reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hejka, my dziś grilowalismy, powiem Wam że zjadłam tylko ziemniaki w mundurkach z maselkiem.. Kiełbaski i mięso mi z grilla nie spasowalo[emoji6] mam tez ciągle fazę na cole... Jak przed ciąża piłam bardzo sporadycznie i w małych ilościach tak teraz ciągle mi się chce coli [emoji2368] i o dziwo jak mam mdłości to ona mi pomaga [emoji2356]
Co do humorkow ja też jestem uśmiechnięta a za chwilę doły mnie łapią i łzy same lecą..
Moje dziewczynki już wiedzą o dzidzi w brzuszku, bardzo się cieszą[emoji3590] mojej siostrze, tesciom i kilku najbliższym koleżankom też powiedziałam i powiem Wam że spodziewałam się kiepskiej reakcji, osadzania, a tu się pomyliłam i dostałam duzo ciepłych słów.. Tesciowie tylko przyjęli to bez emocji, tak poczułam że im wszystko jedno ale ogolnie z nimi mamy kontakt raz na ruski rok więc w tym wypadku było to dla mnie bez znaczenia [emoji4] najbardziej obwialam się reakcji siostry ale tak miło mnie zaskoczyła że od razu mi lepiej na sercu [emoji3590]
Milego wieczorku [emoji3590]

reklama
Spokojnie z zastrzykami nie jesteś sama. A kto kazał co w lodówce je trzymać? Ja trzymam w szafce w łazience gdzie w sumie cały dzień mamy cień i raczej chłodno tam jest.
Do 25 stopni max. Ostatnio były upały i nie chciałam ryzykowac. Lekarz nie pozwolił trzymać w łazience ani w kuchni że względu na duże różnice temperatur w ciągu dnia (gotowanie, kapiele). Do tej pory trzymałam w szafce nocnej w sypialni.

Hejka, my dziś grilowalismy, powiem Wam że zjadłam tylko ziemniaki w mundurkach z maselkiem.. Kiełbaski i mięso mi z grilla nie spasowalo[emoji6] mam tez ciągle fazę na cole... Jak przed ciąża piłam bardzo sporadycznie i w małych ilościach tak teraz ciągle mi się chce coli [emoji2368] i o dziwo jak mam mdłości to ona mi pomaga [emoji2356]
Co do humorkow ja też jestem uśmiechnięta a za chwilę doły mnie łapią i łzy same lecą..
Moje dziewczynki już wiedzą o dzidzi w brzuszku, bardzo się cieszą[emoji3590] mojej siostrze, tesciom i kilku najbliższym koleżankom też powiedziałam i powiem Wam że spodziewałam się kiepskiej reakcji, osadzania, a tu się pomyliłam i dostałam duzo ciepłych słów.. Tesciowie tylko przyjęli to bez emocji, tak poczułam że im wszystko jedno ale ogolnie z nimi mamy kontakt raz na ruski rok więc w tym wypadku było to dla mnie bez znaczenia [emoji4] najbardziej obwialam się reakcji siostry ale tak miło mnie zaskoczyła że od razu mi lepiej na sercu [emoji3590]
Milego wieczorku [emoji3590]
Ty colę, a ja Mirinde 😂😂 nie wiem skąd mnie na nią wzięło, bo nawet nigdy jej nie kupowaliśmy 🙈 fajnie, ze rodzinka okazała wsparcie :) my po prenatalnych będziemy wszystkim mówili i już nie mogę się doczekać :) do wizyty jeszcze trochę, bo dopiero 21. Ahhh te testowanie cierpliwości 😇😇😇😂

Z tą heparyną to się teraz troszeczkę wystraszyłam :( bo ja trzymam w szafce w kuchni.

My jeszcze córce nie powiedzieliśmy, że zostanie starszą siostrą... nie wiem kiedy jej powiemy... może po 14 tygodniu ciąży ..

Wreszcie mam, oliwka która towarzyszyła mi przy każdej ciąży, dla mnie to zapach mojego macierzyństwa (drugi ulubiony po zapachu wykąpanego bobasa :) ) tania i skuteczna. Tym razem jeszcze wypróbuję olej kokosowy. Boli mnie głowa, jestem wykończona ale szczęśliwa. Fajnie było znowu widzieć tą fasolkę na ekranie. Ostatnio rozkoszowalam się każdym najmniejszym ruchem dziecka, czułam już od 14 tyg., myślałam ze to już ostatni raz a tu mi się jeszcze przytrafiło bobo na stare lata. Czuje się młodziej. Moja nieświadoma mama ostatnio mi powiedziała "kwitniesz" i już się wystraszyłam czy się nie domyśli a ja jeszcze nie jestem gotowa żeby im powiedzieć.
Wymyśliłam że dzieci powiedzą dziadkom o dzidziusiu na wczasach, bo razem jadą na kilka dni. Przynajmniej zdążą ochłonąć do przyjazdu.
20210612_183503.jpg

Też czasami tak mam , zwróć uwagę czy są dobrze wyostrzone igły.. czasami są jakieś tępe partie.. też wczoraj miałam kryzys igłowy i szukałam na wkłucie miejsca 3 razy ...
Ja dzisiaj miałam kiepski poranek. Od trzech dni zastrzyki z heparyny jakoś bolą, nie wiem czy to wina tego, że są z lodówki odkąd są upały, czy już zwyczajnie chwilowo nie ma miejsca na nie na brzuchu i się rozpłakałam. Leżenie, zastrzyki... chwilowy kryzys, na który nigdy sobie nie pozwalam, ale hormony zrobiły swoje. Teraz mam karę za to bo boli mnie głowa :)

Też czasami tak mam , zwróć uwagę czy są dobrze wyostrzone igły.. czasami są jakieś tępe partie.. też wczoraj miałam kryzys igłowy i szukałam na wkłucie miejsca 3 razy ...
To możliwe że mam taką partie bo faktycznie zaczęłam nową paczkę. Nigdy to nie było przyjemne, ale od trzech dni serio boli, aż dziwnie.

Z tą heparyną to się teraz troszeczkę wystraszyłam :( bo ja trzymam w szafce w kuchni.

My jeszcze córce nie powiedzieliśmy, że zostanie starszą siostrą... nie wiem kiedy jej powiemy... może po 14 tygodniu ciąży ..
Nie ma się czym straszyć. Nie wiem jaką masz, poza tym to zalecenie mojego lekarza, a trzeba słuchać swojego, więc spokojnie :)

reklama
Do góry