reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ariska i Klaudia oraz Katka

przeczytajcie regulamin forum ( polecam zwłaszcza punkty 11 i 12 )
Regulamin forum - Forum BabyBoom
i zobaczcie czy jakieś wulgaryzmy i obrażanie innych użytkowniczek nie miało miejsca i jakie to może mieć konsekwencje.

Radzę zakończyć "dyskusję" a jeśli nie umiecie, przenieść ją na PW.
Macie także możliwość ignorowania się wzajemnego a ułatwi Wam to funkcja w panelu kontrolnym.

I taka uwaga ogólna,
słowo pisane nie zawsze jest doskonałe, często coś nam się wydaje, zdarza się ,że ktoś nieprecyzyjnie się wysłowił. Zanim odpowiecie , warto dopytać czy się dobrze zrozumiało czyjąś intencję.

A ocenianie.... zawsze można powiedzieć ze swojej perspektywy .
Inaczej brzmi "jak mogłaś nie zapisać dziecka do lekarza" - co łatwo zinterpretować "jesteś nieodpowiedzialną matką" - i awantura gotowa.

A zupełnie inaczej "ja z obawy jednak bym zapisała dziecko do specjalisty, wolałabym mieć pewność, że jest ok " - takie sformułowanie po pierwsze przekazuję wasz niepokój i zainteresowanie a jednocześnie nie atakując daje możliwość przemyślenia decyzji osobie która nie zapisała dziecka do lekarza.

Pozdrawiam poniedziałkowo i życzę miłego pisania na forum.

reklama
dziękuje jeżeli myśli ktoś że nic nie robię i siedzę na tyłku
i nie wiadomo co jeszcze tak??
super
nie każdy ma auto , prawko, szofera itd...
niektórym pozostaje chodzenie, dzwonienie i pytanie innych

zajmę się sobą i swoim życiem oraz życiem mojej rodziny
jestem szczęśliwą osobą, możecie mnie gnoić
ja i tak mam to gdzieś i nadal będę kochać życie
i nie jestem SŁABA, od dziecka mam problemy i jakoś żyję i daję sobie z nimi po swojemu radę (każdy ma gorsze chwile, nie mam zamiaru zgrywać twardziela)
a forum zostawię tak jak stoi

Ostatnia edycja:
Klaudia-- w momencie kiedy znów opusisz forum bo sie pokłuciłas.. okazujesz swoją słabosc... olej całą kłótnie.. bedzie tu jeszczenie nie jedna.. bo kazda z nas ma innych charakter i inne podejscie do zycia..

Ariska-- olej całą kłótnie.. bedzie tu jeszczenie nie jedna.. bo kazda z nas ma innych charakter i inne podejscie do zycia..

Katka -- Mozesz zwracac się do mnie na Pani " żarick taki" :) Bo mam i kase i fure i wygladałam :) za wizyty prywatne płace bo mam pieniadze jak bym ich nie miała to pewnie bym znalazła bo nie lubie czekac.. :) Dzieki temu ze mam pieniadze nie stoje w kolejce do specjalisty tylko pytam o najlpeszego specjaliste w Polsce dzwonie umawiam sie prywatnie i jadę odległosc tez nie ma znaczenia ( nadrozsza wizyta 150zł mnie kosztowła ... jednym duza kasa.. innym mniejsza.. badz nieistotna gdy liczy się czas jesli podejrza sie u dziecka Nowotwór spokój po zaprzeczniu lekarza nie do opisania.) Lecze dziecko w Czd ( za co o dziwo nie płace ! bo poprostu zadzwoniłam do poradni w centrum zdrowia.. i grzecznie zapytałam sie o wolny termin.. termin w poradni sie znalazł co prawda po 3 miesiacach( ale zalezało mi na miejscu nie czasie). Jako dziecko z Poradni nasz syn nie musi czekac w długich kolejkach na przyjecie do szpitala w Czd Jesli było by to konieczne.( bo mają takie zasady( moze kolezanka powinna uderzyc z innej strony) W miescie w którym ja mieszkam rezonan dla dzieci w narkoze robi tylko jeden szpital ( ze skierowaniem na NFZ i bezpłatnie za pieniadze nie robia wogole:) ) ... ale to mnie nie o granicza.. bo majac skierowanie na rezonans mozesz zrobic go w kazdej placówce w Polsce.. czasami wystarczy internet i kilka telefonów zeby znalesc placówke w Polsce( za darmo) która ma blizsze terminy wykonywania zabiegów.. czasami warto ( jak ariska napisała) przejsc sie do danej placówki i zapytac bo moze akurat 5 minut wczesniej zadzwonił ktos i zrezygnował z badania.. i wskukuje sie na te miejsce ale inaczej jest dawac numer tel dla Pani w rejestracji jak Cie widzi a inaczej prosci by zapisała ten numer..( gdy ona pewnie jest zajeta piciem kawy z kolezanką)...

Batonik co do fotelików to my mamy - Fotelik rowerowy Kangaroo Carrier jak dla mnie się w tamtym sezonie sprawdził super.. woziłam na nim 2 latka i 9 miesiecznego Kube a ziamne.. oparcia na nózki są regulowane pasy 5 punktowe tez:) dobrze jest miec dziecko miedzy rękoma bo jak Tomek sie pytał co to jest to ja widziałam w którym kierunku patrzył i łatwiej mi było rozmawiac.. i nie miałam takiego stresa ze moge ze z nim wywróci i on sie obszoruje bo jakos miedzy ramionami było bezpieczniej.. co do wagi to wogole sie dziecka nie odczuwa ( 12 kilo Tomek) i jego głowa mi nie przeszkadza( a obawiałam sie ze moze mi przeszkadzac w prowadzeniu ... ja ma 167cm to nie jestem za wysoka:)

przyznam, rozważam czy zostać czy odejść, mam mętlik w głowie normalnie
z jednej strony widzę że tu sie robi w końcu tłoczno, co mnie ucieszyło z drugiej, rozpętało się znowu małe piekiełko

nie jestem zła na nikogo, nawet na ariskę , każdy ma prawo do własnego zdania
ale nie lubię jak ktoś mi przyczepia etykietę, nie znając mnie

i chcę, aby tu było normalnie, a nie wiecznie co post , to jest w nim coś o naszej kłótni
wcale mi to nie pasuję

UWAŻAM ŻE MAM PRAWO PISAĆ ŻE CZASEM PADA DESZCZ I NIE ZAWSZE MAM DOBRY NASTRÓJ I Z TEGO POWODU NIKT NIE BĘDZIE ROBIŁ ZE MNIE ZRZĘDY I KONIEC!!!

Jak ktoś chce oceniać innych niech najpierw pozna tą osobę lepiej, albo osobiście

Dziewczynki a moze faktycznie lepiej juz nie rozdrapywac tego tematu :)
Tak jak Gdynianka napisala lepiej sie nie wtracac. Ariska fakt troszeczke gdzie stam "pojechala" klaudii, ale tak jak napisala chciala ja zmotywowac i pokazac ze mozna moze nie wszystko osiagnac, ale ze trezba walczyc o swoje. Nie twierdze klaudiiu ze nie walczysz, bo wiem ze zrobisz wszystkie (tak jka my wszystkie) dla swojego dziecka! Kazda z nas ma tutaj inny charakter, takze wszystko trzeba zaakceptoeac, a jak sie nie potrafi to nie zwracac na to uwagi. Dlatego tez uspokujmy sie i dajmy temu spokoj.

Wasze dzieci tez sie tak rozgadaly ostatnio????
Milego poniedzialku i do nastepnego.
papapa

jak chcecie wiedzieć od rana dzwonię, rano jedna wredna mi słuchawkę odłożyła
wkurzyłam się i zadzwoniłam osobiście do p.Doktor , powiedziałam jej że mnie zbywają itd...

będę dzwonić za 2 godz. około znowu osobiście do p.Doktor , godzina jest , termin został do ustalenia

i co??

nie umiem?
ja jestem największym natrętem w tych sprawach jakiego znam , nie odpuszczam :tak:

a za taką motywację dziękuję
kopnę kogoś to zacznie się bić - to nie w moim stylu

chciałam się pochwalić (jeżeli mogę) że byliśmy w sobotę na urodzinach i dzieciątko nasze zniknęło w tłumie, spacerował między stołami , nie dawał o sobie znaku :tak:
jest super grzeczny na takich imprezach :-D
a był najmłodszy ;-)

mały śpi, mąż wrócił
więc idę kończyć obiad

Qrcze te foteliki sa "troszki" drogie, dodatkowo, kask, ochraniacze :/ Ojjj przydaloby sie wygrac w totka :)
A wlasnie dziewczynki wy chodzicie do pracy?? Bo ja szukam i ciezko jest jak narazie, dajemy sobie niby rade z meza wyplaty, ale wlasnie nie stac nas na takie chocby zakupienie fotelika niestety. Ale planujemy ze na dzien dziecka (choc jak na zlosc przypada dopiero 21 czerwca) powiemy aby wlasnie wszyscy sie zrzucili na taki komplecik do roweru.
Klaudia....zostan :)

No brawo Klaudia, czyli jednak motywacja ze strony Ariski pomogła;-)
Klaudia, nie odchodź i nie gniewaj się na Ariskę, myślę że wszystkie chcemy Cię zrozumieć i lepiej poznać a TY nam tego nie ułatwiasz. Odłóż focha na bok;-)
No to Michaś super grzeczny na imprezach to tak jak mój Maciek on uwielbia tłumy ludzi :tak:
Smacznego! Ja tez zmykam kończyć obiados bo mąż za pół godzinki będzie z pracy.

Nikola, mój Maciek od rana do wieczora nawija po swojemu, czasem tak się wsłu****e i naprawdę komicznie to brzmi:tak:

Ostatnia edycja:
nie tak łatwo mnie wygonić , o nie

mój Michał nawija też dość dużo, jest z niego gaduła i to niezła
już wiele słów poskładał , czasem powtarza

ja też szukam pracy, na razie ciii, nie wiedzą co tracą nie odpowiadając na moje CV:-D

a i dzisiaj znowu mam spotkanko - kocham poniedziałki :tak:

reklama
Do góry