reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Ja będę robić jak w pierwszej ciąży czyli wszystko brać osobno. Biorę i tak cały czas wit b 6 b12 witaminę d, kwas foliowy, żelazo więc dołoży mi pewnie jod i coś jeszcze
Ja tez biorę wszystko osobno. Chodziło mi bezpośrednio o te Prenatal, bo wydaje się być spoko :) i chyba będę go dalej przyjmowała, może mdłości mi trochę ustąpią 🙏🙏 dzisiaj się czułam „jak za starych czasów” bez ciągłego zastanawiania się czy zwymiotuje czy jednak nie 😬😬😬😂

Hmm testowałam dokładnie tydzień temu w dzień planowanej @ :) obecnie 5w1d:) A Ty????
Ja testowałam w pon, w 26dc, bo miałam podwyższony progesteron. Zrobilam test i pozytyw, kreski tez ładne. Cykle mam 30-34. Dzis robilam 2 test to kreski mocniejsze i bardzo widoczne wiec musle ze po moim biochemie się udało 🥰

Dziewczyny mam pytanie techniczne. Jak usunąć wpis z forum? Przez przypadek wstawiłam info o mojej ciąży na innym wątku🙈🙈🙈😂😂😂

Miałam dzisiaj to samo [emoji16] na szczęście mąż miał wolne i zabrał małą na spacer, a ja się "zregenerowałam" [emoji854]
Ja też je biorę i też mdłości zniknęły, nie były jakieś duże ale odkąd biorę nie ma po nich śladu[emoji3]dziś dopadł mnie straszny spadek energii, też tak macie? Po południu zawinęłam się w koc i nawet nie miałam siły reagować jak mój 2 latek po mnie skakał[emoji23][emoji23][emoji23]

Wciągnąć też nie mogę 🙈 ale wczoraj koleżanka do mnie czy przypadkiem nie jestem w ciąży bo mam zaokrąglany brzuszek , udałam głupia że nic mi na ten temat nie wiadomo 🤣 nie chwalę się jeszcze ludzia , wiedzą tylko w pracy i rodzice
U mnie w pracy nie wiedzą i zakładam szerokie ubrania, żeby nie było żadnych spekulacji 😀😀 i wszystkich podejrzewam o to, ze sie domyślają, ze jakos to po mnie widać 🤷‍♀️🤦‍♀️😂

O widzisz, ja w poprzednim cyklu też miałam biochema.. także oby do przodu ♡
Ja testowałam w pon, w 26dc, bo miałam podwyższony progesteron. Zrobilam test i pozytyw, kreski tez ładne. Cykle mam 30-34. Dzis robilam 2 test to kreski mocniejsze i bardzo widoczne wiec musle ze po moim biochemie się udało [emoji3059]

Gratulacje❤️ Ja tez po dzisiejszej wizycie i tak samo widać pęcherzyk ciążowy. Od razu trochę spokojniejsza jestem. Wg moich wyliczeń 5+2 dzisiaj, ale lekarz mówił ze bardzo wcześnie i jest tak 4-5. tydzień. Z racji wysokiego TSH tez mam od dzisiaj duphaston zażywać. Mam kolejna wizytę za dwa tygodnie i mam nadzieje ze już wtedy będzie ❤️ Oczywiście czekam z niecierpliwością 😅
Ja uważam że takie wczesne usg też powinno być , ono mimo wszystko daje wiele spokoju ☺️

reklama
Do góry