reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Dzień dobry dziewczyny
Ja dziś źle spałam cały czas nie potrafię się jakoś ułożyć w łóżku, kiedyś przeczytałam że w ciąży dobrze jest spać na lewej stronie bo przepływ krwi jest dobry czy coś nawet nie pamiętam. Teraz śpię non stop na tej lewej stronie aż całą dretwieje :eek:

reklama
To mit :) przeczytaj ten artykuł - Link do: Pozycja do spania w ciąży - czy ma znaczenie? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Dzień dobry dziewczyny
Ja dziś źle spałam cały czas nie potrafię się jakoś ułożyć w łóżku, kiedyś przeczytałam że w ciąży dobrze jest spać na lewej stronie bo przepływ krwi jest dobry czy coś nawet nie pamiętam. Teraz śpię non stop na tej lewej stronie aż całą dretwieje :eek:

Dzień dobry dziewczyny
I jeśli nawet coś w tym jest to dopiero później powinno się tak spać kiedy macica jest juz większą i uciska na tętnic.. jest to mit ale mi np najlepiej się spało na lewym boku, od zawsze

Hej dziewczyny u nas noc jak każda inna od 13.5 miesięcy czyli pobudka o 24 i 4 na mleczko i o 6.30 wyjście z łóżka ☺ zjadlismy śniadanie, tata zaraz idzie do pracy a później lecimy na jakieś zakupy :)

Któraś dzisiaj ma wizytę? :)
3mam kciuki za piękny przyrost bety!!!

Ja miałam iść dziś na betę, ale nie dałam rady wstać :p stwierdziłam, ze w sobotę pójdę na spokojnie

Cześć dziewczyny. Nieśmiało i z niewielkim przerażeniem witam się z Wami.
Niestety nie jestem w stanie nadrobić postów, bo dużo pracuje i.. Mam dwójkę małych szkrabów. Jeden ma dwa latka, a drugi 10 miesięcy... Pomimo, że brałam tabletki anty (i to codziennie o tej samej godzinie ) to - jak się wczoraj okazało - zaszłam w ciążę.. Boję się... Przytłacza mnie myśl jak sobie poradzimy. Nie planowaliśmy więcej dzieci. Prowadzimy z mężem firmę, wykańczamy dom, do którego mieliśmy się wprowadzić w drugiej połowie następnego roku.. A tu taka niespodzianka.
Ostatnia @ była 16 kwietnia, więc termin wypada na koniec stycznia. Do lekarza wybieram się dopiero w okolicach 7-8 tygodnia. Lecę zaraz po kwas foliowy i witaminy..

Ps: Ania, mam 26 lat :)

Niestety nie jestem w stanie nadrobić postów, bo dużo pracuje i.. Mam dwójkę małych szkrabów. Jeden ma dwa latka, a drugi 10 miesięcy... Pomimo, że brałam tabletki anty (i to codziennie o tej samej godzinie ) to - jak się wczoraj okazało - zaszłam w ciążę.. Boję się... Przytłacza mnie myśl jak sobie poradzimy. Nie planowaliśmy więcej dzieci. Prowadzimy z mężem firmę, wykańczamy dom, do którego mieliśmy się wprowadzić w drugiej połowie następnego roku.. A tu taka niespodzianka.
Ostatnia @ była 16 kwietnia, więc termin wypada na koniec stycznia. Do lekarza wybieram się dopiero w okolicach 7-8 tygodnia. Lecę zaraz po kwas foliowy i witaminy..

Witaj Aniu takie niespodzianki są najfajniejsze! Gratuluję, ;)

Hej Aniu to tak jaku mnie tyle, że ja miałam przerwę 3 miesięczną między spiralą, której nie zdążyłam już założyć... de facto miałam to zrobić jutro (umówiony termin). Też ma dwójkę dzieci tyle, że starszych 8 i 5 lat. Również budujemy dom tylko, że u nas dopiero fundamenty tak, że to jeszcze potrwa.. Ja też mam różne myśli miałam tyle planów do realizacji na teraz...czasami się dołuje na maksa chociaż wiem, że to jest złe i nie powinnam :( cały nasz świat teraz na nowo będzie trzeba poukładać..

reklama
Do góry