reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

W czym w łóżeczku śpią Wasze pociechy? W śpiworkach? Jeśli tak to jakich? Moge prosić zdjęcie lub link ze stronki z której kupiłyście?

reklama
A u mnie to zależy od temperatury, raz śpi w spodenkach i body z długim rękawem, raz body z długim rękawem i pajac, czasem body z krótkim i pajac. Zawsze jest przykryta takim samym lekkim kocykiem bawełnianym jakby dzierganym.
A jak wasze spacery? Na długo wychodzicie?

A u mnie to zależy od temperatury, raz śpi w spodenkach i body z długim rękawem, raz body z długim rękawem i pajac, czasem body z krótkim i pajac. Zawsze jest przykryta takim samym lekkim kocykiem bawełnianym jakby dzierganym.
A jak wasze spacery? Na długo wychodzicie?
My dziś byliśmy na 1,5 godzinnym spacerze :)
Tak swoją drogą nie pochwaliłam Wam się moim Stasiem, dziś kończy 2 tygodnie. Urodził się 17 dni po terminie przez cc. Waga 4290g, 60cm
Screenshot_20200225-171128.png

My dziś byliśmy na 1,5 godzinnym spacerze :)
Tak swoją drogą nie pochwaliłam Wam się moim Stasiem, dziś kończy 2 tygodnie. Urodził się 17 dni po terminie przez cc. Waga 4290g, 60cmZobacz załącznik 1084850
Gratulacje! 17 dni po terminie? Kurcze, nawet nie wiedziałam, że można tyle przeciągać poród. A gdzie rodziłaś ostatecznie, bo jak pamiętam jesteś gdzieś z okolic Trójmiasta?

Gratulacje! 17 dni po terminie? Kurcze, nawet nie wiedziałam, że można tyle przeciągać poród. A gdzie rodziłaś ostatecznie, bo jak pamiętam jesteś gdzieś z okolic Trójmiasta?
Ostatecznie padło na Gdynie i nie żałuje :) do szpitala trafiłam tydzień po terminie. Próbowali wywoływać poród, miałam balonik i w sumie trzy kroplówki z oksytocyny. Rozwarcie się niby zrobiło ale skurczy nadal brak :/ w końcu że już tyle czasu minęło i z usg waga wskazywała 4,5kg zdecydowali się na cc

Ostatecznie padło na Gdynie i nie żałuje :) do szpitala trafiłam tydzień po terminie. Próbowali wywoływać poród, miałam balonik i w sumie trzy kroplówki z oksytocyny. Rozwarcie się niby zrobiło ale skurczy nadal brak :/ w końcu że już tyle czasu minęło i z usg waga wskazywała 4,5kg zdecydowali się na cc
Najważniejsze, że nie żałujesz i jesteś zadowolona 😊 ja tak samo nie żałuję Wejherowa. Też miałam wywoływany 5 dni po terminie, ale u mnie oksytocyna zadziałała ekspresem. Kroplówka o 16 a 18:55 było po wszystkim.

Najważniejsze, że nie żałujesz i jesteś zadowolona 😊 ja tak samo nie żałuję Wejherowa. Też miałam wywoływany 5 dni po terminie, ale u mnie oksytocyna zadziałała ekspresem. Kroplówka o 16 a 18:55 było po wszystkim.
Jak ja marzyłam żeby tak szybko ruszyło... Bardzo chciałam rodzić naturalnie, no ale nic, grunt że wszystko dobrze się zakończyło i mam już tego gałganka przy sobie :)
Ordynator żartowniś na pożegnanie powiedział mi, że jak wróce z kolejnym "brzuszkiem" to mi taką dawkę oksytocyny zafunduje że odrazu młode wyskoczy :)

reklama
My wychodzimy zzwyczaj na godz ale juz nie moge doczekać sie wiosny i lata. Mieszkam na wsi wiec całe dnie bd spędzane na ogródku 😊

Jutro 1szczepienie .wrrrr bd pewnie kupa płaczu 😭.
Ciekawa jestem wagi mojego glodomora😋
A jak u was?kto jyz pooo

Do góry