reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny jak wyglądają Wasze brzuszki? U mnie to skonczony 20tyg a mam tylko lekko zaokrąglony [emoji54][emoji54][emoji54]

A jeżeli chodzi o ruchy dzidziusia to sama nie wiem...coś czuje ale nie wiem czy to to, czy sobie wmawiam :-(
IMG_20190821_203430.jpg u mnie 18 tydz.

reklama
Dziewczyny jak wyglądają Wasze brzuszki? U mnie to skonczony 20tyg a mam tylko lekko zaokrąglony [emoji54][emoji54][emoji54]

A jeżeli chodzi o ruchy dzidziusia to sama nie wiem...coś czuje ale nie wiem czy to to, czy sobie wmawiam :-(
Ja mam dość mały brzuch, trochę go widać. Od 2-3 tygodni czuję kopniaki. A tak od 16 tygodnia czuję jak mały się rozpycha.

Mój też dość mały, a dzis już 20t2d. Ale widoczny jest, jedna sąsiadka już bez zawahania spytała ;)
A co do ruchów ..to Twoja pierwsza ciąża? Ja w tej czuję już od miesiaca, teraz to już nawet jak sie rękę na brzuchu polozy to czuć, a nawet czasami widac :) ale w pierwszej ciąży też dopiero w okolicach 20tc zaczęłam cokolwiek czuć . Skoro juz coś czujesz, to tydzien, góra 2 i nie bedziesz miała żadnych wątpliwości :)

Dziewczyny bierzecie coś na zgagę, mam taką że nie mogę sobie poradzić, tylko mnie złapie i ląduje w toalecie jakaś masakra

Ja bardzo męczy, to można brać Rennie, jest bezpieczne w ciazy. Ale warto spróbować naturalnych sposobów . Podobno pomaga wypicie szklanki ciepłego mleka, albo zjedzenie kilku migdałów.

no i wylondowalam w szpitalu na kilka dni :/ miałam taki zjazd że szok
najpierw lekko brzuch mnie bolał potem siadłam niedobrze mi, ciemno przed oczami szumy w uszach że nic w koło nie słyszałam, cała mokra w momencie i o :/ pierwszy raz, ogolni ciąże bezobiawowo przechodzę czasami mi trochę duszno tylko kiedyś też tak miałam że mnie zemdliło lekko delikatnie szumiało w uszach a dziś taka masakra :( ale usg mi zrobili dzidzia zdrowo 100% dziewczynka. może być ze pierwsza ciąża i dlatego tak mnie boli ale na jakieś 2/3 dni zostaje

Do Diana_

Druga ciąża, pierwszą niestety poroniłam.
A co do brzuszka to trochę tłuszczyku zawsze miałam i juz sama nie wiem czy zgrubłam czy to ciąża [emoji23]

Życzę dużo zdrowia dla Was!
najpierw lekko brzuch mnie bolał potem siadłam niedobrze mi, ciemno przed oczami szumy w uszach że nic w koło nie słyszałam, cała mokra w momencie i o :/ pierwszy raz, ogolni ciąże bezobiawowo przechodzę czasami mi trochę duszno tylko kiedyś też tak miałam że mnie zemdliło lekko delikatnie szumiało w uszach a dziś taka masakra :( ale usg mi zrobili dzidzia zdrowo 100% dziewczynka. może być ze pierwsza ciąża i dlatego tak mnie boli ale na jakieś 2/3 dni zostaje

Współczuję, ale coś jest chyba z pogodą bo ja ledwo żyje. Duszność, palpitacje serca, trochę pobolewa mnie łep i mam jakieś skoki adrenaliny. Albo leżę ospala albo jakby mnie kto paralizatorem rozbudził. A u Ciebie dodatkowo te zęby. Ciąża, zabieg plus pogoda miałaś prawo źle się poczuć. Dobrze że mała zdrowa. Wracaj szybko do zdrowia.

Ostatnia edycja:
Do Diana_

Druga ciąża, pierwszą niestety poroniłam.
A co do brzuszka to trochę tłuszczyku zawsze miałam i juz sama nie wiem czy zgrubłam czy to ciąża [emoji23]
Ja przed ciążą upaslam się 20 kg a przez ciążę 2,300. Ma co ściągać teraz :p ciągle powtarzam, że to jeszcze nie ciąża tylko spadło. Zwłaszcza że mam otyłość brzuszną. W sobotę jak co weekend nowa focia xd ... a tymczasem leżę jak zwłoki na balkonie... wreszcie świeże wieczorne powietrze.

reklama
Dziewczyny, szczegolnie te, ktore juz rodzily! Czy mozecie podzielic sie waszymi odczuciami na temat Skurczy Braxtona-Hicksa? Jak je odczuwalyscie, kiedy sie zaczely? Jak czesto trwaly? Od 2dni od 21tc zaczelam kilka razy dziennie czuc w dole brzucha jakby cos mi bardzo na niego napieralo. Poczatkowo myslalam ze moze to dziecko sie tak ulozylo i "wypycha" mi brzuch ale poczytalam sobie o tych skurczach i teraz wydaje mi sie ze to moze to? To mnie nie boli ale mam takie dziwne uczucie ciezkosci. Nie mam pojecia co to dlatego wole zapytac bardziej doswiadczone zanim udam sie w panice do lekarza.

Do góry