Kaja_10
Fanka BB :)
Minnie - ja tez mam termin na 31 stycznia )
Roxeen - to faktycznie wyniki mialas juz bardzo slabe. Ja mam hemoglobine 10,9 wiec bez rewelacji, ale ujdzie, hematokryt 30. Zelazo biore 2 razy dziennie, ale u mnie to anemia spowodowana chyba niedoborem witaminy b12 (to rzadkosc, ale ja mam problemy z tarczyca, a to podobno czasem wspolistniejacy problem). Natomiast lekarze nie chca mi podac tej witaminy domiesniowa, chyba ze wyniki bede gorsze. Chyba nie wiedza jaki to moze miec wplyw na maluszka, wiec racja - grunt to nie szkodzic.
Teraz mi się przypomniało, że chciałam ci odpisac. Witaminę b12 można też brać w tabletkach. Jedna firma w Polsce sprzedaje - SOLGAR i nie jest to firma polska ale niektóre rzeczy kupić można. B12 sprzedawana w Polsce jest o niskiej potencji
SOLGAR Naturalna Witamina B12 100tabl. - Vitanea.pl - apteka internetowa - leki i kosmetyki najtaniej (www.vitanea.pl).
Ja ją brałam jakis czas, jeszcze teraz raz po raz ale właśnie musze sobie odebrac wyniki, zrobilam sobie badanie na poziom b12 i zapomnialam odebrać.
Przed zajęciem w ciążę brałam w zastrzykach kilka razy.
Wszystko to zapisywał mi lekarz mojego syna, naturopata - więc mechanizmow jakie powodowały, że bralam ci nie wyjaśnię - ale zgadzam sie, że to ważna witamina.
Poczytaj o tej witaminie, wrzuć w google - dużo wyskoczy.