reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Labamba moja siostra na obrócenie dziecka nie dostała ćwiczeń tylko musiałą małemu puszczać muzyke :tak: tez nie chciał jej się obrócić główką w dół i lekarz powiedział że ma przykładać muzykę do brzucha w to miejsce w które ma się dziecko obrócić i sa ponoć duże szanse że na tyle Go zainteresują te dzwięki że się przemieści - mojej siorze w każdym razie w ciągu tygodnia się przemieścił dzięki temu sposobowi - także może warto spróbowac :tak:

Ja nie wiem czy o taką muzyczkę chodzi ale jak przeczytałam co Tysiolek napisałaś to mi sie przypomniało, co wam chciałam polecić.
Muzyka relaksacyjna, muzyka relaksująca, muzykoterapia i relaksacja SOLITUDES - Dziecko i mama
Najlepiej polecić to tym, którzy nie wiedzą jaki nam zrobić prezent np na święta :-D

reklama
Dzien dobry paniom:-)
A my spedzilismy noc w szpitalu...Goraczka zamiast spadac,zaczela rosnac i bylo mi tak slabo,ze nie mialam sily gadac. Lezalam sobie pod KTG,bo jak sie dowiedzialam od przemilego lekarza goraczka jest czynnikiem skurczopednym...Dostalam jakies leki obnizajace goraczke i..dzis mi lepiej.Nie jestem przeziebiona,nie mam nawet kataru...Jutro mam wizyte u mojej ginekolog,moze mi cos wyjasni;-)

Milego dnia:-)
Wypoczywaj:tak:
Tysiolek z tą muzyką to chyba nie głupi pomysł:tak:, choć u mnie nie ma dużego problemu bo mały ma główkę w dole tyle że nie trafia w kanał jeszcze;-) Moja mama zaopatrzyła mnie w muzykę Mozarta:-p

Witajcie laseczki na kawusi:-D
wczoraj dopdło mnie ogromne lenistwo:-D:-D leżalam na kanapie z pilotem w ręku i nic nie robiłam.:-p nawet nie chciało mi się podejść do komputera:-p mąż widząc, że ja nie zamierzam ruszyć się z wyrka, to poszedł na zakupy i nawet potem frytki zrobił na obiad:-D:rofl2: Szkoda, ze jeszcze dziś nie ma wolnego, bo mi się spodobało te słodkie lenistwo;-):-p

Poza tym, dziś spodkałam koleżanke, która rodziła 3 miesiące temu i pocieszyła mnie, że o ZZO w naszym szpitalu to moge zapomnieć:shocked2: nie ma ani darmowego, ani płatnego,:sorry: a jakbym chciała coś przeciwbólowego to "na dole jest apteka" - słowa pani położnej:szok: po raz kolejny słysze taką opinie o tym szpitalu, przychodzisz i radź sobie sama, wrr. A niby jest tak zachwalany w akcji rodzić po ludzku :sorry: No, ale nie będe się nakręcać, bo strach ma wielkie oczy. Na wizycie wypytam o wszystko swoją ginkę, bo ona pracuje w tym szpitalu

Ostatnia edycja:
Witam sie rannie:-)

Agbar trzymaj sie i zdrowka.

Jej dziewczyny, czy Wy tez nie macie tak sily? Ja dwie godziny pochodze i padam na twarz, boli mnie pupa i plecy.
W ogole dzis mam jakis metny dzien i jestem mega rozlazla.

Witajcie dziewczynki

Wlasnie sie zwloklam z lozka i pije kawke, noc ogolnie niespokojna, chyba jakis maly sztormik tu przeszadl:sorry:T dzis w domku wiec nie bedzie mi sie nudzilo za bardzo:tak:

labamba23 twarda babka z ciebie:szok: Ja sama do konca nie wiem na co sie zdecydowac, na szczescie ze nie trzeba od razu decyzji podejmowac:-)

Pumpkin:-D:-D:-D:-D

agbar77 na szczescie wszystko juz jestok, uwazaj na siebie:tak:

Tysiolek ciekawe z ta muzyka, tez slyszalam ze maluszki lubia muzyke i ze jak bedziemy im spiewac lub puszczac ciagle ta sama piosenke to po przyjsci na swiat beda sie przy nie j uspakajac:tak:

Milego dzionka dla wszystkich:-)

DZIEŃ DOBRY:-)
Heh wczoraj mój synus to normalnie na wieczór tak się wierciło że az wszędzie bolało brzuszek takie kształty miał że hoho:shocked2::-Da jak długo szalał i szalał nie było końca nawet jak szłam spać dalej szalał :-)
Hej Dziewczynki :-)
Byłam dzisiaj w szpitalu i generalnie wszystko jest ok, poza tym, że wyszło mi białko w moczu i przesłano go do laboratorium. Na szczęście położne mnie pocieszyły, że to pewnie przez przeziębienie. Co do przeziębienia to jedyne na co mi pozwoliły to paracetamol, witamina C i jakiś syropek glicerynowy miodowo-cytrynowy.
Z Młodą wszystko w porządku, dzisiaj oszacowano, że przy porodzie będzie miała wagę ok. 4000-4500g, mam nadzieję, że jednak Jessi trochę przystopuje i nie będę musiała takiego kolosa wyciskać:zawstydzona/y: Chociaż od ostatniej wizyty w zeszłą niedzielę przybrała ponad 200g, więc kolos baba mi rośnie ;-) Ważne, że wszystko z Nią ok :-) Oliś też mnie baaaardzo pozytywnie zaskoczył, nie robił żadnych histerii w szpitalu tylko wszystkich po kolei zaczepiał i się popisywał :-) A co najlepsze - już śpi :-D:-D:-D
no to super wieści no i prosze jak Olivierek sobie szedł szybko spać:-)
Dzien dobry paniom:-)
A my spedzilismy noc w szpitalu...Goraczka zamiast spadac,zaczela rosnac i bylo mi tak slabo,ze nie mialam sily gadac. Lezalam sobie pod KTG,bo jak sie dowiedzialam od przemilego lekarza goraczka jest czynnikiem skurczopednym...Dostalam jakies leki obnizajace goraczke i..dzis mi lepiej.Nie jestem przeziebiona,nie mam nawet kataru...Jutro mam wizyte u mojej ginekolog,moze mi cos wyjasni;-)

Milego dnia:-)
ojej aby ta gorączka już nie przyszla:sorry:

cześć kobitki
a mi się dziś kompletnie nic nie chce tyle co zamiotlam i psa wyprowadziłam i się z kanapy podnieść nie mogę, :eek: no ale w końcu trzeba leniuchować potem nie będzie kiedy:tak:
Agbar77 kuruj się!!!i oszczędzaj:tak:
idę do sklepu jeju jak mi się chce słodkie!!!

Dzień dobry;-)
Ja dziś wstałam z bólem głowy i jakaś otumaniona jestem, a miałam tyle planów na dziś-nie wiem od czego tak, bo spałam w miarę dobrze i nawet na siku w nocy nie obudziłam się:confused2:
Agbar: no to miałaś wczoraj dzień - oby dzis już wszystko dobrze było!
Labamba: niewiele teraz mam decyduje sie na taki poród, a to najlepsze co można dać dziecku, także gratulacje za odwagę! Ja mam trochę zbliżone marzenia - jak najbardziej naturalnie, ale z KTG i do wody;-)a co będzie to się okaże...

Co do puszczania dzieciakom muzyczki pooolecaam bardzo! Nie musi byc od razu Mozart, ale w miarę spokojna super działa. Nie tylko uspokaja maluszki, ale przede wszystkim rozwija umysł - i to nie tylko na etapie prenatalnym, ale potem także - nie chodzi o to, że dziecko musi być muzykiem, ale to naprawdę bardzo rozwija-dzieci szybciej się uczą, zapamiętują itp.! Mój M jest po Akademii Muz. więc mamy trochę zboczenie w tym kierunku, ale nasza mała zawsze się uspokaja słuchając music:-D

A co do przekręcania - nam położńa pokazywała na szkole rodzenia jedno ćwicznie - spróbuję opisać ale nie wiem czy coś zrozumiecie: ustawiamy się jak kot na czworaka, zginamy ręce opadając na łokcie (pupa idzie do góry)-machamy bioderkami, i tak kilka minut żeby trochę odciągnąć malucha od krocza i przewracamy się z tej pozycji na prawy lub lewy bok w zależności, w którą stronę mamy przepchnąc główkę - jak jest po prawej to na prawy bok. Warunek trzeba wiedzieć mniej więcej gdzie dzidzia ma pupę, a gdzie głowę! najlepiej ręką trochę popychać w dół przewracając się na bok. No i tak wkółko. Dziwnie to wygląda, ale podobno może pomóc. U mnie na szczęście głowką w dół ustawiona, ale podobno dzieciaki potrafią nawet w 36 się przekręcić jeszcze:eek:

hej dziewczynki
poszlam dzis do mojego gina, zrobil mi posiew z szyjki od reki, wyniki za tydzien.powiedzialam o obnizonym brzuchu, wiec gin sprawdzil szyjke i powiedzial ze wszystko ok takze moge dalej szalec;-) i tak sobie pogadalismy od serca i chyba przekonal mnie do porodu SN...boze co ja pisze;-);-) nie wiem czemu slucham sie faceta ktory nigdy tego nie przezyl bo jak mi polozna i ginka mowily to stawalam okoniem a teraz naprawde powaznie sie zastanawiam. dal mi nr do swojego kolegi ktory pracuje w szpitalu w ktorym chce rodzic i mam do niego zadzwonic i pogadac.az sama sie sobie dziwie bo ja zawsze twierdzilam ze jak juz wogule kiedys bede rodzic to tylko CC;-) hehe jak widac kobieta zmienna jest;-)

Paula3 ja od wczoraj marze o nalesnikach ale jestem pitka i nie umiem ich sobie zrobic;-) chyba dzis poprosze M jak wroci z pracy bo juz nie wytzrymam;-)
Agagsm a zebys iwedziala ze poskladal;-) coprawda nie oebszlo sie bez awantury i bez mojego wyjscia z domu (na zakupy dla dzidzi) ale jak wrocilam to kochana...szafa zlozona. listwy przypodlogowe przymocowane, listwy przy blacie w kuchni przymocowane...czasem trzeba sie wkurzyc i pokazac na co nas stac bo inaczej to nam na glowe wejda;-)
Pumpklin ale sen;) a gdzie tak sobie lecialas na tej miotle? hahahaah

Agbar
zdrowiej kobitko!!!
ja powiem wam ze od jakiegos czasu pije miód lipowy z wodą przegotowaną (tylko to musi odstac min 12h), tak mi lekarka poradzila i poki co jak na mnie czujhe sie rewelacyjnie (nie chce zapeszac ale zwykle o tej porze roku zawsze juz bylam kilka razy przeziebiona). takze miodek+woda ciepla polecam;-)

Paula3 moja Violcia mnei skopala jak weszlam do knajpy, bylo glosno duzo ludzi,chyba jej sie nie spodobalo;-)ale mis ie smiac chcialo.dopieor po chwili sie uspokoila;-)
Paula moge ci podzrucic troszke prasowania?bo ja juz chyba 6 pralek ciuszków wypralam a nic nie poprasowane...;(

reklama
Beti 6 pralek ciuszków??? To wpadłam w kompleksy, bo nie wiem czy u mnie dwie wyjdą - chyba mam za mało rzeczy:eek:
Super, że wszystko dobrze - a co do sn to przecież zawsze możesz rodzić ze znieczuleniem, jeśli boisz się bólu- masz fajnego lekarza, że tak z Tobą pogadał od serca - dobrze ci doradza, bo sn zdrowsze dla malucha i chociaz dał ci do myślenia, a to już dużo!:tak:do podjęcia decyzji jeszcze masz trochę czasu!
:-D:-D:-D:-D
a Co do słuchania muzyki poważnej :cool2:
Nie jestem ani za ani przeciw - jak ktoś lubi niech slucha :cool2:
Moja teściowa bardzo lubi i puszczala od urodzenia mojemu męzowi i póxniej 5 lat mlodszemu bratu - etfekt tego taki ze oboje to bardzo uzdolnieni muzycznie ludzie :szok::szok: !!!
Żadne z rodzicow na niczym nie gra a oni oboje sa tak swietnymi pianistami że Bethowen może się za szafą schowac hahahaha- zartuje trochę ;-)
więc coś w tym chyba jest ...
Znam dużo takich przypadków jak opisujesz - u mojego męża też bardzo podobnie jak u ciebie - jeszcze w brzuszku się nasłuchał muzyki i potem też, bo starsza siostra skrzypaczka więc 6h dziennie w domu ćwiczyła, druga siostra grała do brzuszka na gitarze. W efekcie mój M jest najzdolniejszy z czworga dzieciaków i muzycznie i pod względem innych przedmiotów też - także coś w muzyce musi być:))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry