reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
18t3d

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To spokojnie, jeszcze masz czas, żeby poczuć. Ja się nastawiałam na 20 -22 tydzień, ale mnie bobo zaskoczyło kilka dni temu (17t). Ale nastawiam się na przerwy w tym pukaniu, bo jest tak delikatne i tylko w jednym miejscu czuję . Jak się mały obróci inaczej to znowu będzie cisza.

reklama
Cześć, jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt połówkowych, ja muszę jeszcze czekać ponad 2 tygodnie :hmm:
Samopoczucie mam dzisiaj świetne, chyba pierwszy raz od kilku tygodni, aż się małż zdziwił że nie marudzę od rana i pytał czy aby na pewno dobrze się czuję :-p
Co do ruchów to wieczorami salta dzidzia wyczynia, chociaż może i w dzień ale wieczorami mam tylko czas żeby się wczuć. Wczoraj dzidź kopną nawet mojego młodszego synka :D
Już się biją, a co będzie za rok?? :D
Powodzenia dziewczynki na wizytach :)

Ja czuję dopiero od kilku dni, dziennie jakieś jedno / dwa delikatne puknięcia.
Ja tez nie czuje tych ruchów jeszcze regularnie. Na ogół cały dzień cisza i dopiero koło 22 parę pukniec. Czasem jedno lub dwa w ciągu dnia. A jestem w 20+5 tc. To też chyba kwestia umiejscowienia łożyska, jeżeli jest na przedniej ścianie to może nieco amortyzowac ruchy.

U mnie 18t4d i szczerze - na razie ze dwa razy coś mnie gdzieś tam puknęło. Sekundę to trwało i nie wiem nawet czy mi się tylko nie wydawało. Nie martw się. Dam Ci znac, jak się u mnie zacznie tak naprawde i wtedy porównamy.

Jak byłam tydzień temu u gin. i jeszcze ruchów nie czułam to powiedziała że pewnie od tłustoci brzucha mego tak jest :D
Więc to też od anatomii kobiety chyba zależy :) Dopiero od kilku dni wieczorami czuję, a to moje trzecie dziecko, więc powinnam wcześniej :)

U mnie pierwsze delikatne ruchy pojawiły się bardzo szybko bo już w 16tym tygodniu.Byłam zdziwiona ale lekarz powiedział mi że to moja 3 ciąża i to że jestem (byłam; -)+9kg) bardzo szczupła czyli 48kg.Teraz mała fika na całego a to 20,3tc.

Tak bym chciała już ruchy czuć na max, a później sobie przypominam jak poprzednim razem miałam sine żebra od kopniaków, i ledwo mogłam oddychać to mi przechodzi :D

Czy tylko ja jeszcze nie czuję NIC?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie pierwsze ruchy poczułam około tydzień temu czyli 19 tydzień. Żadnego smyrania nie czułam od razu były to kopniaczki tuz nad linia włosów zazwyczaj koło 21 i tylko jak leżałam płasko na plecach nie ruszając sie przez jakiś czas, poczekaj jeszcze troche a i u Ciebie się zacznie

reklama
Dziewczyny czy wy też jesteście takie nerwowe jak ja. Bo ja strasznie, w ogóle to straszne miewam humorki aż wręcz jestem czasem niemiła. Ostatnio nawet z mamą się posprzeczał AM oczywiście się odzywamy ale mam takie napady że nic mi nie pasuje i o wszystko się czepiam. Szkoda mi męża i synka i otoczenia :no: ehh te hormony.

Do góry