reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Kochana wiem coś na ten temat, mnie głowa boli od dwóch tygodni.
Co do badań, ja będę robiła w środę, i wydam na zestaw badań ciążowych 520zl więc też będę szczęśliwa. 😂😂
Zaczynam jeszcze bardziej doceniać pakiet medyczny z pracy jak słyszę te ceny... 😮 Co jest w takim pakiecie? Takie "zwykłe" badania, które są zalecane czy np. też pod prenatalne już?

reklama
Zaczynam jeszcze bardziej doceniać pakiet medyczny z pracy jak słyszę te ceny... 😮 Co jest w takim pakiecie? Takie "zwykłe" badania, które są zalecane czy np. też pod prenatalne już?
Ja mam medicovera od męża z pracy. Place 75 zł miesięcznie, ale wszystkie badania mam w cenie. Prenatalne też. Więc teraz widzę że warto było.

Synek w pkolu A ja dziś mam dobry dzień bo zatoki odpuszczają i spałam w nocy ♡

Mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam apapem maluszkowi :( ale brałam już w ostateczności jak ból nie pozwalał mi spać. Inhalacje pomagają bo zaczynam wykasływać to wszystko ufff
U mnie dziś 9+1 I w pon wizyta
Super❣️U mnie też już naszczescie lepiej:)i tak samo jak Ty mam nadzieję że Apap nie zaszkodzi okruszkowi..ja mam wizytę w środę obu wszystko było ok❣️

Kochana wiem coś na ten temat, mnie głowa boli od dwóch tygodni.
Co do badań, ja będę robiła w środę, i wydam na zestaw badań ciążowych 520zl więc też będę szczęśliwa. 😂😂
2 tygodnie? Masakra, naprawdę współczuję. To jest przekichane. Łykasz też paracetamol, czy próbujesz wytrzymać? Ja zawsze mam taki opór przed połknięciem, ale czasem poprostu nie mogę wytrzymać.

Kaszki nie mam, ale jakieś 2 tygodnie temu skarżyłam się mężowi, że mi się przebarwienia nagle pojawiły, a nigdy problemów z cerą nie miałam. :/ I dużo syfów mi powychodziło, nie tylko na twarzy, ale też w różnych dziwnych miejscach. 😅

Ja też już mam swój brzuszek na etapie jakiegoś 4/5 miesiąca (i tak od roku 😂), ale to nic! Ja tam się cieszę, że nie będę go teraz musiała maskować, poczekam jeszcze z miesiąc, żeby było usprawiedliwienie (bo ja dopiero 7+2) i hulaj dusza, mogę wszystkie obcisłe rzeczy nosić. 🤣

Ojej, beznadziejnie, że tak się źle czujesz. :/ Z kłuciem totalnie rozumiem, fobii nie mam co prawda, ale u mnie jest ogromny problem, żeby najpierw znaleźć żyłę, a potem żeby coś z niej poleciało. 🙄 Dlatego też jak robię już jakiekolwiek badania to dorzucam do tego milion innych "przy okazji". 😄
Oj tak, mój mąż już mnie uświadomił, że teraz mam wymówkę, a zarazem maskownicę dla dzidzi. 🤣😂🤣😂
U mnie też jakoś jest 7+4tc więc jeszcze mam czas na brzuszek.

Ja mam medicovera od męża z pracy. Place 75 zł miesięcznie, ale wszystkie badania mam w cenie. Prenatalne też. Więc teraz widzę że warto było.
Właśnie ja też mam z pracy, też za 75 zł. 😄 Prenatalnych akurat nie mam, ale to nie problem. Raczej chodziło mi o to, co jest w tym pakiecie za 520 zł. ;)

Ja już po USG, niestety nie usłyszałam serduszka, Pan doktor potwierdził 6t, cała ciaza ma Ok. 1cm ale jak to określił „nie widać echa zarodka”. Nie wiem czy się nie pośpieszyłam z tymi powitaniami :( co prawda powoedział, że sytuacja jest dość dynamiczna i to może się szybko zmienić, niemniej na ten moment tak to wygląda. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Hej, ja miałam podobną sytuację. W maju poszłam na pierwsze usg w 6+O i lekarz potwierdził tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Byłam przerażona, bo pierwszą ciąże straciłam bardzo wcześnie. Lekarz powiedział, żeby przyjść za 2 tyg, ale powiedziałam, ze wtedy biorę slub i wolalabym wiedziec wczesniej. Przyszlam po tygodniu i okazalo się, że jest juz zarodek z bijącym serduszkiem, a ciąża jest o 8 dni mlodsza niz z OM. Także głowa do góry, kiedy masz kolejną wizytę? ❤️

reklama
Hej . Ja tak zza krzaczka Was podczytuje termin wskazuje mi na 31 stycznia 🙃. Dziś 6+4 i mam bardzzOooo późno wizytę bo dopiero na 20:20 . Bardzo chciałabym usłyszeć już serduszko . Na pierwszym usg byłam 9 dni temu . Pęcherzyk miał 6mm a zarodek 1mm jak myślicie jest możliwość ze usłyszę serduszko dziś ? To moja druga ciąża , w tamtym roku przeszłam pozamaciczna 😞.

Do góry