reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

wiecie co? jakis czas temu w rodzinie męża urodziło sie dziecko, chłopczyk o wadze ok 4300. i po miesiącu, będąc tylko na piersi mamy wazy prawie 7 kg:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:. wygląda prawie jak półroczny Filip

szok, szok, szok ..... ja mam takiego kolegę, który gdy był mały to był taki grubiutki, że ponoć do 2-giego roku życia tylko jadł i spał nie podejmując żadnych prób siadania, czy innej akktywności fizycznej :szok::szok::szok:,
.... ale później nadgonił wszystko i wyrósł z niego przystojny i wcale nie okrąglutki kawaler :tak::-D;-)

reklama
Aniay - poniżej zamieszczam wagę Mateuszka w poszczególnych tygodniach życia, którą mam odnotowaną :-):

ur. - 2700
7 tydzień - 4900
11 tydzień - 5600
14 tydzień - 6600
19 tydzień - 7750
25 tydzień - 9000

Tika ale to chyba lepiej jak ma taką wagę niż niedowagę.

Monika - nie, no jasne, że lepiej taka waga niż niedowaga :tak::-) gdy się urodził taki malutki to bardzo się tym martwiliśmy i cieszyliśmy się każdym nowym wałeczkiem i zaokrągleniem jakie z czasem nabywał :happy2: .... ale i tak niestety dla moich rąk i kręgosłupa ;-).
Niedawno wróciliśmy ze spacerku i był taki moment, że ja niosłam Mateuszka kawałek i Sebastian kawałek, no i też wymiękłam tak jak przy tym dzisiejszym upale :tak:;-)

Ja niestety nie moge wam podac wagi w kilogramach bo tutaj obowiazuja funty a przeliczanie nie jest dokladne w funtach Hbcio wazyl 3 tygodnie temu 15 funtow i 8oz to jakies 7110g ale pomiar jest nie dokladny a wzrost 70cm.

Antenka, ja niektore wymiary Oliwci tez przeliczalam z funtow, takze podaj wymiary Hubcia od urodzenia do teraz i daty albo tygodnie ^^

reklama
Do góry