reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

powinny byc 4. bo wtedy przewijak sie nie rusza. ja mialam w zestawie 4 srubki i 4 zaslepki- sama musialam wkrecic i zalozyc..

Dziekuję za odp. Już wysłałam emaila do sprzedawcy. Mam nadzieje, ze dośle brakujące zaślepki bo srubki mam 4.
...........................................................................
coś mi nie wychodzi cytowanie:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
zabka fajnie, ze się odezwałaś

ja też już zmęczona, a że wstaję o 6:00 to tez już się kładę
zaraz mi kręgosłup wysiądzie :-(

Dobrej nocki, rano zajrzę
No postaram sie byc czesciej ale ostatnio jestem coraz bardziej zmeczona i spiaca i od pasa w dol stawy mi sie buntuja i bola popoludniami
hej dziewczynki

jakoś szybko mi ten dzisiejszy dzień minął....

Filip dziś tak dziś odstawiał diabełka, że.....:wściekła/y: ciemna strona macierzyństwa

Antoś chyba się przekręcił główką w dół bo jakoś w innych miejscach go czuję. M. coś przebąkuje, że może jednak nazwać brzdąca nie Antek, a Hubert?:rolleyes2::unsure:

jak zobaczyłam ten nowy watek to aż mi się zimno zrobiło
u bnas z mojej strony rodzinie sie antos niepodoba i chca zebysmy dali inne imie bo skrzywdzimy niby dziecko takim imieniem a my juz sie przyzwyczailismy do antonka i tak zostanie
A ja jak zwykle o dziwnej porze się witam:-)

No ale tak już u mnie jest, w dzień zawsze jakieś zajęcie sobie znajdę a później w nocy nadrabiam zaległości na BB.
Nie odpowiem każdej z was z osobna bo za dużo tego wszystkiego i już się troszkę pogubiłam
Ale dziewczynom z rwą strasznie współczuję, mimo iż niegdy tego bólu nie doświadczyłam i onby wam to przeszło jak najszybciej.
a dziewczynom z bólem zęba również współczuję i tu wiem co przechodzicie bo mnie też od kilku dni ząbek pobolewa, ale mam podobnie jak claudia, muszę wytrzymać:baffled:

u mnie dzisiaj dzionek zleciał całkiem spokojnie w przeciwieństwie do wczorajszego, jak sobie pomyślę to jeszcze mnie trzęsie:wściekła/y:
Zadzwoniła moja teściowa czy ją odwiozę po pracy do domu bo nie ma czym wrócić, zgodziłam się i teraz żałuję.... Najpierw okazało się, że ma grypę od przedwczoraj, no i dzisiaj już czuję że mnie gardełko pobolewa:wściekła/y::wściekła/y: oby się to nie rozwinęło... Później zaczęłyśmy rozmawiać o ciąży i mówię jej że 13 grudnia jestem umówiona na USG, a ona do mnie po co mi to USG, że już miałam robione i że to jest niebezpieczne dla dziecka i swoje wywody na ten temat... wkur.....łam się strasznie, niestety jej się nie da przetłumaczyć że to badanie nie jest groźne no i na nic zdało się moje gadanie.
A na koniec wymyśliła sobie że w przyszły weekend ma wolne i ona do mnie przyjedzie na noc, no to już mnie dobiło całkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja w końcu nie jestem obłożnie chora, po za tym cały czas radzę sobie świetnie sama i nie potrzebuję czyjejś łaski, no niestety taka już jestem...
Ale już nawet nic jej nie mówiłam.
Napisałam tylko do męża smsa żeby wybił swojej mamie ten przyjazd do mnie, bo jak nie on to ja to zrobię ale tak że nawet w święta mnie nie zobaczy:angry:

Jakiś czas temu doczepiła się razem z teściem że jej się imię nie podoba. A ja mówię do niej że jak Weronika się urodziła to też był problem, że brzydkie, że będą do niej Wera mówić itd. itp. i jakoś się przyzwyczaili a teraz znowu to samo... wściekła jestem jak diabli:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a najlepsze jest to, że do mojego męża tego nie powiedziała tylko do mnie.

Od męża dostałam smsa na pocieszenie: "nie denerwuj się, tylko śpij słodko, kocham Cię" - do całkowitego szczęścia brakuje mi tylko tego żeby mnie jeszcze przytulił...

Wybaczcie za tak długiego posta, ale musiałam się wyżalić... Miłej nocki kochane
werka bardzo mi sie podoba tesciowe naleprze sa te na vodlegosc duza odleglosc...
Witam dziewczyny.
Widzę że już mamy jedną dzidzię. Nie wiecie co się stało że tak wcześnie? Trzymam kciuki za maluszka i dzielną mamę.
Żabcia - długo cię nie było i fajnie że wróciłaś :)h
Ja mam teraz wyrzuty sumienia bo z powodu mojego ruchomego cukru mam ograniczyć słodycze - a właśnie najadłam się michą płatków potwornie słodkich. Już nie wiem co jeść, bo tu budyń, to jogurt - a wszystko słodkie.
Bigos dzisiaj zrobię. Zresztą muszę nagotować trochę więcej i zamrozić jedzenia by moja rodzina nie wymarła w razie dłuższego pobytu w szpitalu a i potem podejrzewam że gotować mi się nie będzie chciało jak wrócę z małą.
a slone paluszki albo kisiel i takie tam pokombinuj z menu
Gabriella JA planuje malemu zalozyc body z dlugim rekawem na to pajacyka i na to kombinezon plus czapeczka najpierw bawelniana a potem cieplejsza i na wierzch kocyk i tyle.
ja tak samo planoje
Cześć dziewczynki :) Widzę, że u Was już zaczyna się pakowanie i przygotowania idą pełną parą. Ja nawet pranie i prasowanie ubranek dla małego mam jeszcze przed sobą, chyba w tym tygodniu się za to wezmę :) Ale ja to z końca stycznia jestem, więc z niektórymi to miesiąc mnie dzieli do rozsypania.
W sobotę byliśmy u moich rodziców, mama stwierdziła że mam nisko brzuch, w sumie to od 3 dni mam lekkie skurcze, trochę szybko bo to dopiero 31 tydzień... Staram się więc leżeć jak najwięcej bo te przepowiadające to dopiero w 37 powinny się objawiać...
kochana oszczedzaj sie bo niedoczekasz konca stycznia
Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały łóżeczka z serii Klups a właściwie to przewijaki nakładane na te łóżeczka...Ile macie stópek (takich plastikowych nakladek na srubki) od spodu tego przewijaka? Mi własnie przed chwilka kurier dostarczył taki przewijak i sa tam tylko 2 w jednym koncu a wyglada na to ze powinny byc 4. Nie mam jeszcze złożonego łózeczka i nie za bardzo wiem jak sie montuje ten przewijak i czy brak tych dwóch koleczkow (jesli powinny byc 4) nie bedzie, w jakikolwiek sposób, źle wpływał - znaczy czy nie bedzie mi sie zsuwał z łóżeczka :confused: Te stopki powinny byc na zew czy wew stronie ramy lozeczka?
powinny byc cztery ja mam cztey musza ci doslac

a ja się zdrzemnęłam i już mi jakoś tak lepiej:-) chandra przechodzi po mału tylko przed zasnięciem zjadłam kawałek tuńczyka, bo tak się na mnie patrzył i zagryzłam jogurtem czekoladowym i coś czuję ciężki żołądek - właśnie piję herbatke - powinno przejść. Oby, bo aż mi niedobrze:/ no ale co się dziwić - moja głupota i tyle (czytaj zachcianka:-) )

dzisiaj kompletnie nic nie zrobiłam w domu... nawet obiadu nie ruszyłam - mąż wrócił z pracy i zrobił krem z brokułów i kalafiora to mieliśmy co jeść :-) ale to przez tą pogodę... za godzinkę małżon wybywa do dentysty to może się wreszcie za coś wezmę - może nastawię chociaż ciemne pranie bo zaraz Pawłowi bokserek zabraknie:-D

a teraz idę poprzytulac męża - bo właśnie odpoczywa w sypialni jak to mówi "czterema kołami do góry" ...

wdepne później...

Hej!
Wreszcie czuje sie lepiej. Mam nadzieje ze w ciagu paru dni wroce do normy. Dom po tej chorobie wyglada jak pobojowisko:( Uswiadomilam sobie ze do Wigilii musze sie z wszystkim wyrobic (uczac sie normalnie w tym czasie) a sil coraz mniej:( Zazdroszcze niektorym z Was energii. Trzeba wysprzatac, zlozyc komode i lozeczko, wyprac i wyprasowac ciuszki,m spakowac torbe, przygotowac Swieta- bedziemy sami z mezem (oczywiscie to nie tylko moje obowiazki ale tez jego). No ale jakos dam rade- musze.

Ja zjadlam na obiad rosolek i mnie straszna zgaga dopadla po nim..
Tak jak zaplanowalam sprzatanie dzisiaj u mnie bylo :) Wyszorowalam lazienke i toalete - duzo czasu mi to jakos zajelo ;) teraz chwilka odpoczynku i wezme sie za porzadek w szafie a jutro ogarne kuchnie.
Olandia powoli malymi kroczkami napewno dasz rade:)

monia-t, natchnęłaś mnie i też znalazłam coś u siebie na komputerze :)

1. Penis jest jak pies:
- plącze się miedzy nogami
- lubi jak się go głaszcze
- cieszy się razem z panem

2. Dlaczego mężczyźni pragną ożenić się z dziewicami?
-Aby uniknąć krytyki.

3. Jak nazywa się mężczyzna, który utracił 90% swej inteligencji?
- Wdowiec.

4. Po czym można poznać, ze facet jest podniecony?
- Oddycha.

5. Jak wyglądałby świat bez mężczyzn?
- Byłby pełen szczęśliwych, grubych kobiet.

6. Co wspólnego maja chmury i mężczyźni?
- Jak znikają za horyzontem - nastaje piękny dzien.

7. Jak nazywa się mężczyzna, któremu amputowano 90% mózgu?
- Eunuch.

8. W czym jedzenie jest lepsze od seksu?
- Godzinami nie trzeba czekać na kilka sekund przyjemności.

9. Po co na końcu członka znajduje się dziurka?
- Aby mózg właściciela nie zginął z braku tlenu.

10. Kiedy mężczyzna jest wart 5 zl?
- Gdy w "Makro" pcha wózek na zakupy.

11. Dlaczego faceci mówią o swoich członkach "mój przyjaciel"?
- Bo pragną wierzyc, ze ten kto kieruje ich życiem - jest ich przyjacielem.

12. Dlaczego tak mało jest kawałów o mężczyznach?
- Bo to nie ładnie wyśmiewać się ze stworzeń "inteligentnych inaczej".

13. W jaki sposób mężczyźni przygotowują sobie kąpiel z bąbelkami?
- Jedzą wcześniej dużo fasolki...

14. Jaka jest różnica pomiędzy mężczyzną a E.T.?
- E.T. dzwonił do domu...

15. Co dla mężczyzny oznacza posiłek z 7 dań?
- Hot-dog i szesciopak piwa

16.. Co dla mężczyzny oznacza pomoc przy sprzątaniu?
- Podniesienie nogi, żebyś mogła poodkurzać...

17. Jak należy rozumieć zachowanie mężczyzny, który każe Ci przestać odkurzać i trochę
odpocząć?
- Prawdopodobnie przez odkurzacz nie słyszy telewizora...

18. Czym różni się mężczyzna od kota?
- Koty zawsze trafiają do kuwetki

19. Po czym poznać, ze mężczyzna jest dobrze wychowany?
- Wychodzi z basenu gdy musi się załatwić...

20. Nagi mężczyzna stoi przed lustrem i podziwia swoja męskość:
- Dwa centymetry więcej i byłbym królem...
Na to jego żona zwraca mu uwagę:
- Dwa centymetry mniej i byłbyś królowa...

21. Dlaczego mężczyźni tak lubią kawały o blondynkach?
- Bo mogą je zrozumieć...

22. Czym różni się mężczyzna od komputera?
- W komputerze wystarczy wydać JEDNO polecenie....

23. Dlaczego psychoanaliza mężczyzn zabiera mniej czasu niż psychoanaliza kobiet?
- Kiedy trzeba się cofnąć do dzieciństwa oni już tam są...

24. Co ma wspólnego mężczyzna w łóżku i jedzenie z mikrofalówki?
- 30 sekund i gotowe...

25. Ilu mężczyzn potrzeba do wkręcenia żarówki?
- Dowiemy się jak tylko któryś wstanie z kanapy...

26. Jaka jest różnica pomiędzy barem a łechtaczką?
- Większość mężczyzn nie ma problemu ze znalezieniem baru...

27. Dlaczego mężczyźni nigdy nie pokazują prawdziwych uczuć?
- Nie można pokazać czegoś, czego się nie ma...

28. Kobieta: -czy kochasz mnie tylko dlatego, że mój ojciec zostawił mi fortunę?
Mężczyzna: - ależ skąd, skarbie, kochałbym Cię tak samo, bez względu na to, kto zostawiłby
Ci fortunę...

29. Jak sprawić, żeby mężczyzna był szczęśliwy w sypialni?
- Przenieść tam telewizor...

30. Po czym poznać, ze mężczyzna ma orgazm?
- Przewraca się i zaczyna chrapać...

31. Jaka jest różnica miedzy mężczyzna a lekarzem?
- lekarz jest uprzejmy gdy prosi, byś się rozebrała,
- lekarz słucha, gdy narzekasz,
- lekarz myje ręce zanim Cię dotknie.
32. Dlaczego puszki z piwem tak łatwo się otwiera?
- Przyjrzyj się, KTO je otwiera...

33. Co to oznacza, gdy jesteś w domu a mężczyzna okazuje Ci nagle zainteresowanie i sympatie?
- Pomyliłaś domy...

34. Jaka jest różnica pomiędzy mężczyzna a wielbłądem?
- Wielbłąd może pracować 8 dni bez picia, podczas gdy mężczyzna może pić 8 dni nie pracując...

35. Jaka jest różnica między mężczyzną i papierem toaletowym?
- Papier toaletowy się rozwija.

a mi wyłączyli neta i dlatego przez chwilę mnie nie było,ale naprodukowałyście w międzyczasie...

mam zgagę, cholerną zgagę już nie wiem co mam jeść żeby było ok. Teraz jem kolejne Manti ale ono chociaż na chwilę pomaga...
Ja w przeciwieństwie do was nic nie zrobilam...mialam sprzątać a leżalam bo jakieś skurcze mam i trochę mnie to martwi.
monia-t jakaś porażka z tym szpitalem...albo platny albo bezplatny. z drugiej strony jaa nie bede miala ani lekarza swojego ani poloznej....ide na porod rodzinny i tyle

dominika i tak cena za przedszkole jak dla mnie zaporowa...nawet jezeli miałabym odzyskać kase za jakiś czas to 32 tys. chyba mało kto ma tak w domu żeby dać....jakaś porażka i wstyd bo za przedszkole nie powinno się w ogóle płacić...ale teraz takie czasy.

reklama
Do góry