reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Uwielbiam takie pamiątki ♥️♥️♥️ ja trzymam wszystkie testy ubranko na wyjście ze szpitala pierwszy smoczek książeczki z ciąży ❤️❤️❤️

A teraz masz jakieś objawy?
Moją uwagę zwróciło kłucie w całym podbrzuszu tak 6-7-8 dni po owulacji czyli w 24-25 dc . I to w zasadzie tyle było ... zrobiłam test w 27 dc . Czyli ok 10 dni po owulacji i tez się mocno zdziwiłam 🤣 czasami zaboli mnie gdzieś na dole pleców i to wszystko, nie mam żadnych boli miesiączkowych teraz , piersi mnie nie bolą ale czuje się są takie duże i może same brodawki są trochę tkliwe ... pożarnym nic ... no i od wczoraj jest mi mokro .. miesiączkę powinnam dostać w tą sobotę .. cykle mam mniej więcej 31 dni

reklama
Nie martw się ja od wczoraj też nic zero ale pewnie wrócą to dopiero 5 tydzień u mnie więc wszystko się rozkręca czasem tak jest, a u ciebie który tydzień?
2 pierwsze ciążę gdyby nie rosnący brzuch to bym o nich nie wiedziała dopiero pod koniec ból pleców zgaga itp.

Kochana ja gdybym się zwyczajnie nie starała nie wiedziałabym że jestem w ciąży:p
Jedyne co miałam z synkiem i odczuwam już teraz to ból głowy...

Z tym ze u mnie dziś termin@ , test z wczoraj i z dziś, i kreska grubsza ♡

Beta mnie stresuje, ale może pójdę jutro albo w pon ... jeszcze nie wiem

Ja tam się tym nie przejmuje przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów poza kłuciem w piersiach, zachciankami jedzeniowymi i mega libido 🤭. Dopiero pod koniec ciąży dopadła mnie zgaga.
Pocieszyłyscie mnie troche - dzieki!:) Aplikacja pokazuje mi 5 tydzien i 4 dni. W poprzednich ciazzach nawet tej poronionej bolaly mnie bardzo piersi, teraz nawet karmiac nic nie czuje - temu sie martwie. Ale nie chce biegac na bete i sie nakrecac. Bede czekac cierpliwie do wizyty, tak jak piszecie kazda ciaza jest inna wiec moze ta bedzie bezobjawowa?:)

Pocieszyłyscie mnie troche - dzieki!:) Aplikacja pokazuje mi 5 tydzien i 4 dni. W poprzednich ciazzach nawet tej poronionej bolaly mnie bardzo piersi, teraz nawet karmiac nic nie czuje - temu sie martwie. Ale nie chce biegac na bete i sie nakrecac. Bede czekac cierpliwie do wizyty, tak jak piszecie kazda ciaza jest inna wiec moze ta bedzie bezobjawowa?:)
No właśnie ja w tej podrobionej czułam się od początku mega fatalnie skurcze w krzyżu , potworny ból piersi , zgaga , odrzucało mnie od jedzenia ...senna byłam strasznie i taka przybita ... dlatego mam nadzieje że teraz będzie inaczej bo nie mam nic z tych objawów ..

Dasz radę [emoji4] ja robiłam zastrzyki w brzuch przez cały połóg. Czasami bolało, czasami w ogóle nie czułam. Szybko zleciało. Pomyśl, że to dla dziecka [emoji4] trzymam mocno kciuki
Już wiem wszystko.
Dzownilam do lekarza, mówi że przy takiej becie, trzeba podawać ten Prolutex. Tak że wykupuje i działam

Dziewczyny miałyście kiedyś Prolutex, to są zastrzyki z progesteronem. Ja miałam zacząć wstrzykiwać przy pozytywnej becie, pierwsza była tak niska, że nie zaczęłam ich podawać, a dzisiaj muszę się skontaktować z lekarzem czy powinnam jeśli beta wysoka. Nie znam się na tym w ogóle.
Nie wiem jak ja sobie to sama wbije w brzuch.
Poproś partnera żeby zrobił ci zastrzyk. Ja również sama nie zrobię sobie zastrzyku heparyny🙈 Codzienną dawkę podaje mi mąż. W końcu to też jego dziecko 😂

Dziewczyny mój dzisiejszy wynik po 48h 🤭
04.05 beta 650
06.05 beta 1346
Nie mogę uwierzyć 😍

Załączniki

• IMG_20210506_122149.jpg
    IMG_20210506_122149.jpg
    68,1 KB · Wyświetleń: 68
Zauważyłaś jakieś zmiany u dziecka od pozytywnego testu podczas karmienia? dużo razy karmisz w dzień i w nocy?

reklama
Do góry