lienka
Fanka BB :)
Rozumiem [emoji4] powiedz mi jeszcze, ten glukometr musiałaś kupić sama czy mogłaś skądś wypożyczyć??
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja byłam nirmalnie w luxmedzie u diabetologa recepte na glukometr i paski dostałam ..glukometr masz za darmo w aptece 100 paskow ok 23 zl. Ty juz koniecznie bądź na diecie znajdz w internecie Tabela produktów indeks glikemiczny...i wybieraj do komponowania produkty z ineksem maks do 50. Im mniej tym lepiej posilki co 2,5do 3,5 godz. Mniejsze. Wszystko co z maki pszennej wyklucz. Ziemniaki marchew gotowana buraki zapomnij. Generalnie wszystko co jest rozgotowane nie nadaje sie. Mięso chude indyk kurczak cielęcina czasem schab, pieczone nie smażone, gotowane. Polecam chleb Ig. To taki chlem dla cukrzyków kupuje sobie 3 pokrojone i mroże zeby nie latać nie stosuj słodzików szodliwe. Jak lubisz owsiankę to płatki owsiane orkiszowe z jogurtem nie gotowane, orzechy do tego, morela suszona pokrojona, możesz kawałek czekolady gorzkiej posiekać. Chude nabiały. Mleko 1,5 proc. Musisz obserwowac z glukometrem co na Ciebie zle działa. Ja no lepiej jak nabial jem na 2 sniadanie nie na 1. Z owocami tez uwazaj. Warzywa surowe sałaty, kasza pęczak polecam ..nie wolno się głodzić. Kazdy skok cukru ponad normę jest duzym obciążeniem dla dziecka! Pytaj jakby co