reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

STYCZENI 2006

Czesc Kobietki!!! Juz mi troche lepiej :) moge nawet patrzec w lustro ;) wczesniej nie moglam zniesc mojej ponurej miny.
Aniu, ja tez gdzies czytalam o kryzysie w 9-10 tygodniu,ale trudno bylo mi w to uwierzyc. Ciekawe czy Was tez dopadnie?
Pozdrawiam z deszczowej Gdyni. PA

reklama
Mnie wczoraj wieczorem coś opętało :laugh: Tak jak do tej pory męczyła mnie sama myśl o tym, że miałabym coś zrobić tak wczoraj zaczęłam sprzątać całe mieszkanie i do tego objechałam męża za jakiś drobiazg. Ale w sumie to wolę znacznie taki przypływ energii niż jej kompletny brak. Martwię się tym przeziebieniem bo z gardłem nic nie lepiej. Ale staram się zachować spokój.

Ha!
Witam Was wszystkie bardzo gorąco :)
Zapisuję się do Waszego pokaźnego już grona.
Jak się dzisiaj czujecie?
Ja przez ostatnie dni leżałam w łóżku, gapiłam się na sufit i beczałam.
Ale dzisiaj pokazało się trochę Słonka i już jest lepiej :)
Pozdrawiam!

Ja czuję sie nadzwyczaj dobrze (mdłości tylko delikatne) tylko w pasie się zrobiłam szersza już , więc co będzie dalej???

Jutro mam wizyte u gina i mam nadzieję że w końcu zobaczę swoją kruszynkę na usg :D

Witam :)
Dwa dni temu i wczoraj z powodu mdłości leżałam plackiem w łóżku, biegałam tylko co jakiś czas pędem do łazienki :p :-[ A dzisiaj nic, zero.  Za to nadrabiam zaległości w objadaniu się :)
właśnie zjadłam pół czekolady z orzechami i paczuszkę herbatników, a po głowie mi chodzą lody czekoladowe mniam ::) Moje pierwsze Usg dopiero za tydzień 15 czerwca, oczywiście już troszkę się denerwuje czy wszystko dobrze, jeszcze 7 dni.
Ojejku ale mamy wstrętną pogodę, nawet na spacerek z dziewczynkami nie mogę wyjść.A jak to mówią "w czasie deszczu dzieci się nudzą".
Pozdrawiam

Ja idę do gina 16 i też się troszkę martwię czy wszystko jest w porządku. Mój idzie ze mną ;) kochany, też chce zobaczyć maleństwo :)
Ja jestem zupełnie pozbawiona sił!!! Zaczynam mieć tego dość bo mój dom zmienia się w pobojowisko ;D
No nie wiem, ale nie chce mi się sprzątać. Jeszcze 2 tyg i WAKACJE może wtedy odzyskam wigor.
Buziaczki

Ja też nie mam sił na nic. W nocy spać nie mogę, w dzień chodzę nieprzytomna! Na szczęście mój mąż za mnie sprząta, bo nie wiem jakby ten dom już wyglądał. Nic mi się nie chce robić, ręką nie mam siły ruszać, zmuszam się tylko do tego co konieczne. Mój Konradek przychodzi, głaska mnie i mówi: "prawda mamusiu, że dzidziuś potrzebuje dużo Twojej energii, żeby rosnąć?" Mam kochanego synka. Za to mój mąż chyba długo już nie wytrzyma moich humorów, o wszystko się wściekam, wydzieram...
Tragedia ze mną. Na dodatek cały dzień pali mnie zgaga i nic nie pomagają ani ziółka, ani hektolitry mleka! Kiedy to się w końcu zmieni?

Cieszcie się dziewczyny, że nie chorujecie i że macie wszystkie objawy. Z moim gardłem juz lepiej, ale jeszcze nie najlepiej sie czuję. Oklapły mi trochę piersi i wpadłam w panikę, że coś jest nie tak, ale właśnie zaczęło mnie troche mdlić, więc wróciła mi wiara, że wszystko będzie dobrze. Głowa do góry! ;D

reklama
A ja dziś byłam u gina na pierwszej wizycie. Ponieważ pan dr. ma w gabinecie usg to widziałam moją kruszynkę.
Ma 14 mm i widoczne było bijące serduszko.
wg usg ciąza wygląda na tydzień starszą niż wg OM. Jak na razie wszystko jest ok a ja taka dziś szczęśłiwa. Taka kruszynka a ja nie mogę się napatrzeć i co chwila zerkam na wydruk :)

Następna wizyta za miesiąc i znowu zobaczę dzidzię. A teraz modlę się żeby nadal się tak dobrze rozwijała jak do tej pory.

TO BYŁO CUDOWNE UCZUCIE

Do góry