reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Joasiab przychodzi do mnie pani Żmuda, bardzo miła, sympatyczna jestem bardzo zadowolona. No od piątku ją dokarmiam ale tylko raz lub dwa razy dziennie i tak po 20, 30 ml. A tak to walczymy z piersią bo bardzo chce karmić. I mam nadzieje że bedzie coraz lepiej, ściągam laktatorem ale ściągne tylko 50 ml z obu więc malutko, ale napewno się nie poddamy:)
Claudia smutno, trzymajcie się

reklama
My po szczepieniu. Nawet spokojnie przeszło - Wojtek tylko włączył się w chwili ukłucia, ale dałam mu buziaka w czółko, przytuliłam i było ok. BOŻE BŁOGOSŁAW SZCZEPIONKI SKOJARZENIOWE. Nie wyobrażam sobie, żeby Wojtek wziął dziś 7 zastrzyków - serce by mi pękło z żalu, że dziecko tak cierpi. Jutro idziemy na usg bioderek - prywatnie do naszego pediatry. Mówiła, że wszytsko ok, ale rutynowo dobrze zrobić. z NFZ czeka się łącznie 3 m-ce (na termin do ortopedy + pracowni usg)... Wojtek wazy mu już 5,1 kg - trochę przystopował z przybieraniem na wadze, co średni mi się podoba. Trudno, będziemy kontynuować terror laktacyjny...

Claudia przykro mi, ale musisz wytrwale czekać, na pewno się polepszy.

A ja kupiłam laktator żeby odciągać po każdym karmieniu i ten laktator jest do d... Nie zasysa tak jak powinien, nie wiem czy coś źle robię. Chyba popełniłam błąd kupując laktator nieznanej firmy i za niewygórowaną cenę i teraz mam za swoje. Najwyżej będę reklamować to badziewie. Ale jestem zła...

A jak wyglądają u waszych dzieciaczków kupki? Bo moja Ala raz robi normalne żółte a czasem zielone (bardziej lub mniej), nie wiem czy to zależy od tego co zjem czy jak??? Żadnego śluzu w tych zielonych nie ma, więc to nie jakaś infekcja (chyba). Jak jest u Was?

Asia K- ale się Wam skumulowało:no:.. spróbuj się uspokoić i jakoś zrelaksować

Claudia - smutne to co piszesz, ale wierze, że to tylko chwilowe pogorszenie!!!

Gogi - u nas z kupkami podobnie, jak pytałam położną o te zielone - bo jeden czas tylko takie były - to kazała mi ograniczyć picie soków owocowych (piłam bardzo dużo) albo rozcieńczać wodą - i teraz jest ok - są raczej tylko żółte..

a my po spacerze, Kamilek dalej śpi, ale pewnie już nie długo:-D:-D

szukam jakiegoś fajnego kocyka na chrzciny, bo nie podobają mi się tradycyjne beciki - macie może jakieś namiary? ja dopiero będę się bardziej rozglądać..

Ostatnia edycja:
Gogi8 zielone kupki to nic złego. Mi położna powiedziała, że może to być od ziół które ja piję w herbatkach laktacyjnych a poza tym jak dziecko zrobi kupkę i trochę ona już w pampersie jest to się utlenia i zmienia kolor właśnie na zielony.

Gogi - ja też słyszałam, że zieona kupka, to taka, która sie utleni i jest ona zupełnie normalna. Mój Wojtek też takie robił i nie było powodu do obaw. Teraz ma nieco inne stolce, ale to przez nietolerancję laktozy;)

Dziewczyny które karmią lub dokarmiają sztucznym mleczkiem ile Wasze Maleństwa zjadają?? Bo moja wczoraj wypiła 70 ml i nie wiem czy mało czy nie??

Malutka - mała wypiła odpowiednią ilość mleka. Nie przejmuj się;) dla mleka modyfikowanego wielkość porcji wygląda tak
→ 30–60 ml - Pierwsze dni, co dwie–trzy godziny, ilość dzienna - 360–480 ml, ciężar dziecka: 3000 gr
→ 60–70 ml - Koniec pierwszego tygodnia, co trzy godziny, ilość dzienna - 500–520 ml, ciężar dziecka: 3100 gr
→ 70–80 ml - Drugi tydzień, co trzy godziny, ilość dzienna - 520–530 ml, ciężar dziecka: 3200 gr
→ 80–90 ml - Trzeci tydzień, co trzy–cztery godziny, ilość dzienna - 530–540 ml, ciężar dziecka: 3450 gr
→ 90–110 ml - Koniec pierwszego miesiąca, co cztery godziny, ilość dzienna - 540–560 ml, ciężar dziecka: 3450 gr

Ale zawsze zdarzają się odchylenia od normy, więc 10 ml w tą czy w tamtą nie robi wielkiej różnicy;)

reklama
dziewczyny mam problem - jak ubrac Szymka do chrztu? przeciez jak nawet kupie mu biale ubranko to kombinezon mamy granatowy:/ i jak ja go bede trzymac w granacie w kosciele?!

co polecacie?

Do góry