reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja czasem obserwuje, ze najpierw wypycha sie Mala - zgaduje ze kolano, stopa albo lokiec moze pupa a potem po akcji twardnieni tej strony brzucha. Poza tym przy dluzszym staniu lub 'bez powodu' twardnienie calego brzucha z lekkim bolem i to pewnie klasyczny skurcz braxtona.

reklama
Miewacie moze bole okresowe? Czy to sa skurcze przepowiadajace? Czasami czuje jakbym miala zaraz dostac okresu :( Lekarka powiedziala, ze to normalne, ale ja juz sama nie wiem.
Podobno skurcze przepowiadające są dla niektórych bezbolesne, odczuwane jako spięcie, twardnienie brzucha, a dla niektórych odczuwalne jak bóle okresowe. A lekarka badała szyjkę macicy? Podobno takie bóle mogą świadczyć o problemach z szyjką, ale nie muszą, więc najlepiej jakby lekarz wszystko sprawdził. Choć jeśli lekarka mówi, że jest dobrze to pewnie jest (jeśli Ciebie badała, a nie mówiła tylko co jej się wydaje).
Może jeśli nie jesteś pewna tej lekarki to skonsultuj się z innym lekarzem, najważniejszy jest Twój spokój i pewność, że wszystko jest dobrze.

Ja jutro zamierzam kozystac z przywilejow odmiennego stanu :p
Moze zacznie sie remont dziennego pokoju i przyjada tesciowie. Coz ;) ja nosic nie moge, wdychac 'smrodow' nie moge i nie moge sie denerwowac - prawda? Ominie mnie czarna robota ale przyznaje, ze wolalabym sama moc to zrobic niz sie prosic o pomoc.
No, a remont mial byc we wrzesniu, teraz pytanie brzmi czy przed grudniem zdaza...
I w ogole czekam kiedy meza najdzie refleksja, ze jednak cos go oddciazalam przy poprzednich pracach i szlo szybciej. Dzis caly dzien walczy z naszym ponad 10letnim urobkiem zmagazynowanych skarbow i widze, ze go trafia 'syzyfowosc' tej pracy.

Ostatnia edycja:
Czy brzuch moze twardniec w reakcji na stres? Od wczorajszego wieczora mam problem z tym. Nawet w nocy sie mega napinal - budzilo mnie to.
Mala ma teraz czkawke a ja czuje spiecia brzucha. :(
Zaraz zacznie sie akcja remont, moze profilaktycznie najem sie no-spy?

reklama
Do góry