Pytanie mam do was dziewczyny... Czy któraś jest na insulinie? Ja biorę od wczoraj, tylko na noc. Boję się, że jak już insulina wkroczyła to będzie cc słyszałam też że nie każdy szpital chce przyjąć jak się okazuje że kobieta jest na insulinie...
reklama
Biedroneczka28
Fanka BB :)
Ja jestem na insulinie nocnej, i przed jedzenie... Gdzie słyszałaś to że szpital nie przyjmie jak jest insulina???? Ja miałam zamiar rodzić w prywatnym, czy mam się obawiać, że przez cukrzycę mnie nie przyjmą? :/Pytanie mam do was dziewczyny... Czy któraś jest na insulinie? Ja biorę od wczoraj, tylko na noc. Boję się, że jak już insulina wkroczyła to będzie cc [emoji52] słyszałam też że nie każdy szpital chce przyjąć jak się okazuje że kobieta jest na insulinie...
Cześć Wszystkim
Dołączę do grupy: termin na 04.01.2022 i będzie upragniona córeczka W domu Olivier (za miesiąc 4l) i Tymek (1,5r) .
W najbliższy poniedziałek czeka mnie test z glukozą i cholernie boję się, ze wyjdzie mi cukrzyca .. dość mam nadwagę to jeszcze w tej ciąży słodkie mogłabym jeść bez opamiętania
Przy jakich wynikach wyszła Wam cukrzyca?? Byłyście na czczo ?? Moja ginekolog mówi, ze mam zjeść śniadanie , byle nie słodkie oczywiście ..
Dołączę do grupy: termin na 04.01.2022 i będzie upragniona córeczka W domu Olivier (za miesiąc 4l) i Tymek (1,5r) .
W najbliższy poniedziałek czeka mnie test z glukozą i cholernie boję się, ze wyjdzie mi cukrzyca .. dość mam nadwagę to jeszcze w tej ciąży słodkie mogłabym jeść bez opamiętania
Przy jakich wynikach wyszła Wam cukrzyca?? Byłyście na czczo ?? Moja ginekolog mówi, ze mam zjeść śniadanie , byle nie słodkie oczywiście ..
Biedroneczka28
Hej oczywiście że na czczo do głowy mi by nie przyszło jeść...pierwsze słyszę o tym, że można jeść śniadanie przed tym badaniem a robiłam kilka razy w życiu[emoji1]Miałam 96, po godzinie 180 a po dwóch 160 jak dobrze pamiętam
Cześć Wszystkim
Dołączę do grupy: termin na 04.01.2022 i będzie upragniona córeczka [emoji3590] W domu Olivier (za miesiąc 4l) i Tymek (1,5r) .
W najbliższy poniedziałek czeka mnie test z glukozą i cholernie boję się, ze wyjdzie mi cukrzyca .. dość mam nadwagę to jeszcze w tej ciąży słodkie mogłabym jeść bez opamiętania [emoji3064]
No właśnie u nas (Niemcy) mogę być po śniadaniu. Tez się zdziwiłam bo w poprzednich dwóch ciążach byłam na czczo i było dokładnie tak jak pisałaśHej oczywiście że na czczo do głowy mi by nie przyszło jeść...pierwsze słyszę o tym, że można jeść śniadanie przed tym badaniem a robiłam kilka razy w życiu[emoji1]Miałam 96, po godzinie 180 a po dwóch 160 jak dobrze pamiętam
Biedroneczka28
No to chyba zostaje Ci zastosować się do zaleceń lekarza, skoro tak u Was się robi[emoji2368]No właśnie u nas (Niemcy) mogę być po śniadaniu. Tez się zdziwiłam bo w poprzednich dwóch ciążach byłam na czczo i było dokładnie tak jak pisałaś
agnieszka_1dziecko
Aktywna w BB
Tez bym wolała noworoczny... ale tak ten pierwszy tydzień stycznia wypads ze juz powątpiewam heheJa w tym roku to wszystkim zaznaczyłam, że na święta nic nie robię, tylko leżę i pachne zależy mi żeby dotrwać z brzuchem do stycznia wolę prezent noworoczny
Zochula
Cześć dziewczyny. Podczytuje was czasem ... Termin mam na 16 stycznia w domu synek z czerwca 2020
Od początku acard, heparyna, luteina, duphaston i do przodu w pierwszej ciąży taki sam zestaw.
Jestem w 23 tygodniu i synek wazy już 700 gram. Pierwszy miał 4kg i 59cm.
Od początku acard, heparyna, luteina, duphaston i do przodu w pierwszej ciąży taki sam zestaw.
Jestem w 23 tygodniu i synek wazy już 700 gram. Pierwszy miał 4kg i 59cm.
Tak wyczytałam w necie, że nie każde szpitale przyjmują z cukrzycą, bo to maluszka też trzeba monitorować po porodzie, a nie każdy szpital ma taką możliwość. Żadna moja koleżanka nie miała cukrzycy w ciąży i nie mam kogo dopytać, ale idę 28.09. do gina i jego zapytam czy tak jest.Ja jestem na insulinie nocnej, i przed jedzenie... Gdzie słyszałaś to że szpital nie przyjmie jak jest insulina???? Ja miałam zamiar rodzić w prywatnym, czy mam się obawiać, że przez cukrzycę mnie nie przyjmą? :/
reklama
Jest taki blog "mamaginekolog" i ona opisuje różne sytuacje. Jest też o cukrzycy w ciąży i że w różnych krajach są różne sposoby na to badanie, w niektórych nie pije się glukozy tylko jakiś słodki napój więc co kraj to obyczajNo właśnie u nas (Niemcy) mogę być po śniadaniu. Tez się zdziwiłam bo w poprzednich dwóch ciążach byłam na czczo i było dokładnie tak jak pisałaś
Podziel się: