hmm::dry:

no nic m okupuje tv i te walki a ja chyba się zawinę spać trzymcie się do juterka!

Dormark Ty to kuźwa na pupie dnia nie usiedzisz?? Powinnaś dostać takiego klapsa, że lepiej nie mówić!! :wściekła/y: Już widzę tylko prasowanie jutro...:no: Odpocznij w końcu porządnie, bo się nam wykończysz!!!!:tak:
Ja też już mam biegunki... Codziennie się wypróżniam - w końcu!! Także nie narzekam!!

Sandra u Ciebie sąsiad gra, a u mnie impreza - któryś z wynajmujących mieszkanie studentów spod 3 ma urodziny... Studenci, to jednak zachowywać się nie potrafią... Już wymiociny leciały przez okna :shocked2: Dobrze, że mieszkam na ostatnim piętrze :-D
Ale jeszcze trochę i się skończy, bo głupia baba spod 1 policje wezwie :-p

Tysiolek ja też oglądam, robię to dla synka :-D Bo kocha ten sport :-p
A u mnie ostatni okres był 7 kwietnia, więc z OM mam termin na 12, a z USG na 4, a jak będzie, to zobaczymy :tak:

Kaja super, że lepiej się czujesz :tak:

Joasia kochany J. jest :tak: Ja też bym chciała, żeby ktoś mi posprzątał, a tu lipa... Muszę liczyć na siebie...

Moja pożywna pizza póki co trzyma się w brzuchu i nawet mi się nie odbija :tak:
Jutro rano przyjdzie do mnie koleżanka zrobić mi ładnie paznokcie u stóp, a pod wieczór kuzynka fryzjerka :tak:
Haaa będę ładna :-p:-D

Jak się zaraz nie napiję Nestea, to zwariuje :eek::confused2:
Więc lepiej pójdę oglądać i mam nadzieję, że zasnę szybko :tak:

Tak więc spokojnej nocy życzę wszystkim Mamusiom :-D:tak::*

Uuuuu pod 3 bójka... Krzyki jak cholera... :szok:

Oby szybko się skończyło :confused2:
Dobranoc!! :-)

Rany Kobiety litosci nie macie, od rana mnie nie bylo i co widze!
20 stron nadrabiania!!!!
Agagsm, zAgatka, Jola mysle ze byloby fajnie spotkac sie na porodowce, ale raczej prawdopodobienstwo jest niewielkie.
Agagsm i zAgatka Wy macie szanse sie spotkac razem bo macie terminy bardzo bliskie :)
Ale zobaczymy wszystko sie moze zdarzyc!:)
ale czerwonych beretów to moze bym nie proponowala, jakos słowo" beret" juz mi sie tylko kojarzy z moherami:-)
Co do soku herbapolu malinowego to ja sie nimi zapijałam w II trymestrze, potem ktoregos dna mi ładnie wszedł i roznie ładnie ze mnie wyszedł wiec juz mi obrzydło:(
A w Zosce zakaz odwiedzin? i dobrze, bo to dla bezpieczenstwa, ale chwila to jak z odwiedzinami ojca dziecka? jak to tylko jedna osoba? tzn 1 przez caly pobyt w szpitalu czy co dzien moze byc wlasnie tylko jedna osoba, bo jak dla mnie to nie jest do konca jasne!:-(

Ide nadrabiac zaleglosci!Pewnie do rana skoncze:)

No, udało się jednak nadrobić te 30 stron zaległości. :) Ale teraz chyba już zmykam z kompa na dzisiaj, bo troszkę późno się zrobiło. Wybaczcie, ale nawet jakbym chciała, to nie dam rady poodpisywać, tyle tematów tutaj się przewinęło!

macy pisze:
Nadarienne, poprosimy o zdjęcie w wątku z kącikiem dla maluszka.
Postaram się jutro cyknąć jakiś fotki i zamieścić.

Tymczasem dobrej nocki życzę i relaksujących snów!

A co do odwiedzin, to u nas w szpitalu póki co jest ograniczenie, że jedna osoba na raz może odwiedzać i nie może mieć gorączki, kaszleć itp. No i na szczęście porody rodzinne się odbywają, więc odetchnęłam z ulgą. :)

Ostatnia edycja:
Witajcie z rana!!
Wieczorem była bójka, a teraz krzyki już dobrą godzinę słychać... Krzyki pomieszane z szarpaniem i płaczem... Masakra, co za ludzie...
Obudzili nie tylko mnie, mama tez nie śpi, 3-letnie dziecko pod nami z rodzicami też nie śpi, obok też nie śpią... Przerąbane!! :-(
Już wiem co będę robić w dzień...

Także życzę miłego dnia... Zajrzę jak się wyśpię :tak:

Witam kobitki!
Nie wiem czy się wyspałam, ale juz spać nie mogę i buszuję razem z moim dzieciątkiem, które uparcie wpycha moje żebra do klatki piersiowej - charakterek mamusi z tym uporem:-)
wybieram się dzis na duże zakupki ubraniowe dla mojego M, no i w lodówce powoli zmierzamy ku samotnej żarówce, więc musimy jej towarzystwo zapewnić;-)no i samotne batoniki się skończyły :rofl2:
Nie sprzątajcie za dużo (Dormark jak przeczytam dziś, że sprzątasz to nie wiem co ci kobieto zrobię;-)) i nie rodzić dzisiaj - leżcie i odpoczywajcie, a wasi mężowie niech trochę poskaczą dookoła:-D

EDIT: A tu jeszcze było o terminach - mój ostatni okres 21.03:)) termin z OM 28.12
Nie wiem jak to jest u was, ale w książkach tak jest napisane i w Encyklopedii Zdrowia Dziecka, itp. i ginekolodzy też tak liczą - do terminu z OM + 9 miesięcy + 7 dni i jest termin. Inaczej może być, jak termin porodu wyliczony jest z USG - ale tylko takiego zrobionego do 13 tc. - potem dzieci już nie rosną równo i terminy nie są miarodajne:)

uciekam coś zjeść! miłego dnia dziewczynki!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam się i ja w sobotni poranek;-)Mam nadzieję że dziś uda mi się troszkę ogarnąć w domku i leniuchować :-)
Największa mordenga będzie jak będe palić w kominku ale jakoś trzeba dać rade powolutku nikt za mnie tego nie zrobi bo jestem sama:-(A cieplo byc musi bo na dworzu zimnoooo i pochmurno strasznie.Wrrrr:eek::sorry::szok:
Męża zobacze dopiero 18 grudnia już jebca dostaje sama.
Miłej soboty Wam Życzę kochane:wink:

reklama
Witajcie Dziewuszki:-)
Mam mega lenia i duużo sprzątania, ciasta na pierniki nie zrobiłam wczoraj, więc spróbuję dziś.:tak:Życzę miłej soboty. Ja oczywiście znów sama do dwudziestej, a może i dłużej i juto też. Powoli korby dostaję. Tomek ma dziś jechać do dziadków na kilka godzin, nie będzie marudził, bo też jest znudzony po tygodniu z mamusią:-p

Do góry