reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Indi, ja ciuszków mam od groma, chyba nawet nic szczególnie nie będę musiała kupować, no i na pierwszy roczek mam wszystko neutralne albo po chłopcu, bo znajoma mi dawała, więc obojętna mi płeć :-D

Megami, ja zawsze wiedziałam, że chcę rodzić w zimie :-D

Sąsiadka nas właśnie na basen zaprosiła (w sensie Tosię do swojego synka ;-)) więc po obiadku idziemy się gościć, oby w cieniu :-D

reklama
Dziecko padło więc jest chwila dla siebie. Musiałam ją przed spaniem wykąpać, bo nawet się położyć księżniczka nie chciała. A teraz grzmi co chwila, ale jakoś na niebie cały czas słońce.

Muszę właśnie basenik mały na balkon kupić, bo po 13 już mamy cień.

my w ten weekend zaczynamy remont i muszę nakłonić m na wymianę mebli u nas,najpierw szafa i komody ,a zimą łóżko,żeby nie doznał szoku :-D
ja rodziłam w listopadzie i w maju i o wiele lepiej wspominam zimowe dziecko,ale to raczej przez to,że po pierwsze zimą urodziłam pierworodnego i inaczej jest mieć jedno dziecko niż dwoje,a po drugie mój majowy syn nienawidził jeździć w wózku i darł się na spacerach więc z tamtego lata niewiele pamiętam

Moja córka urodziła się pod koniec marca a śniegu było po kolana:-). Fajnie, że na lato już będą takie w miarę ogarnięte te nasze dzieciaki. Bo pierwsze 3 miesiące to był dla mnie jeden wielki płacz z powodu kolek, a właściwie wzdęć, bo to było 24h na dobę.

Ja mam tylko nadzieję, że te drugie będzie prostsze w obsłudze.

Tasia - pamiętam tą zimę :D Ja jechałam rodzić w śniegu, a następnego dnia już 20 stopni było. I to był kwiecień...

Mój Syn nienawidził jeździć w wózku (usypiałam go w domu i wtedy mogłam wyjść na spacer), mam nadzieję, że kolejne dziecko będzie łatwiejsze. ;) No i Antek nie bawi się zabawkami - żadnymi!

Chyba nie ogarnę dwójki maluchów...

Bada hehe wiem, ale wolę o tym nie myśleć skoro zdecydowaliśmy się na tak małą różnicę wieku. Wiadomo, że jakkolwiek będzie to jakoś damy radę, ale po co się nakręcać na zapas.

Nieobecna o to pewnie rodziłaś jak my wychodziłyśmy ze szpitala dziecięcego po wrodzonym zapaleniu płuc.

nieobecna ogarniesz, będziesz musiała :happy: musi być dobrze,a czas szybko leci
Tasia i dlatego pisałam,ze was podziwiam,u mnie było 2,5 roku i bywało ciężko,ale tylko na początku

U mnie będzie 21 miesięcy, u Ciebie Tasia podobnie? I jeszcze Filipiamama będzie chyba miała najmniejszą różnicę z nas wszystkich...

reklama
U mnie będzie tak pomiędzy 21 a 22. Jak Bąbel/ka zdecyduje się wyjść jeszcze w grudniu to będzie 21 miesięcy, a jednak rok po roku:-D Ale wolałabym styczeń

Do góry