reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Klaudia w tych kombinezonach Michas bedzie sie topić. To jest rozmiar na 2-3lata. W zupełnosci starczyłoby kupic na rozmiar 86 lub 92, bo 98 to za duzy rozmiar, no ale zobaczysz jak przyjdą.

zielona ja chciałam większe, wolę aby miał za duże, chyba aż tak źle nie będzie, ostatnio kupiłam mu na 86 i już ma to małe , kolejny był na 12-18 m i też d..a blada hahaha
przez neta ciężko wyczaić rozmiar...
zawsze jest to ryzyko ..
mam jeszcze koleżankę co ma starsze dziecko, jak będzie tak źle to ona chętnie je odkupi
damy radę , ja pod to chcę ubierać dużo :tak:
potem i tak je pewnie odsprzedam ;-)

aniwar zależy tez od nie kapka, mój też nie z wszystkich umie pić, daję mu od kiedy skończył pół roczku a na początku się krztusił tym, nie każdy mu pasował, z jednych leciało za szybko z innych za wolno..
teraz nawet ze słomki pije :tak:

Hejoł

... hmmm jakoś mi tak nie specjalnie pasuje picie mleka z niekapka:eek: poza tym Blania się ostatnio obraziła na wieczorne mleko i nie je na noc :sorry: mam nadzieję, że to chwilowe bo w takim układzie zostaje mlesio raz dziennie - rano :sorry: no i wczoraj coś mi wymiotowała :eek: żadnych innych niepokojących objawów, poza tym że się na jedzenie w ogóle obraziła, normalnie nic nie chce jeść, nie wiem co o tym myśleć jeśli dziś ani jutro się nie poprawi to chyba znowu zadzwonię po pediatrę :sorry: co myślicie ??? czy może to być na zęby ????

Hej!
My też niestety w ten mróz rezygnujemy ze spacerków, tym bardziej że Gabrysia ma od wczoraj temperaturę chyba od zębów, bo żadnych innych objawów nie zauważyłam.
My od jakiś 2 miesiecy używamy niekapka. Gabisi lepiej się z niego pije niz z butelki, bo szybciej leci, a ona zawsze lubiła dużo pić:-)

A co do mówienia, to z mojej Gabrysi jest mała gaduła (wszyscy tak mówią).
Z tego co ostatnio naliczyłam to wypowiada już kilkanaście słów i wszystkie ze zrozumieniem. Niektóre przedmioty nazywa po swojemu np. piłka to bam-bam, ale już nieźle można się z nia dogadać:-D A czasem nas nieżle zadziwia wypowiadając coś nowego, bo byśmy sie zupełnie tego nie spodziewali np. ostatnio przyjechała siostra mojego męża z córeczką Natalką i na początku Gabrysia mówiła na nią dzidzia,bo Natalka za trudne a po kilku godzinach wspólnej zabawy mówiła już Na-ta-ka.
Byliśmy też troche zdziwieni jak sie okazało że umie pokazać gdzie ma włoski, nos i oko, mimo ze wcześniej nikt ja tego nie uczył.
Takie sprytne te nasze szkraby,że aż trudni uwierzyć że jeszcze niedawno w brzuchach siedziały:-D

Mleko Gabi póki co pije z cyca:-D
Innego na razie nie toleruje, robimy co jakiś czas podchody z modyfikowanym i wtedy daje w butli, ale póki co marne rezultaty bo po pierwszym łyku mleka smoczek zostaje wypluty.

reklama
Witam się. A u mnie Dominik pije wszystko z niekapka Lovi. Nawet mleczko. Jak przeszedł z cyca na mm to smokiem w butelce się tylko bawił a pic nie chciał. Niekapek załapał i teraz pije bez problemu.

My ostatnio nie wychodzimy na dwór bo Dominik niestety znów załapał przeziębienie, chyba się od tatusia zaraził. Z resztą ja też dzisiaj czuję, ze chyba mnie trochę atakuje.

Kupiliśmy ostatnio nocnik ale na razie Dominik lubi do niego wchodzić albo po nim się wspinać. No cóż przyjdzie czas i na inne jego zastosowanie.

Do góry