reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
rozumiem ale mi nie chodzi o antygeny w szczepionkach tylko o rtec i aluminium i o tak wczesne szczepienia . dlaczego nie możemy zacząć szczepic DZIECI w 3 miesiącu zycia jak np w Niemczech czy angli, przecież u nas patrząc na to co się dzieje pod względem epidemiologii jest mniejsze ryzyko. dlatego mam wątpliwości a nie ze nie jestem za szczepieniami jestem tylko w dłuższych odstępach, w następnym tyg pogadam chyba z pediatra moich DZieci. chodzi o autyzm i aspergera. sadze ze w każdym z anty i za doniesień jest polowa racji.
Zapytam to będę Ci mogla odpowiedzieć. Podejrzewam, ze czemuś to służy skoro nadal to praktykują. Angielska sluzba zdrowia i ich paracetamol jako panaceum na wszystko jakos mnie nie przekonuje ;)

reklama
Jolen ja mam takie podejście bo wiem jak to jest chcieć a nie móc- dla mnie widok ciężarnej był nie do zniesienia a małego dziecka to juz tragedia zaraz świeczki w oczach miałam ;/
Nie dziwie ci sie ze miałaś takie odczucia- ale osoby które nie przeszły stran nie zawsze rozumieją takie sytulacja.

Malinka ale oczywiście ze możesz zaszczepić w 3 miesiącu nikt Cie nie zmusi do szczepienia w pierwszej dobie życia.

Veronique zatkało mnie...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mądre podejście;)
My jak sie staraliśmy, a nie wychodziło, to bardzo mnie bolało jak żona męża brata wysyłala co chwile swoje zdjęcia z dzieckiem i pytała co my tak zwlekamy itp... to było dla mnie za dużo. Może dlatego teraz mnie tak irytuje.
Ja oczywiście rozumiem że jest to ogromne szczęście dla niej ale czułam się wtedy źle
Super... u nas taka sama sytuacja.. A jak zaszłam w pierwsza ciążę (jak sie pochwalilismy) to był płacz i lament - no bo ONA MIAŁA BYĆ PIERWSZA.... Zaszła po 4 miesiącach.

No to jest pierwsza [emoji19] bo mi się nie udało donosic...
I też mam blokadę. Nie gadam z Nią. Temat rzeka...

Jolen ja mam takie podejście bo wiem jak to jest chcieć a nie móc- dla mnie widok ciężarnej był nie do zniesienia a małego dziecka to juz tragedia zaraz świeczki w oczach miałam ;/
Nie dziwie ci sie ze miałaś takie odczucia- ale osoby które nie przeszły stran nie zawsze rozumieją takie sytulacja.

Malinka ale oczywiście ze możesz zaszczepić w 3 miesiącu nikt Cie nie zmusi do szczepienia w pierwszej dobie życia.

No wiele razy miałam przepłakane dni.
A jak mówiła że im się udało od razu, zawsze przy całej rodzinie, jakiś obiad czy coś A ona tak głośno musiała to opowiadać.

Niestety... I że jej znajome skakały z wersalki by poronic. Przemilcze to wszystko.

reklama
Super... u nas taka sama sytuacja.. A jak zaszłam w pierwsza ciążę (jak sie pochwalilismy) to był płacz i lament - no bo ONA MIAŁA BYĆ PIERWSZA.... Zaszła po 4 miesiącach.

No to jest pierwsza [emoji19] bo mi się nie udało donosic...
I też mam blokadę. Nie gadam z Nią. Temat rzeka...
U nas tez temat rzeka... szkoda nerwów.

Do góry