reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

reklama
Macie już jakieś objawy? Ja mam całkowity jadłowstręt nie mogę patrzeć na jedzenie i kręci mi się w głowie.

Ja jestem ok. 7/8 dpo, kreska na teście była baaardzo jasna więc myślę, że moja beta to ma mniej niż 10 więc na tym etapie nie mam typowo ciążowych objawów. Tzn. boli mnie brzuch jak na okres, czasem mocniej zakuje któryś jajnik, czy w plecach, trochę mnie szczypią piersi - ale u mnie takie objawy były i bez ciąży więc ich nie wiążę z tym stanem.

W ogóle jaka jest Twoja historia? Masz już zaplanowaną jakąś wizytę u lekarza? Z OM na kiedy wychodzi Ci termin? Założę kalendarz na 1 stronie to będzie łatwiej śledzić :)

I może ja zacznę: jestem Ola w tym roku skończę 33 lata, a mój partner 34. W następnych wpisach będę go jak zazwyczaj nazywać mężem bo jesteśmy parą od 14 lat i mamy dwoje dzieci. Chłopiec urodzony w 2011 roku i dziewczynka w 2015. W lipcu 2021 podjęliśmy decyzję o kolejnym dziecku i udało nam się w 3sc - grudniu 2021, ale niestety była to ciąża pozamaciczna więc została rozwiązana po przez leczenie metroteksatem w styczniu 2022, mieliśmy potem pół roku zakazu starań (do lipca 2022), ale niestety się nie udawało :( mam teraz wielkie nadzieje, że tym razem się uda :)

Termin mi wychodzi na 31.12 lub 01.01 - ale pewnie wszystko się okaże na USG, z racji majówki umówiłam się dopiero na 6.05 :) powinnam być jakoś w 5tc

Dobrze to i moja historia...
Mam na imię Hania w maju skończę 31 lat. Mam 3 dzieci :syn 2011, syn 2013, córka 2017. Całą trójka w edukacji domowej najstarszy ma autyzm. Trzy razy byłam dawczynią jajeczek i moje lh było na niskim poziomie. W grudniu i styczniu cykl całkowicie się zablokował i dwa miesiące nie miałam okresu. Po przeprowadzce wszystko się odblokowało nawet za bardzo. Ale cieszę się z tej niespodzianki. Termin z om 29/30 grudnia ale wolałam poczekać na styczniowki , gdyż sądzę że łatwiej nawiązać więź będąc od początku. Pierwszy test pozytywny zobaczyłam w sobotę przy becie 47 już kręciło mi się w głowie i nie chciało mi się jeść.

@olka11135 zrobiłam Ci mema ❤️
IMG_20230419_221220.jpg

reklama
Do góry