reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

LORIEN :szok: :szok: :-D :-D Ty zyjesz kobito??? Gdzie sie podziewalas tyle czasu?? Teraz za kare musisz wszystko opisac. :tak:
A tak serio to milo Cie czytac. :-)

reklama
kurcze ale miło wrócić na stare śmieci. dzięki Aph za powitanie, czuję się jak syn marnotrawny ;-)
He he co mam opisywać? Żyjemy sobie, Emilka zdrowa, tylko słabo przybiera na wadze, ale w piątek szczepienie to dowiem się co i jak.
Remontujemy nadal dom po babci, czasu przez to mało, kasa się kończy, będziemy się teraz starać o kredyt.
Poza tym Emilka nie chce spać w nocy, oczy mam cały czas na zapałkach - budzi się stale, dzisiaj już przed północą jadła. Cały czas ssie pierś, nie zamierzam jej tej przyjemności pozbawiać, ale zastanawiam się nad podaniem jej czegoś przed snem typu kleik ryżowy, z pół łyzeczki, a potem cyca. może to z powoduje u niej mniejsze poczucie głodu.
Tutaj wklejam fotki jakby się Wam nie chciało wchodzić na moją stronkę.
jak widać jest uśmiechnięta i super silna, próbuje już siadać, chociaż to jeszcze za wcześnie, nie poleży na chwilę spokojnie, robi mostki, wygina się, niesamowita żyła z niej, trzeba ją stale mieć na oku. A poza tym słodki kochany szkrabek.

Witaj LorienMówisz, że Emilka słabo przybiera na wadze? Wygląda jak pączuś w masle. Niezła z niej kruszynka
My wróciłyśmy od ortopedy, niestety Amelka ma dysplazję stawu biodrowego i dostała "poduszkę Frejki". Kosmicznie w niej wygląda, ale nie narzeka, chyba jej wygodnie.

mosqitka poczekaj prosze mialam wyslac zdjecia i net mi padl, zaraz wysle
lorien podaj dane swojej szkrabinki zebymja mogla do wykresiku dolaczyc

Breta dokładnie ile waży to się dowiem w piątek. Ale jak ważyliśmy ją w domu wczoraj miała 6300. 6 tygodni temu ważyła 5700. Ale jest bardzo sprawna i bardzo silna, więc się nie martwię. jej wyjściowa waga po urodzeniu to było 3980, więc może teraz się wyrównuje.

Tynka no niektórzy twierdzą, że do mojego męża, inni ze do mnie. Sama nie wiem...

Aniay a jakie dokładnie dane? Emilia urodzona 8 stycznia 2007 waga 3980 55cm, 10 pkt Apgar. Co jeszcze?

Witaj Lorien!!!:-)

Polecam abys sobie poczytała wątek o karmieniu maluchów-napewno cię natchnie...mój mały tez jest na piersi...w nocy oczywiście budzi sie , ale częściej (tj. kilka razy jednej nocy) budzi się nad ranem...:-( i stwierdziłam, ze moze mu mało mleczka lub już jest jakieś nie tak dobre...teraz usiłuje mu wepchnąć choć trochę mieszanki przed snem...i 1 xdziennie zupki trochę ze słoiczka...a niech się przyzwyczaja!
A ja nie wiem jaki jest adres twojej stronki:confused:- jakbym wiedziała chętnie bym zajrzała.
Pozdrawiam.

Ja wczoraj pierwszy raz podałam Zuzce kleik ryżowy na mleku. Wypila 70 ml, ale wcześniej doila cycek. Ogólnie wczoraj po szczepieniu mało jadla więc o polnocy ja musialam ją budzic bo miałam kamień zamiast prawej piersi. I jadla na śpiocha. Następna pobudka była o 6.30. Półtorej godziny później niż zazwyczaj.. Normalnie szok :szok:

Dzisiaj zjadła tego kleiku 140 ml i mam nadzieje, ze to skutrecznie zaklei jej brzuchol az do rana, tak aby mama mogła spokojnie się wyspać niekoniecznie budząc się znów o 5 :-)

reklama
abeja- to nieźle mała wydoiła tego kleiku! Mój łobuziak to tak je że raz mi sie uda mu wcisnąć mleko z butelki a raz nie ...ale zje tylko z 50ml...wątpię by kleik jadł chętniej...

Do góry