reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witajcie dziewczyny ,czy można jeszcze do Was dołączyć ? Podczytuję od jakiegoś czasu w końcu postanowiłam się tez udzielać razem z Wami. Jutro zaczynam 18 tydzień ,płeć jeszcze nie potwierdzona.
Hej fajnie ze dołączyłas jak resztę nowych dziewczyn zapraszam do wpisania się do kalendarza [emoji6] Link do: Kalendarz Styczniowki2018 daj znać jak będziesz miała problem

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
@jkocia witaj[emoji4]

@Karla90 gratuluje[emoji4]
@Iwona80 witaj[emoji4]

Tez bywam nerwowa i wybuchowa,szczegolnie jak slysze od tescia zjedz cos nic nie jesz a wlansie oproznilam w niedziele talerz z 8 kluskami ,kapusta i duza rolada [emoji35]szlak mnie trafia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wy też jesteście takie nerwowe jak ja. Bo ja strasznie, w ogóle to straszne miewam humorki aż wręcz jestem czasem niemiła. Ostatnio nawet z mamą się posprzeczał AM oczywiście się odzywamy ale mam takie napady że nic mi nie pasuje i o wszystko się czepiam. Szkoda mi męża i synka i otoczenia :no: ehh te hormony.
ja z kolei ostatnio tak wkurzyłam meza czepianiem sie i marudzeniem (a obydwoje do spokojnych nie należymy) ze jak mi odpowiedział to chyba polowa Poznania słyszała co on myśli o humorach w ciąży.

Hej dziewczyny , ja chwilowo odpoczywam. Zalozylam ze bede pracować jeszcze z 2.5 mca ale chyba nie da rady. Po niecalych 7 godz w pracy czuje mcne uciskanie w dole brzucha. Poki co mam duzo waznej pracy wiec nie zakladam L4 ale musze to wziac pod uwage.
Gratuluję udanych wizyt!
Dreams jak Twoj ból?
Witam nowe mamusie.
Dzięki że pytasz. Nie wiem co mi się dzisiaj dzieje. Spałam teraz jak się obudziłam to brzuch cmil po prawej stronie(może to wiezadla?) i dwa razy zakulo ze tak powiem w pochwie wzięłam luteine dopochwowa na wszelki wypadek. Mam nadzieję ze to wszystko naturalne a nie jakieś problemy z szyjką. Mała się trochę w brzuszku odzywala ale niewiele

Oj współczuję kanałowego!
Muszę się umówić wreszcie do dentysty, bo na pewno mnie czeka plombowanie.

Co do wiedźmy - ostatnio przyszło mi do głowy, że wszyscy zgadując mówią, że chłopiec, żeby być miłym, przez ten przesąd, że dziewczynki odbierają urodę. A tu patrz, są wyjątki... Wiedźma, naprawdę!!! [emoji8]

A ja, mimo że oczekuję chłopca czuję się zdecydowanie brzydsza, włosy mam jakieś przyklapnięte, już nie wiem co z nimi zrobić, i mam wrażenie, że przez kilka ostatnich miesięcy się bardzo postarzałam na twarzy. Same zmarszczki i jakaś szara cera.
Mi tam znowu mówią ze wyglądam jak laleczka i ciąża mi służy a ma być dziewczynka[emoji6][emoji6][emoji6]

A odebrałam dziś wyniki i TSH 3,19 ale się nie stresuje czytałam właśnie że w pierwszym trymestrze do 2,5 w drugim i trzecim do 3 więc nie jest źle. A na innej stronie czytałam że do 4 w ciąży. Moja szwagierka jest też w ciąży i ostatnio była u gin i kazała jej do endokrynolog a iść bo TSH 5 z czymś ma. Ale w niedzielę pytałam czy była to mówiła że jeszcze nie. Przy 5 już bym panikowała.

reklama
A odebrałam dziś wyniki i TSH 3,19 ale się nie stresuje czytałam właśnie że w pierwszym trymestrze do 2,5 w drugim i trzecim do 3 więc nie jest źle. A na innej stronie czytałam że do 4 w ciąży. Moja szwagierka jest też w ciąży i ostatnio była u gin i kazała jej do endokrynolog a iść bo TSH 5 z czymś ma. Ale w niedzielę pytałam czy była to mówiła że jeszcze nie. Przy 5 już bym panikowała.

Nie widziałam, że w ciąży takie są normy TSH. Badałam krew wczoraj, więc za tydzień się dowiem jakie mam tsh.

Do góry