reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja się dziś czuje jakby bardziej ciężarna, obudziłam się po 5-tej z moim B., który szedł do pracy i męczyłam się do 7 z ułożeniem się dalej do snu. Spanie na brzuchu już nie przechodzi... W końcu wstałam i pojechałam do babci. A jak wróciłam poszłam do Biedronki po lody. Wróciłam z lodami, batonikami i chipsami...

@dreamscometrue, 29.06 będę miała USG z oceną budowy płodu (czy jakoś tak, nie typowo genetyczne), a wizytę u swojej Pani dr mam dopiero 28.07 :) sama nie mogę edytować.

Dziewczyny macie już propozycje sprzedaży wózka, łóżeczka itp.? Jak reagujecie?

reklama
Mi się posypały propozycje jak tylko przyznałam się w pracy [emoji6] ja podchodzę do tego raczej pozytywnie. Jako że jesteśmy w trakcie remontu całego mieszkania [emoji28] wątpię, żeby było nas stać na same nówki dla malucha.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy z mężem ambitne plany, aby zainwestować teraz w nowe, a później będzie na kolejne dzieci :D Chociaż nie wiem jeszcze czy to taki super pomysł, z drugiej strony z drugim dzieckiem nie będziemy czekać, chciałabym koło 2 lat różnicy między dziećmi :)
Ja miałam super dzień nad jeziorkiem, słoneczko, delikatny wiaterek, miodzio :)

Ja chciałam poczekać z decyzjami tak do października, niby człowiek dobrej myśli ale woli się nie śpieszyć. Moja mama chce kupić Nam wózek, też chciałam żeby jeszcze na drugie dziecię było. Dziś chociaż w imieniu kuzynki pytała się czy nie chcę wózka, po jej synach i nie wiedziałam co powiedzieć. Muszę do niej zadzwonić i chyba powiedzieć, że na razie wstrzymujemy się z takimi dużymi zakupami.

Ja po usg polowkowym chcę zacząć zakupy zeby nie potem wszystko naraz

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

Ja mam córkę 2 letnia i wiele rzeczy po niej unisex mi zostało ( niektóre jeszcze w opakowaniu) także np o łóżeczko, leżaczek,nosidło,poduszkę do karmienia,matę edukacyjna,pompkę do mleka i butelki ( nie tknęła ani jednej nie mówiąc o smoczku) nie muszę się martwić.
Tylko wózek i fotelik samochodowy.
No i wiadomo apteczka do uzupełnienia.

Ja mam córkę 2 letnia i wiele rzeczy po niej unisex mi zostało ( niektóre jeszcze w opakowaniu) także np o łóżeczko, leżaczek,nosidło,poduszkę do karmienia,matę edukacyjna,pompkę do mleka i butelki ( nie tknęła ani jednej nie mówiąc o smoczku) nie muszę się martwić.
Tylko wózek i fotelik samochodowy.
No i wiadomo apteczka do uzupełnienia.
Zazdro [emoji16] [emoji106]

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

reklama
U nas pomimo 2 dzieci w domu brakuje juz wszystkiego. Po 2 corce wszystko wydalam. Zostawilam z 2 pary spiochow i posciel na pamiatke [emoji23]

Do góry