reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny. Ja mam córkę prawie 2,5 latka, synka 1,5 roku. I szykuje się trzecie jak dobrze pójdzie. Termin to styczeń ale z doświadczenia wiem że może znów będzie 3 raz grudzień. Tutaj to już nie było planowane. ;) I powiem Wam że jeszcze nie powiedziałam mężowi. Jest w delegacji i wraca w niedzielę. Ciężko mi wytrzymać żeby mu nie powiedzieć przez tel xD

reklama
Cześć dziewczyny. Ja mam córkę prawie 2,5 latka, synka 1,5 roku. I szykuje się trzecie jak dobrze pójdzie. Termin to styczeń ale z doświadczenia wiem że może znów będzie 3 raz grudzień. Tutaj to już nie było planowane. ;) I powiem Wam że jeszcze nie powiedziałam mężowi. Jest w delegacji i wraca w niedzielę. Ciężko mi wytrzymać żeby mu nie powiedzieć przez tel xD
nie dziwię się też bym nie wytrzymała u mnie wie mama, babcia i mąż. Bo nie dało się przed nimi tego ukryć jak mam całkowity jadłowstręt. Mama przyjechała ze mną żebym nie jechała sama w trasę 400 km i wraca we wtorek

Olka trzymam kciuki za wysoka bete obu było wszytko ok

Dzięki :) wysoka to ona nie będzie powyżej 5 mi wystarczy :)
Bardziej trzymam kciuki za wysoki (min. 25ng) progesteron

Jeszcze się chciałam odnieść do tych objawów, że moje poprzednie ciąże były bezobjawowe więc nie spodziewam się za wiele, ale przyjmę wszystko jeżeli ma się to skończyć bobasem 👶

Super! Będziesz miała wesoło. Wszystkie Twoje porody były przedwczesne?
U mnie odwrotnie na 100% przenoszę :) marzy mi się poród 03.01.2024

Ja nie powiedziałam jeszcze mężowi, moja pozamaciczna nas tak przeorała, że nie chcę ani jemy ani dzieciom mieszać w głowie dopóki nie będę wiedziała w która to idzie stronę. Mamy rocznicę 14 maja więc pewnie wtedy powiem - zamierzam mu kupić tzw. ciastko z wróżbą w którym będzie kartka "będziesz tatą"

nie dziwię się też bym nie wytrzymała u mnie wie mama, babcia i mąż. Bo nie dało się przed nimi tego ukryć jak mam całkowity jadłowstręt. Mama przyjechała ze mną żebym nie jechała sama w trasę 400 km i wraca we wtorek
Ooo czyli już masz pierwsze objawy. U mnie poszło w drugą stronę. Obzeram się niemiłosiernie. Mi też szybko wyszedł test bo już w 22 dniu cyklu. Coś musiało się przestawić bo bardzo chorowałam i miałam 2 antybiotyki. Chociaż mogłaś już komuś powiedzieć :D

Ooo czyli już masz pierwsze objawy. U mnie poszło w drugą stronę. Obzeram się niemiłosiernie. Mi też szybko wyszedł test bo już w 22 dniu cyklu. Coś musiało się przestawić bo bardzo chorowałam i miałam 2 antybiotyki. Chociaż mogłaś już komuś powiedzieć :D

Powiem wam, że zazdroszczę u mnie dowie się tylko mąż, dzieciaki i w pracy (tam już w sumie wiedzą) - moja mama pewnie jak w poprzedniej ciąży nie dowie się do porodu bo w Wigilię ciężko będzie ukryć

W pierwszej i drugiej ciąży pierwszym znakiem rozpoznawczym oprócz bolących piersi był wilczy apetyt. Wogole zero mdłości ( chłopaki) . W trzeciej ciąży od pierwszego pozytywnego testu taki jadłowstręt i mdłości że zaczelam ciążę z wagą 58 kg a do porodu ważyłam 62 ( na początku schudłam 9 kg). Urodziłam córkę. Teraz jest tak samo jak z Zosia. Wysztkie trzy porody naturalne. Przy pierwszym mnie nacieki i to była trauma... Przy drugim pękłam ale syn ważył 4,5 kg i szybciutko wszystko się zagoiło. Trzeci poród to bajka ani nie pękłam ani otarć. Życzę każdemu takiego rozwiązania. W książeczce zdrowia napisane jest I faza porodu 30 min II faza 2 min

Dzięki :) wysoka to ona nie będzie powyżej 5 mi wystarczy :)
Bardziej trzymam kciuki za wysoki (min. 25ng) progesteron

Jeszcze się chciałam odnieść do tych objawów, że moje poprzednie ciąże były bezobjawowe więc nie spodziewam się za wiele, ale przyjmę wszystko jeżeli ma się to skończyć bobasem 👶

Super! Będziesz miała wesoło. Wszystkie Twoje porody były przedwczesne?
U mnie odwrotnie na 100% przenoszę :) marzy mi się poród 03.01.2024

Ja nie powiedziałam jeszcze mężowi, moja pozamaciczna nas tak przeorała, że nie chcę ani jemy ani dzieciom mieszać w głowie dopóki nie będę wiedziała w która to idzie stronę. Mamy rocznicę 14 maja więc pewnie wtedy powiem - zamierzam mu kupić tzw. ciastko z wróżbą w którym będzie kartka "będziesz tatą"
Tak. W 1 i 2 ciąży zaczęły mi się sączyć wody i jak jechałam do szpitala to było 2 cm rozwarcia. Rodziłam w tygodniu 37 plus. Rozumiem obawy i ostrożność w temacie.

mi w grudniu i styczniu zatrzymał się okres. Myślałam że poprostu moja rezerwa jajnikowa jest bardzo niska, gdyż byłam dawczynią jajeczek 3 razy. Współpracowałam z kliniką bocian.

reklama
Do góry