reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Ribi- właśnie się zastanawiałam, jak te ćwiczenia na taniec brzucha wyglądają:)

Monia ja chodzę na kurs tańca brzucha i tam uczymy się tańczyć...kroki, ruchy rąk...bardzo fajnie i spokojnie. Ja wcześniej tańczyłam taniec nowoczesny i ludowy (generalnie ok 15 lat tańczyłam) i taniec brzucha jest bardzo spokojny. Nie ma podskoków, ruchy bioder , klatką piersiową. Nic co zagrażałoby ciąży....oczywiście są kroki których robić nie można np. shimmy i camel...najlepiej powiedzieć instruktorce że jesteś w ciąży to powinna Ci mówić co można a co nie.
Oczywiście są też ćwiczenia taniec brzucha w fitnessclubach ale nie wiem jak wyglądają....nigdy nie byłam.
tutaj masz pokazany taniec brzucha ona pokazuje np shimmy Shimmy dance Video – 5min.com

A czy któraś z Was może polecić jakiś fajny kryminał?:-)

Je generalnie mam kilku ulubionych autorów i zazwyczaj kupuję ich książki. I tak polecam:

*Ken Follett np. "Zamieć", "Noc nad oceanem", "Kryptonim 'Kawki'"
*Brian Haig np. "Tajna sankcja", "Spisek", "Koń trojański"
*Harlan Coben np. "Nie mów nikomu", "Tylko jedno spojrzenie"
*Nelson DeMille np. "Lot lwa", "Nad rzekami Babilonu" (choć ta ostatnia rozkręca się dopiero po ok 30, 40 stronach).

To by było na tyle jeśli chodzi o kryminały/thrillery. Jak już przeczytasz którąś, to daj znać, jak Ci się podobała:) No i polecam się na przyszłość;)

elfa gratuluje dziewczynki;-) to dobrze, że wszystko w porządku

joasiab
przykro mi, ważne żeby mała szybko wyzdrowiała

Ja właśnie wróciłam ze spacerku z koleżanka , która na dniach spodziewa się córeczki, bidulka już tak się męczy...

Kashyaa - dzięki:-D z tych autorów to tylko Cobena "przerobiłam" jak będę w bibliotece to popytam o pozostałe. Ja namiętnie czytam A. Christie, a ostatnio serię Millenium Larsona - gorąco polecam:-)

Aniwar - z tym brzuchem to tak dziwnie, nie boli, ja po prostu czuję, że go mam, nie umiem tego opisać:-(

Ostatnia edycja:
Witam,
Piekna pogoda jest dzisiaj, az chce sie zyc :-)

Dziewczyny wspolczuje Wam tych zaslabniec, musi byc to bardzo stresujace.
Ja nie mam poki co takich dolegliwosci, ale dzisiaj w nocy zlapal mnie skurcz dwa razy... Cos okropnego. Dzisiaj mam wizyte u lekarza, wiec zapytam go o to.

elfa75 gratuluje coreczki :-)

Karolcia1125 gratuluje dobrych wiesci i witaj po powrocie :-)

b_iala, zielona2909 my tez musimy kupic tapczanik dla synka i zastanawiam sie jaki bylby najlepszy...
zielona2909 wspolczuje bolu reki... :no: Niestety nie pomoge, nie mam pojecia od czego tak moze bolec...

ŁÓŻECZKO DLA JUNIORA + BARIERKI 160/70 cm (1230011906) - Aukcje internetowe Allegro my własnie myslimy nad tym łózeczkiem ... szuflade M mówi ze dorobi .. poznije myslimy nad łozkiem pietrowym jak chłopaki podrosną ....
Pediatra do nas doszła na szczescie płucka i oskrzela czyste :)Tomcio ma infekcje w gardełku no i przepisała lekarstewka mam nadzieje ze pomogą :) ja zdrowa zadnego wiruska nie mam a no i kazała sie zgłosic do gin bo tych omdlen nie mozna bagatelizowac wizyte i tak juz umówiłam na wtorek jutro porobie badania ... przyjechała moja mamcia wiec Tomcio szaleje z babcią i jest w 7 niebie :)

monia ja tez mam bóle kręgosłupa w sumie od poczatku ciazy najbardziej je odczuwam jak w nocy zmieniam małemy pieluche w łózeczku albo jak sie połoze na płasko po jakims wysiłku to wtedy przez chwile musi mnie pobolec:(
joasiab przykro mi... te rozczarowanie napewno bedzie duze ...

A ja dziewczynki już po wizycie :-) Dzidzia waży ok. 800 gr i jest zdrowiusieńka. Jest o kilka dni większa niż powinna być, dlatego termin mi się nieco przesunął, ale lekarz kazał się sugerować terminem wyliczonym z OM.
Całe badanie kopał lekarza, że aż sam lekarz czuł. Nawet mówił do niego - cytuję - "już zaraz dam ci spokój, tylko jeszcze troszeczkę wytrzymaj. Pan doktor jest niedobry, ale musi zbadać czy wszystko w porządku". Myślałam, że padnę ze śmiechu jak mówił do brzucha :-D

Co do twardnienia brzucha to lepiej, gdyby zaczął twardnieć po 28 tc, a nie w 25 tc. Ale powiedział, że nic strasznego się nie dzieje, po prostu zapewne za dużo chodzę. Jak będzie mi nadal twardniał brzuch to mam wziąć Scopolan (rozkurczowe), ewentualnie magnez.

Dzidzia nadal ma siuraka (to dobrze, bo mam już całą masę ciuszków niebieskich), choć lekarz powiedział, że będzie na 100 % pewny chłopca po porodzie (ewentualnie po 32 tc jak już jąderka będą na swoim miejscu - teraz są jeszcze w brzuszku u takich malców).
Dzisiaj po raz pierwszy widziałam na usg jak bobas siusia :-D

Z A. Christie najbardziej podobała mi się "Pułapka na myszy", ale to trudno dostępna książka, a właściwie długie opowiadanie. Kiedyś fartem kupiłam ją w jakiejś małej księgarence, ale pożyczyłam dziewczynie z pracy, a ona później przestała pracować i juz jej nie odzyskałam:/ Czytałam kilka pozycji tej autorki, ale z tego co pamiętam przestałam, bo książki wydawały mi się bardzo do siebie podobne.

reklama
zielona-fajny ten niebieski tapczanik:) na zdjęciu jest dywan też w jakieś zwierzątka... i paski i ok.Moja koleżnka ma taki sam Tylko szer 90.I jednolity kolor taką zgniłą zieleń z jaśniejszą zieloną poduszką i sobie bardzo chwali.Kupiła na targu za 490zł.Więc cenowo podobnie.

A ja usiluję namówić męża na taką kanapę jak na zdjęciu
http://allegro.pl/hit-meble-kanapa-form-sofa-tapczan-tanio-i1237829663.html
do grudnia jeszcze mam troszkę czasu

Ostatnia edycja:
Do góry