reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@dreamscometrue co badasz z krzepliwosci ?ja co trzy tyg robie
Fibrynogen,aptt,d-dimery i wlasnie wczoraj robilam i znow mi podksoczylo:/
Niby niewiele ,ostatnio lekarz mowil ,ze narazie clexane nie zwiekszamy ale nie wiem.
Tsh tez wczoraj zbadalam ,na pocztaku ciazy ok 1 ,teraz 0,5 prawie 0,6 ale za 3 tyg znow sprawdze bo leci mi w dol i tez nie wiem czy to oki jak tak dalej bedzie spadac

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
APTT i PT NR. Ja mam teraz dawkę 0,4 bo wyniki mam w dolnej granicy normy

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Z miodem to chyba przesada.
Nie słyszałam (nawet moją apkę ciążową sprawdziłam), żeby był niewskazany.

Dziewczyny, mój mózg jest już ciążowy na całego, i to chyba od jakiegoś czasu... pomijam jak roztargniona jestem w pracy. Ale wczoraj (z wielką radością!!!) odkryłam, że ja wcale nie przeczytałam wszystkich tomów o Chyłce! Myślałam, że są tylko 3, a wczoraj nagle odkryłam 2 kolejne! :)
Mam już plan na wieczór, he he :D

Jejku jak fajnie się czyta te Wasze reakcje na ruchy :-) Aż się sama do siebie uśmiecham :-) A w dodatku mój dzidziolek też od dobrych 15 minut mnie kopie na dzień dobry :-)

Powodzenia wszystkim na wizytach! Samych dobrych wieści i gratuluje dobrych wiadomości z wczoraj!

Ja na hybrydy chodzę do ulubionego salonu. Co prawda jak siadam do tego sama to nie ma mnie dla nikogo 2 h, ale jednak idę na łatwiznę i dziewczyny zawsze mi coś wyczarują. Jutro lecę zdjąć z rąk i położyć odżywkę, żeby odpoczęły przed kolejnymi na wesele.

@Veronique wspołczuje Ci biedactwo :* ale przypomina mi się moja dieta sprzed kilku lat jak czytam to co piszesz... strasznie wtedy schudłam. I źle się czułam. Ale potem przeszło wiec może to jakieś pocieszenie :*

Ja dziś też miałam kiepską noc. Gdzieś mnie najpierw w boku kuło, potem wycieczki na siku... i przerzucałam się z boku na bok.

Miłego dnia!

Dziękuję. Dzisiaj coś kiepsko się mam. Chyba za wcześnie się wczoraj pochwaliłam, że wracam do żywych:(

Może się urwij trochę? Współczuję ja po ciężkiej nocy zalegam w łóżku :-)

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Dobrnelam do końca, ale wymiotowalam w drodze do domu. Oczywiście że smuzkami krwi. Weszłam teraz do łóżka i nie mam zamiaru z niego wychodzić.

Czy tylko ja jeszcze nie czuję NIC?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie czuje jeszcze. Jestem w 19tyg+4dni.

Lovi - no dokładnie, uczucie jakby prądu, u mnie po pęcherzu ( przysięgam, że lada dzień jak zrobi tak znienacka to się posikam zwłaszcza opita wodą ) no i po bliźnie też takie prądowe uczucie przechodzi, a czapka super...nie mów że sama dziergałaś?
Coś Ty [emoji3] moja mama ma takie zdolności. Dziś znów byłam z nią nakupic wełny [emoji3]

Dziewczyny ja już po wizycie... dziś mamy 21t1d szyjka ani trochę się nie skrocila, ładnie trzyma :) meczylam ja żeby mi ja zmierzyła [emoji3] bobasa nie ogladalysmy ale widziałam przez usg dopochwowe, że fika młoda [emoji3]
No i zrobiła mi ten posiew.
Zmieniła luteine na dopochwowo dwa razy dziennie.
Następna wizyta 05.09 :) I wtedy też dostanę skierowanie do szpitala na obserwację. Jestem zadowolona z wizyty. [emoji3]

Aaaa i ten kopniak co tak promieniuje- to najprawdopodobniej w pęcherz :)

Coś Ty [emoji3] moja mama ma takie zdolności. Dziś znów byłam z nią nakupic wełny [emoji3]

Dziewczyny ja już po wizycie... dziś mamy 21t1d szyjka ani trochę się nie skrocila, ładnie trzyma :) meczylam ja żeby mi ja zmierzyła [emoji3] bobasa nie ogladalysmy ale widziałam przez usg dopochwowe, że fika młoda [emoji3]
No i zrobiła mi ten posiew.
Zmieniła luteine na dopochwowo dwa razy dziennie.
Następna wizyta 05.09 :) I wtedy też dostanę skierowanie do szpitala na obserwację. Jestem zadowolona z wizyty. [emoji3]

Aaaa i ten kopniak co tak promieniuje- to najprawdopodobniej w pęcherz :)

I dobrze, że meczyłaś, zobacz o ile spokojniejsza jesteś :)

Ja dzisiaj miałam w pracy problem się podpisać kurierowi, bo .... zapomniałam swojego nazwiska, totalna zawieszka :laugh2:

reklama
Tsh max w ciąży do 2.5. Niedoczynnosc w ciazy jest niebezpieczna. Ja badania tarczycowe od ponad roku robie co mc. Dopiero pierwszy raz jak udalo mi sie dostac na nfz. A tak za wszystko placilam. Wizyta 100, badania okolo 60zl, leki 60. Do tego gin. Ale nie narzekam. Dzidzius najwazniejszy.
W poprzedniej ciąży okazało się że mam złe tsh, dzwoniłam w czerwcu żeby dostać się do endo na NFZ i dzwonie mówię że w ciazy że pilne a kobitka mówi że ok ale na wrzesień więc pytam czy nie może mnie wcisnąć jeszcze gdzieś a ona na to ale wrzesień przyszłego roku :D
Też w końcu zwlekalam i tak na dobrą sprawę na NFZ zaczęłam chodzić od roku dopiero

Do góry