reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

J anarazie z waga stoje w miejscu mam nadzieje ze pozniej tez bedzie mi latwo sie chamowac z jedzeniem , bo wiem ze potem nie jest tak latwo sobie czegos odmowic jak przyjdze zachcianka.

reklama
Ostatnim razem najwięcej przybyło mi w 9mcu, ale to głównie woda była, bo strasznie puchłam. Jak wyszłam ze szpitala to miałam 15kg mniej, a z resztą kilogramów męczyłam się ok2 lat. Jak wreszcie wszystkie ubrania zaczęły pasować z przed ciąży to okazało się, że znowu jestem w ciąży:-):-):-)

Witam drogie panie:-D

Dziś zaliczyłam pierwsze omdlenie...:zawstydzona/y:i to do tego na świeżym powietrzu...:baffled::baffled::baffled:
byłam na procesji i nagle czuję, że zaraz odjedę...pach czarno mi...no i zaraz leżałam:confused2: ale szybko doszłam do siebie, bo mąz w porę mnie złapał i było ok.
W pierwszej ciąży tez często mdlałam.

A kwestia kilogramów...ja w pierwszej ciązy przytyłam 20kg, ale przed ciąża miałam ciężki okres i schudłam do 48kg przy wzroście 169cm. Jak szłam do porodu ważyłam 68 kg a po 3-ech dniach jak wychodziłam ważyłam 60kg, tydzień później 56kg a za 1,5 miesiąca 51kg, także szybko wróciłam do swojej wagi:tak::tak::tak:

Witam serdecznie
gruba żabaserdecznie gratuluję bliżniaków. Mój C. cały czas mówi że u Nas też będzie 2 bo teraz niby na niego kolej bo u niego w rodzinie są bliżniaki. Ale na USG lekarz nic takiego niepowiedział. Za tydzień kolejne USG już w Polsce to podpytam w tej kwestii.
A co do przybranych kg. to napewno przytyłam troszku bo spodnie się niedopinają a wcześniej były luzniejsze. Niestety niemam wagi ale przed ciążą warzyłam ok 63 kg.
Pozdrawiam i buziaczki zasyłam :*

aga23 a Ty gdzie teraz mieszkasz?

Tak piszecie o tych swoich kilogramach a ja postanowilam ze w tej ciazy nie moge przytyc wiecej niz´10 kg poniewaz pol roku po porodzie biore slub koscielny i chce sobie kupis wymarzana sukienke iw ygladac bajecznie wiec mam motywacje.

J anarazie z waga stoje w miejscu mam nadzieje ze pozniej tez bedzie mi latwo sie chamowac z jedzeniem , bo wiem ze potem nie jest tak latwo sobie czegos odmowic jak przyjdze zachcianka.

Co masz na myśli pisząc że będziesz hamować z jedzeniem? Mam nadzieje, że nie masz zamiaru się głodzić?
Jesteś dopiero w 5 tygodniu. Ja jestem w 7 tygodniu i już od tygodnia mam mdłości. Nawet jak bym chciała ograniczyć jedzenie to nie da rady, bo jak tylko jestem głodna to od razu mnie mdli. Więc staram się podjadać zdrowe rzeczy typu owoce czy warzywka. Zresztą i tak patrzeć nie mogę na mięsa i inne tłuste potrawy.

ja mam 173cm i już ważę 72kg:-)
muszę się bardzo pilnować, bo będzie ni dobrze tym bardziej, że wiem, że potrafię przytyć, bo uwielbiam jeść, tym bardziej, że przed ciążą przytyłam do 70kg, a zawsze krążyłam wokół 65kg więc boję się co bym nie nie popuściła pasa sobie za bardzo:wściekła/y:
Ja zawsze ważyłam koło 50 kg, ale odkąd związałam się z mężem to przytyłam 12 kg. Co prawda nie było to w ciągu miesiąca... tylko w ciągu nie całego 2,5 roku. Mam 160 cm wzrostu. Też staram się pilnować, jeść raczej dużo zdrowych warzyw i owoców.

Ech ja na temat wagi wolę się nie wypowiadać, wczoraj u GP doznałam delikatnie mówiąc szoku:szok: Wiedziałam, że urosłam wszerz, ale nie spodziewałam się, że aż tak bardzo :zawstydzona/y: Najlepsze jest to, że po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą i tyłek mi urósł jak przez ponad rok czasu siedziałam z Młodym w domu, potrafiłam cały dzień nic nie jeść, za to na noc istne obżarstwo:zawstydzona/y: Po tej ciąży muszę się wziąć w garść, bo w życiu takim słoniem nie byłam i źle się z tym czuję;-)

no to nadrabiam :szok:

widzę że o imionach rozprawiałyście, u nas będzie na pewno imię międzynarodowe, łatwe do wymówienia bo jesteśmy rodzinką mieszaną :wink:
mąż jest Latino, no i musi drugie imię pasować do Dorian Antonio :-p, mamy pewne typy ale jeszcze daleko do decyzji więc na razie się nie zastanawiamy

niestety we wtorek miałam takie mrowienia w nogach cały dzień że od razu po powrocie do domu walnęłam się do łóżka i nie chciało draństwo przejść...

nemi ja o ciążówkach nie myslę, ja noszę, zostały mi po Dorianku i są jak zbawienie bo normalne spodnie mnie gniotły już

witaj ASIAX wśród styczniówek, to pierwsze dzieciątko?

Elfa bardzo mi przykro że beta nie rośnie :-(

aidi ojej, 25 minut... mój paskud jak zasypiał to zawsze 2-3 godziny ;-) ciekawe jakie będzie młodsze, bo ten to był takim dobrym dzieckiem... łatwym w obsłudze :-)

Anulka8700 nie masz dziecka starszego? no to słusznie że korzystasz i się wysypiasz :-D

aga23 ale przeżycia...dobrze że wszystko ok, leż teraz i wypoczywaj

Sylwkasz super ze usg owocne było, gratuluję serduszka

Gosiak_23 mnie gardło własnie boli, kupiłam pastylki Isla i pomagają

ja mam starszaka ale po 5 latach to jakbym od nowa wszystko zaczynała ;-)
a miałam cc więc kto wie co mnie czeka

do szkoły rodzenia nie chodziłam bo gin zabronił ze względu na moje problemy, sama sobie potem świetnie dałam radę z opieką, naprawdę instynkt macierzyński to niesamowita rzecz

nadineczka moje balony bolą tak samo jak i poprzednio :tak:

aidi może spróbuj kubek niekapek? ja nie karmiłam praktycznie więc nie znam się na odstawianiu

ja zasypiam natychmiast ;-)

nemi uważaj na górkach, nie wiem na jakiej wysokości mieszkasz na codzień ale uważaj bo czasem wyprawa na wyższe wysokości może zaszkodzić, doczytałam dlaczego nie chcesz od razu wszystkim mówić, przykro mi że tak sie pierwsza ciąża zakończyła

patlesnand a dlaczego nie możesz liczyć na te przywileje, to nam gwarantuje prawo...

IVI gratuluję mężatko młoda :biggrin2:
na basenie można (ale nie musi) złapać jakieś paskudztwo...

catmate widzę że masz jeszcze więsze dziecko niż ja :-)

dormark, misiaction zdrówka dla dzieciaczków

Anusia 8309 ja jeszcze ruchów nie wyczekuję bo uważam że to za wcześnie nawet w drugiej ciąży, w pierwszej poczułam w 16 tc, no ale któż to wie :-)

ja mam drugie usg 30.06

macy mi już niezły "baniak" wywaliło ale miałam sadło sprzed ciąży :-p

Gosiak_23 jak się mocno skuliłam nieświadomie w 14 tc to też mi młody smyrnął, ale to był przypadek

Ewa1 trzymaj się bidulo

mój Dorian był kurczakiem, 3000 a potem spadł do 2610 i miesiąc to nadrabiał... ale urodził się w 37w1d

Anulka8700 super że usg super :-)

gruba żaba gratuluję podwójnego szczęścia, gadaniem lekarza się nie przejmuj :crazy:

o wreszcie doszłam do dzisiaj....

ja w pierwszej przybrałam 11.5 kg... sporo z tego mi już zostało...

Ania98765 uważaj z tymi omdleniami...

ufff i dotarłam do końca :confused2:

teraz kto przetrawi takie długie pościsko???????????

Ania98765 ja też często mdlałam, szczególnie w 3trym, najczęściej gdy siedziałam. Raz mi się zdarzyło podczas prowadzenia auta, naszczęście zdążyłam zjechać na pobocze:tak: Zatrzymali mnie nawet w szpitalu, porobili badania i tyle. Strasznie głupie uczucie jak się traci świadomość...

reklama
Do góry