reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Tak, na noc idzie spać ... 18-19 to jej godziny spania
Noo 19 spoko ale 18 to na prawdę wcześnie. A śpi ci do???
Mój idzie do mycia o 19 więc przed 20 po 20 śpi już zależy ile zasypianie mu zajmuje.

Spał. I super bo do 7 - 8 ale od 2dni wstaje o 6. Nie wiem co mu się przestawiło, pewno wyczuł spr że 1kl wraca do szkoły i przyzwyczaja już mnie do wstawania do siostry😂😂

Noo 19 spoko ale 18 to na prawdę wcześnie. A śpi ci do???
Mój idzie do mycia o 19 więc przed 20 po 20 śpi już zależy ile zasypianie mu zajmuje.

Spał. I super bo do 7 - 8 ale od 2dni wstaje o 6. Nie wiem co mu się przestawiło, pewno wyczuł spr że 1kl wraca do szkoły i przyzwyczaja już mnie do wstawania do siostry😂😂
Jeżeli w dzień śpi mało to o 17 już muszę ją szybko myć bo płacz straszny.. a zależy.. bywa że w nocy jak wstanie na mleko to po łóżeczku jeszcze trochę się przewraca ale jest dzień że nie . Dziś np wstała o 7.00 ale bywają dni że o 6.30 już nie śpi. Ale nie ma jakoś większych problemów

Jak dawno mnie nie było ojeju a to już prawie rok. Moja od 21 grudnia zaczęła stawiać kroczki i już prawie biega, 9 ząbków na stanie ostatnio trzonowy wyszedł. Dala mi ta przyjemność, że w końcu sama zasypia i przesypia całe noce i je już w sumie to co my. Mówi mama tata baba dziadzia papa i mniam mniam

Jak dawno mnie nie było ojeju a to już prawie rok. Moja od 21 grudnia zaczęła stawiać kroczki i już prawie biega, 9 ząbków na stanie ostatnio trzonowy wyszedł. Dala mi ta przyjemność, że w końcu sama zasypia i przesypia całe noce i je już w sumie to co my. Mówi mama tata baba dziadzia papa i mniam mniam
No to moja tylko tata,mama jak się pomyli😉 zębów mamy 6 + coś się dzieje bo już prawie dwójkę na dole widać.. jemy to co mama da czyli też wprowadzamy normalne obiady.. i stawiamy po woli pierwsze kroki. Z dnia na dzień jest ich więcej.. spanie .. no tu temat rzeka.. wieczorami uczymy się by sama zasypiała ale a dzień nie idzie tak łatwo..

Dziewczyny, które jeszcze karmią piersią- dajecie juz do picia mleko krowie? Czy tylko posilki na mleku krowim- kaszki, płatki owsiane, jogurty, ser bialy- jak często?

Dziewczyny, które jeszcze karmią piersią- dajecie juz do picia mleko krowie? Czy tylko posilki na mleku krowim- kaszki, płatki owsiane, jogurty, ser bialy- jak często?
Ja nie karmie piersią ale mój mały je jedynie chlebek z białym serkiem typu almette, serki itp.
Jakoś nie skupiam się na tych wszystkich wytycznych co powinien a czego nie.
Je na co ma ochotę.

Mam w rodzinie bliźniaki które też mają roczek i od 10mz piją mannę na mleku kartonowym. Żyją mają się świetnie 😉

reklama
Ja nie karmie piersią ale mój mały je jedynie chlebek z białym serkiem typu almette, serki itp.
Jakoś nie skupiam się na tych wszystkich wytycznych co powinien a czego nie.
Je na co ma ochotę.

Mam w rodzinie bliźniaki które też mają roczek i od 10mz piją mannę na mleku kartonowym. Żyją mają się świetnie 😉
U nas fakt czystego mleka jeszcze nie było ale serki owszem... Ale tak jak piszesz- moja chrzesniaczka od 8 mca manna na mleku i nic a nic jej nie było. Ja się boje troszeczkę.. ale spróbujemy i mleko.. U nas co do.jedzenia- a gdzie się obróci to wszystko do buzi... Cytryna,miód a bez znaczenia.. oby tylko coś się jadło😁

Do góry