reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Hejka.
U nas w tej chwili -10, w nocy było -16

Tez siedzimy w domu bo Tycjan miał katar a teraz doszedł do tego kaszelek... Póki był sam katar to chodziliśmy na spacery ale teraz to już jesteśmy zmuszeni siedzieć w domu i kurować młodego.

Zaraz wróci mąż z pracy, obiadek mam gotowy.

Tycjan wie jak się każdą z zabawek bawić, wie jak działa młynek itp. itd.
Nazywa jak na razie nas - mama, tata, baba, dziadzia i smoczka swojego, woła - "da dydy" jak chce go dostać :)
Woła tez jak tylko stawiam jedzenie na stole - "ama ama" i stoi przy krześle niecierpliwie i wali w nie :)
Teraz śpi od 13.

reklama
Bartus na pilke mowi "ball" kuzynka moja go po niemiecku nauczyla....i jak mowie do niego gdzie jest ball to przynosi:-) tez pokazuje gdzie jest tata i jak pytam gdzie jest autko to tez szuka i pokazuje,a osttanio uczylam go kolorow i tez troche zalapal:-)

A my dzis krótki spacerek też zaliczyłyśmy.

Batonik dziękujemy za zaproszenie. chętnie Was odwiedzimy ale jak troszkę mniejszy mróz będzie bo teraz to tylko koło naszego bloku się kręcimy

Ulkan - nam logopedka mówiła żeby dziecku dużo powtarzać i mówić powoli i nie jakimiś przeciągłymi zdaniami np. "podaj zielonego kotka w żółte kropki" tylko "daj kotka" i nie zrażać się jak dziecko nie będzie reagować i najlepiej przy mówieniu żeby był jakiś gest np. jak dziecko coś trzyma w ręce to na "daj" powinno się wyciągnąć rękę

misio śpi a my gramy, co do powtarzania to zgadzam się, nic od razu, mały pokazuje gdzie jest zegar itp....

ja mu codziennie powtarzam różne rzeczy, bo jak się robi przerwę to akurat mój zapominał :tak:

U nas Gabrysia jeszcze nie mowi tak typowo osobowo do nas "tata, mama" potrafio wypowiedziec te słowa ale tak bezosobowo raczej. A ja juz tak sie nie moge doczekac jak moja dziewczyna powi do mnie "mama". Ale tez na jedzenie wola "am am" albo jak cos bardzo chce np czekolade czxy lizaka to mowi "daj daj daj". Ale to fajne ze nasze dzieciaczki tak dobrze sie rozwijaja, to mile :) My sobie spacer odpuscilysmy, od wczoraj nie wychodzimy z domku, nie mamy spiworka, pozatym zimno jest bardzo. Ale mam nadzieje ze po weekendzie sie ociepli, bo troche dosc mamy siedzenia w domku. Pozdrowionka

kurde jest coraz zimniej, jak tu wyjść
sama miałam polatać po ciuchach ale za zimno . brrrrrr

a młody co rusz inne słowo
jakieś dzidzia , dzidzi, bupa itd ..
kombinuje cały czas co tu nowego złożyć
już nawet było kuwa .... ale to na szczęście raz hehhee

reklama
I ja się witam z rana ...

... no u nas też zimno jak diabli, wczoraj nie byłyśmy na spacerku, a dziś tym bardziej nie pójdziemy :sorry: a i mam do Was pytanie, moja Klusia pije wszystko z niekapka, ale mleko rano i wieczorem z butelki ze smoczkiem a jak to jest u Was ???

Do góry