reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

My 3 dni pod rząd po monitoringu gdzie pęcherzyk na prawym jajniku miał 21mm a endometrium 1cm i koniec. Bałam się znów przegapić owulacje bo chyba to było przeszkodą 🤔 mam hashimoto (niedocYnnosc) wyniki z piątku to 2,06. I mam od lekarza informacje w razie ciąży zwiększyć dawkę wiec od Jutra to zrobię 😊 biorę pregna start i to tyle a Wy co bierzecie?
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze beta z piątku była <2,3 a ciąża jest od 5! I już straciłam nadzieje ale we wtorek się wszystko pokazało 💜

reklama
My 3 dni pod rząd po monitoringu gdzie pęcherzyk na prawym jajniku miał 21mm a endometrium 1cm i koniec. Bałam się znów przegapić owulacje bo chyba to było przeszkodą [emoji848] mam hashimoto (niedocYnnosc) wyniki z piątku to 2,06. I mam od lekarza informacje w razie ciąży zwiększyć dawkę wiec od Jutra to zrobię [emoji4] biorę pregna start i to tyle a Wy co bierzecie?
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze beta z piątku była QUOTE]

O to Twoje tsh nie najgorsze. Moje od razu po potwierdzeniu ciąży 4,6. Dawkę euthyroxu zwiększono mi z 75 do 100.
Ja na razie wszystko osobno - wit D, folik, wit b6, wit b12, magnez, ale myśle ze postawie na jakiś zestaw jak to skończę.
To w którym dniu po owulacji była robiona ta beta?

My 3 dni pod rząd po monitoringu gdzie pęcherzyk na prawym jajniku miał 21mm a endometrium 1cm i koniec. Bałam się znów przegapić owulacje bo chyba to było przeszkodą [emoji848] mam hashimoto (niedocYnnosc) wyniki z piątku to 2,06. I mam od lekarza informacje w razie ciąży zwiększyć dawkę wiec od Jutra to zrobię [emoji4] biorę pregna start i to tyle a Wy co bierzecie?
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze beta z piątku była QUOTE]

O to Twoje tsh nie najgorsze. Moje od razu po potwierdzeniu ciąży 4,6. Dawkę euthyroxu zwiększono mi z 75 do 100.
Ja na razie wszystko osobno - wit D, folik, wit b6, wit b12, magnez, ale myśle ze postawie na jakiś zestaw jak to skończę.
To w którym dniu po owulacji była robiona ta beta?

Jestem po wizycie u ginekologa. Jest dobrze. Pęcherzyk ciążowy znajduje się w macicy😀 Tylko nie wiem, czy Was nie opuszczę na rzecz grupy z grudnia, ponieważ okazało się, że jestem wg usg w 5t3d (wg OM to 7t6d😱). Ginekolog powiedziała, że do 10 tygodnia ustalimy kiedy prawdopodobnie urodzę.

Jestem po wizycie u ginekologa. Jest dobrze. Pęcherzyk ciążowy znajduje się w macicy😀 Tylko nie wiem, czy Was nie opuszczę na rzecz grupy z grudnia, ponieważ okazało się, że jestem wg usg w 5t3d (wg OM to 7t6d😱). Ginekolog powiedziała, że do 10 tygodnia ustalimy kiedy prawdopodobnie urodzę.
Cieszę się ze pęcherzyk tam gdzie powinien być ❤️

Cześć,
Postanowiłam założyć nowy wątek dla styczniowych mam 2022r. Widzialam, że już ktoś założył podobny, ale to chyba tutaj powinien się znajdować. Musimy poczekać, aż dodadzą ten wątek do przypiętych tematów jak pozostałe wątki przyszłych mam. Zapraszam każda styczniowke.

U mnie ciąża bardzo z zaskoczenia. Absolutnie nie planowana wręcz byłam w wielkim szoku kiedy się pokazały dwie kreski po spóźnionej miesiączce. Te mam barsoz regularne, zresztą ja zawsze czuje w danym cyklu że coś się dzieje. Organizm daje mi odczuć, że to już początek poczęcia. No nie przedłużając tego pierwszego postu. Jak dobrze się wszystko skończy to będzie moje 4 dziecko. Ciąża to numer 6 🙈🙈

NADAL NIE WIERZĘ 🤯
Który to Wasz cykl? Moj to był 10 🙂
Ja staram się z partnerem o zdrową ciąże od 5 lat. Ta ciąża jest moją 4. Każda obumierała do 5-7 tygodnia. Po 3, nieudanej zrobiliśmy badania genetyczne- okazało się, że przyczyną jest trisomia genu, która uniemożliwiała dalszy rozwój. Po tym zaczęliśmy się bardzo dokładnie badać: kariotypy, immunologia, panel badań na trombofilię. I bingo- jestem nosicielką mutacji V r2, mtfhr i pai1 (która okazała się przyczyną zatrzymania poprzednich ciąż). Jestem od początku na heparynie 0,4 i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze🙏🏻

Cześć dziewczyny, chciałbym dołączyć, jednak zauważyłam że wątek pojawił się chyba w złym miejscu. Zastanawiam się czy pozniej admin będzie mógł nasz temat przypiąć w Przyszłych mamach.

reklama
Cześć dziewczyny, chciałbym dołączyć, jednak zauważyłam że wątek pojawił się chyba w złym miejscu. Zastanawiam się czy pozniej admin będzie mógł nasz temat przypiąć w Przyszłych mamach.
wątek „ciąża” bo jesteśmy w ciąży nie? Czy złe? 🤷‍♀️🤔 wybaczcie ale nie myśle 🤪

Do góry