reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja to właśnie brałam w pierwszej ciąży plus isoptin aby właśnie nie czuć się tak źle bo też tak miałam. No trudno - trza brać to trza ;-)
I przynajmniej ja tak miałam, że jak odstawiłam to akcja porodowa ruszyła.

Asiowo - wszysttkiego najlepszego!

Isoptin tez biore do tego ale i tak czuje te wszystkie skutki uboczne;( no nic to narazie dwie dawki to moze organizm sie jeszcze przyzywczai.
apowiedz mi dlugo po odstawieniu zaczelas rodzic?

reklama
Isoptin tez biore do tego ale i tak czuje te wszystkie skutki uboczne;( no nic to narazie dwie dawki to moze organizm sie jeszcze przyzywczai.
apowiedz mi dlugo po odstawieniu zaczelas rodzic?

O ile pamiętam to dzień lub dwa. Dokladnie wiem, ponieważ leki mi się skonczyły i zadzowniłam do pani doktor. Powiedziała, że nie ma co kupowac kolejnych tylko mam przyjechać. Może zanim się zorganizowałam a jeden dzień lezalam w szpitalu to razem będzie dwa dni.
To był też 36 tydzień, uważam z perspektywy czasu, że to było za wcześnie.

O ile pamiętam to dzień lub dwa. Dokladnie wiem, ponieważ leki mi się skonczyły i zadzowniłam do pani doktor. Powiedziała, że nie ma co kupowac kolejnych tylko mam przyjechać. Może zanim się zorganizowałam a jeden dzień lezalam w szpitalu to razem będzie dwa dni.
To był też 36 tydzień, uważam z perspektywy czasu, że to było za wcześnie.

no to niezle;-) hmm zatsanawima si ejak to u mnie bedzie bo ja dalej licze na cesarke;-) no chyba ze mnie ciachna jak mi sie leki skończa;-)

a czemu mowisz ze z perspektywy czasu to za wzsesnie bylo?jakies komplikacje??

Dziewczyny powiedźcie mi...
Wasi Panowie chodzą z Wami do lekarza?
Mój był ze mną 3 wizyty pod rząd, upiera się, że jutro też idzie, a ja się zastanawiam czy to dobry pomysł...
Lekarz pomyśli, że jacyś pomyleni jesteśmy... Czy tylko ja to tak widzę??
mój na początku ominął z 2 wizyty akurat był w pracy ale teraz jest co wizytę i zawsze wchodzimy razem nigdy się nie pytamy :no: nawet jak coś mam do załatwienia zwolnienie czy receptę po którą mam przyjechać to mi gin karze leżeć a mężowi przyjechać :tak:;-)teraz też jedzie ze mną i mojego ginekologa to nie dziwi bo każda przychodzi z mężem i z nim wchodzi :tak:

Odebrałam swe wyniki, superek, nawer cukier w normie, hemoglobina wysoka, magnez ok - sobie zrobiłam osobno i bardzo mnie to cieszy ;-)
no to super :tak:

czesc kobiety. ja sie tylko wpadłam usprawiedliwić ze swojej kilkudniowej nieobecności- miałam wypadek samochodowy i leżałam w szpitalu. .
:szok:o kurcze dobrze że jesteście kobitki całe :sorry:
A co do przyrostu wagi w ciązy - ja mam dużą nadwagę i ciążę zaczynałam już ze sporym nadbagażem. Teraz mam 25tc i 9 kg na plusie a martwię się raczej nie sobą tylko dzidzią i porodem, żebym w związku z tym nie miała komplikacji...Naczytałam się tyle rzeczy na temat otyłych matek i ciązy że boję się dosłownie wszystkiego. Ostatnio czytałam, że dzieci otyłych matek rodzą się bardzo duże i teraz mam schiza że będzie jakiś potwór 5 kg :( Dziewczyny pocieszcie mnie bo zwariuję...
oj ja jeż mam dodatkowe kg sprzed ciąży i nie było źle z porodem :tak: córa 3800g wiec w porównaniu z chudymi jak palec kuzynkami czy moją siostrą które miały po 50gk/60kg to mniejsza wagowo niż ich dzieci :tak:;-)

Beti ja w 1 ciaży też brałam te leki w 36 tygodniu odstawiłam 3 dni skurczy ale zero rozwarcia przeszło mi potem po 2 tygodniach znowu mnie skurcze dopadły potem przeszło i urodziłam tydzień po terminie ...gin kazał z dniem odstawienia tabletek pakować torbę bo niektóre kobitki rodzą odrazu inne przenoszą i nic je nie ruszy ....kołotanie serca miałam ciągle na wieczór chyba najbardziej do tego ręce mi się trzęsły ale to się uspokoiło po tygodniu

Asiowo 100 lat wszystkiego dobrego !!!

Ostatnia edycja:
Może akurat ja tak miałam... nie wiem. Gosia miała inaczej widzisz, jednak poród nie nastapił.
Tak były... syn miał wylew - jest niepełnosprawny do dziś. Wydaje mi sie, że poród SN był dla niego zbyt cięzki i był za wcześnie.
Cesarka moze to co innego, jednak maluch nie ma takiej przeprawy, choc ma inne. Nie ma też reguły Beti, nie stresuj sie. Dzieci rodzone wcześniej niz 36 tyg znam jako zdroiutkie.
Moje doświadczenie jednak jest takie i gdyby mi przyszło znow w 36 rodzić nie zgodziłabym się na SN.

e_milcia Mój ze mną chodzi. :-D

paula3 to dobrze, że już jesteś w domu i że jest ok. Trzymaj sie ciepło.

golanda Uważam że nie wolno się wyrzywać na innej osobie.

asiowo wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek. A w szczególności zdrowej dzidzi :)

aga23 tylko pozazdrości męża :-D

Jak mi lekarz je przepisał to ja miałam już skurczę cały dzień przechodziły na 5 minut leżałam w łóżku i nie dawałam rady ze skurczami w końcu pojechałam do ginekologa nie wiedziałam co się dzieje myślałam ze to normalne nie czytałam wtedy nic po necie o takich objawach jak poszłam to mówiłam jak mnie męczą ...i też nie wiem jakby potoczyły się losy córy jakbym ich nie chciała brać może przyszła by na świat bardzo wcześnie w 7 miesiącu a może jednak by się nic nie działo i normalnie bym mogła funkcjonować bez leków :sorry:

znam dużo osób co po tych lekarz przenosiły ciążę a znam kilka co miały duże dawki i mimo to urodziły wcześniej niż 36 tydzień :sorry:
p.s.gdzieś był wątek dla mamuś na fenoterolu

o tu https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/lezace-fonoterolowe-przyszle-mamusie-26090/

Beti szkoda że na lekach wylądowałaś :( ale dla maluszka wszystko, prawda? Główka do góry!

mój ze mną chodzi jak tylko zdąży z pracy wrócić ;) ale na badanie nie wchodzi, tylko na USG ginka go woła :)

słuchajcie.. a jak rozpoznać te skurcze? Bo mi czasem też brzusio twardnieje na parę sekund, ale nie wiem czy to mały się akurat przekręca czy coś złego się dzieje.. No raz jeden, jak kaszel mnie dusił, brzuch mi na kamień stwardniał ale też po dosłownie 4 sekundach puściło...

Ostatnia edycja:
reklama
Mój małżonek mi dzisiaj oświadczył że nie mogę urodzić w grudniu bo wykupił sobie jakieś ubezpieczenie i musi być 3 miesiące ubezp. żeby dostać dzidziusiowe. Powiedziałam mu że oczywiście nie ma sprawy :-D:-D:-D

Do góry