reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam z rana ;-)

... my od dziś same bo mąż wyjechał na 3 dni w delegację do Krakowa :zawstydzona/y::-( pogoda za oknem nie taka tragiczna póki co, więc pewnie powędrujemy na spacerek ok 11 :tak:

... mi.nu podziwiam Ciebie, ja też zabieram się do wywołania już od dobrych kilku miesięcy i na razie tylko chrzciny wywołaliśmy :cool2:

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka :-p

reklama
Witajcie kochane :)

Gdynianka ogromnie ci GRATULUJĘ :) Dbaj o siebie i maluszka :)

Ja ubieram Tomka w rajtuzy, spodnie, body na kr rękaw, bluzka na dł i kurtka :) Czapkę ma zawsze :) No i buty :) Bo on więcej chodzi niż jeździ w wózku.

Witam się:-) Wczoraj po wizycie u ginka wpadli do nas znajomi i nie miałam czasu wpaść na BB, a dzisiaj byłam na badaniach. Jestem w ciąży na 100%, ale nie w 3 a 7 tygodniu:szok: Ginek zrobił mi usg dopochwowe i wyraźnie widać było pęcherzyk(i) ciążowy(e). Ciążę tzn jej wiek obliczył mi na podstawie usg oraz miesiączki sierpniowej, bo po wywiadzie jaki ze mną przeprowadził to co ja uznałam za wrześniową miesiączkę było tylko plamieniem. Pewnie on ma rację, bo się kurna zna na tym. Ja od pierwszej miesiączki po porodzie mam je bardzo nieregularne i z różnym nasileniem krwawienia. Specjalnie wyżej napisałam pęcherzyk(i) ciążowy(e), bo na usg wyszły dwa, z tym, że w jednym widać już zalążek zarodka natomiast drugi jest pusty. Ginek stwierdził, że pusty pęcherzy samoistnie powinien się usunąć:szok:
Dzisiaj umówiłam się już na badanie PAPP-a i usg na przezierność karkową, lekarka u której robiłam to usg w ciąży z Michasiem, umówiła mnie na 30 listopada.
Aha termin porodu mam na 1 czerwca 2012, a nie jak pierwotnie obliczyłam na 21 czerwca. (z Misiem miałam termin na 01 stycznia a urodziłam 16 grudnia, ciekawe czy teraz też będzie wcześniej).
Teraz już się tylko cieszę z tej ciąży:-)
Nie wiecie jak mogę utworzyć nowy suwaczek, bo nie mogę stronki znaleźć, z góry dziękuję

Ostatnia edycja:
Gdynianka WOW rewelacja juz 7 tydz :) No super. Obys ciaze przeszla radosnie i bez zadnych problemow :)
A u nas dzis pogoda taka sobie raz slonce raz deszcz, tu zarz wiueje jak cholera i nei wiem czy wyjsc z Gabi czy nie. Pozatym straszna z niej maruda od ponidzialku, chyba kolenje zabki w drodze.
Milego dnia
Busiaki

Gdynianka witamy na 100% potwierdzoną 7-tygodniową Fasolkę.

Nam w końcu udało się wybrać na badania. Złapaliśmy rano mocz i pojechaliśmy na pobranie krwi. Marysia strasznie płakała. Pewnie jutro będą wyniki więc od razu pójdziemy do pediatry.

Jak wróciliśmy to od razu wyszłyśmy na spacer.

Nie chwaliłam się jeszcze że Marysia umie wstać na nóżki jak podam jej ręce. wczoraj się tego nauczyła :-)

Gdynianka serdeczne gratulacje !
Mi ciężko się ostatnio odzywać bo docieplamy dom, mój M sam się za to zabrał, oczywiście z pomocą rodziny i znajomych i od piątku mam mały sajgon, bo tylko robie śniadania, obiady, kolacje dla conajmiej kilku osób, bo codziennie ktoś jest do pomocy.
Na szczęście dziś jest tylko mój m i tata, więc mam więcej luzu, obiad praktycznie mi został z wczoraj więc tylko ziemniaki dogotuje...
A tak poza tym to zapomniałam sie pochwalić że chodzimy z Gabi na zajęcia na pływalni :-)
Gabrysia jest zachwycona, ja zresztą też, mimo że na początku byłam dość sceptycznie do tego nastawiona.

reklama
My mieliśmy też chodzić na pływalnię ale jak juz wszystko naszykowalam, ubrałam malego i wogole biegiem żeby się wyrobic na zajęcia, wsiadam do samochodu a ten .... nie chce odpalić. I tyle mieliśmy z pływalni. :) Ale może to i dobrze bo tego samego dnia Kuba mi się rozchorował. A za zaoszczedzoną kase kupiłam małemu pieluszki wielorazowe i jestem z nich super zadowolona. Na basen może pójdziemy w listopadzie jak jeszcze będą miejsca.

Do góry