reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Hej dziewczyny! Witam nową podwójną już mamusię:) nie jestem już najnowsza hihi :) my właśnie po śniadanku, leniuchowaliśmy sobie do 12 :p a co tam, obiad jest z wczoraj, deszczyk pada-nie opłaca się robić większego prania więc :p a propos harców dzidzi, to ja nie mam problemów w nocy, mała zasypia jak ja zasypiam, budzi się też jak się budzę ja, czasami nawet pół godzinki po moim wstaniu, taki z niej leniuszek :) ale ja ponoć byłam taka sam( mama opowiadała, że mogłam spać wiecznie, a ona bała się , że coś mi jest) wczoraj byłam u mojego gina, oczywiście standardem jest godzinne opóźnienie wrr...mój luby chyba lubi te opóźnienia, siedzi sobie z auto-światem w ręku, z kawą w drugiej(wszystko jest w poczekalni za darmo! :) ) naokoło same kobitki, czego chcieć więcej:) mała rośnie, waży 800gram już,ułożenie się nie zmieniło, jest pośladkowe, i gin powiedział że na 100% się nie obróci i będzie cesara..a ja nie chcę..chciałabym naturalnie..wyczytałam gdzieś w necie , że jak się masuje dziecko wg jakiegoś schematu , to można skłonić je do obrócenia..mój się o tym dowiedział i wieczorem smaruje oliwką, jakoś tak głaszcze , i starszy małą skalpelem:) ja też nie przytyłam w ogóle przez ten miesiąc, w ogóle to przytyłam dopiero 2 i pół kg przez całą ciążę..;/ gin porobił nam parę fotek, ale jakieś takie niewyraźne, bo mała akurat ssała swoją stopę i strasznie ją to fascynowało :) ogólnie to też muszę sobie kupić jakąs bombkę na jesień i buciki..ale kompletnie nie wiem gdzie..

ciuszki wygralam na allegro.

wlasnie bylam z psiura i zmoklam tak jak wczoraj;/ od wczoraj u nas pada caly czas!!
wlaczylam ogrzewanie nawet bo wyobrazcie sobie ze 3 dzien nie schnie pranie i czuje cos ze bede musiala powtorzuyc pranko bo bedzie zajezdzalo stechlizną;( w ogole to mam lenia, siedze w necie i chyba pojde spac!

Cześć Dziewczyny, widzę pogoda sprzyja pisaniu na forum bo chwila nieuwagi a tu kolejne 3 strony:) Fajne zakupy robicie ja też chcę jakiś sweterek sobie kupić. Póki co czekam na sąsiadkę ma wpaść na kawkę, później do gina.

hej dziewczyny.

u mnie toska ostatnio kopie duzo w ciagu dnia a w nocy mame oszczedza i spi. ostatnio miala czkawke oj pokopala mame oj.
dzisiaj mam jakis gorszy dzien, jakies przygnebienie mnie zlapalo nawet moj mowil mi zebym sie usmiechnela bo taka zamulona jestem.
tak sie zastanawiam czy nie pojechac do lidla i moze kupilabym rajtuski dla dzidzi bo miska w lecie nie miala i nic nie mam.

monciaa - piękne te sweterki, zwłaszcza ten drugi biały mi się bardzo podoba. Muszę sprawdzić czy mieszczę się w płaszczyku, bo będzie trzeba szukać. Na razie szukam butów bo schylać już się nie da :( Właśnie wróciliśmy z Pszczyny i kupiłam tylko podobrazia bo u mnie w okolicy plastyka nie ma. I tak nie mieli takich jak chciałam. Ani butów. Teraz muszę zmusić lubego do zabiegów kosmetycznych bo tak zarośnięta do lekarza nie pójdę. Obiad trzeba ugotować, Anię wysłać na zajęcia pływackie (to mnie stresuje bo kosztują 200 zł a zołza powie że nie chce i co?) Potem do lekarza, po drodze odebrać zaświadczenie z kościoła że Tymek był tam chrzczony i pewnie padnę dziś na twarz jak wrócę. Ale postaram się jeszcze tu zajrzeć :)
Tysia - w Bielsku nie masz gdzie butów kupić? A ja właśnie myślę czy się tam nie wybrać :) W sarnim stoku zawsze coś znajdę.
Dobrze że wasze maluszki dobrze rosną - Tysia ja słyszałam że dobra położna potrafi dziecko i w ósmym miesiącu obrócić. A może jednak sam fiknie koziołka. Życzę ci tego.

Zawsze kiedy trzymam rękę na brzuchu albo leżąc na boku opieram o niego rękę to mały mnie podkopuje. Właśnie mu wytłumaczyłam, że zameldowałam go tam tymczasowo ( na ok 9 miesięcy) i że brzuszek jest mamusi i nie może się tak denerwować jak trzymam tam rękę - odpowiedział kopem :-D

mąż się ze mnie śmieje ...

reklama
Tysia - nie wiem, do którego lekarza chodzisz, ale mój twierdzi zawsze ze stoickim spokojem: Zdecydowana większość się obraca... ;-) Też mam małego tak ułożonego właściwie nijak, bo miednicowo to już nie jest, a główkowo jeszcze nie - ale ma przecież jeszcze bardzo dużo czasu :-) A dzieci potrafią się obrócić nawet tuż przed samym porodem :-)

Damqelle - daj znać, czy coś było fajnego w Sarnim Stoku, bo ja też tylko tam buty kupuję, a nie mam czasu ostatnio się wybrać... a jak mam czas, to mi się nie chce... :-D

Do góry