reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Bardzo mi przykro z powodu siostry. Serduszkiem się nie martw, ja teraz widziałam jak bije w 6t5d, w pierwszej ciąży byłam w 6t3d i nie było, dopiero w 7t2d było więc masz jeszcze czas🙂

Gratulacje👍
Tak was czytam i też naszła mnie taka refleksja ze kiedyś myślałam że zajść w ciążę i ja donosić jest tak łatwo, jak byłam nastolatka to nie rozumiałam o co chodzi z tym aby było tylko zdrowe, a teraz już rozumiem aż za dobrze, tylko to się liczy i choć chciałabym córeczkę do kompletu to największym szczęściem będzie też zdrowy synek😀
Dla mnie właśnie aby było zdrowe ❤️ a czy chłopiec czy dziewczynka bez znaczenia będę kochać bezgranicznie ❤️❤️❤️

reklama
Kochane kiedy słyszałyście bicie serduszka w którym tyg... Dzisiaj moja siostra dowiedziała się na usg że serduszko nie bije😭 czeka w szpitalu na wywołanie. I zaczęłam analizować ze moja wizyta była 5+5 i nie było serduszka i zaczynam fiksować. Jak było i was w którym tyg było słychać serduszko?
Ja mialam 7+1 i lekarka na początku wizyty mówiła, że może dokładnie jeszcze nie być widać. Na szczęście okazało się, że było 😉

To u was coś jest w genach, bierzesz leki na podtrzymanie?
Aj nic mi nie mów...u mnie w rodzinie najpierw siostra była w ciąży i pod koniec 2015 r straciła synka w 27tc .. później w 2017 ja straciłam córkę w 19tc .. później siostra jeszcze 2 razy poroniła, ja raz miałam biochema i teraz w końcu ona jest w 13tc A ja w 7tc także może uda nam się razem :) Z tym ze ja już mam zdrowego synka a ona nie więc mocno trzymam kciuki ♡

KOBIETKI! Jeśli chcecie wykonywać usg prenatalne u innego lekarza, to umówcie się już teraz. Ja dzisiaj obdzwoniłam 6 lakarzy w okolicy i tylko jeden miał termin i "wcisnął" mnie w grafik. Rozmawiałam z koleżanką, że badanie prenatalne trzeba zaplanować jeszcze przed zajściem w ciążę 😉

Ja tylko heparyne i tak w poprzedniej ciąży i synek zdrowy :)

Siostra w pierwszej ciąży nie wiedziała o mutacjach, stąd wady rozwojowe u jej synka, co było powodem poronień nie wiem , ale teraz póki co jest ok, i też jest na heparynie.

W ciąży z synkiem miałam duphaston do 12 tyg bo plamiłam od 5tc , teraz jak na razie spokojnie
To u was coś jest w genach, bierzesz leki na podtrzymanie?

Dziewczyny jakie my musimy być⁹ silne, ile przeżyć związanych z ciążą. Tak mi przykro z powodu Twojej siostry Kochana ❤️
Dziewczyny powiedzcie mi ile razy miałyście już robione USG? Ja jestem w 7 tygodniu i miałam już 3 razy. W tym od razu słuchane było serduszko. Ja wiem że lekarz wie co robi, ale jednak..

Dziewczyny jakie my musimy być⁹ silne, ile przeżyć związanych z ciążą. Tak mi przykro z powodu Twojej siostry Kochana ❤️
Dziewczyny powiedzcie mi ile razy miałyście już robione USG? Ja jestem w 7 tygodniu i miałam już 3 razy. W tym od razu słuchane było serduszko. Ja wiem że lekarz wie co robi, ale jednak..
Ja również miałam już 3 usg. Za tydzień idę na kolejne.

reklama
Ja miałam raz. Jestem w 7 tyg
Dziewczyny jakie my musimy być⁹ silne, ile przeżyć związanych z ciążą. Tak mi przykro z powodu Twojej siostry Kochana [emoji3590]

Do góry