reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Aloha kobietki:)

Moja dzidzia dostała dziś przykaz, że albo wyjdzie w ten weekend albo grzecznie posiedzi do przyszłe niedzieli, żebym mogła zdać egzamin i mieć zamknięty ten semestr... Zobaczymy czy mamci posłucha.

Moja też ma zakaz wychodzenia do jutra żebym mogła napisać egzamin i zamknąć semestr - mam jutro na 13 więc te 24h musi się wstrzymać :-p

reklama
Melduję, że 13.01 przyszła na świat Julia Wiktoria :) :) :) Oprócz żółtaczki fizjologicznej wszystko dobrze, 2880 g, 53 cm, poród jak na życzenie.

Marta u nas byli już moi bracia i znajomi w ubiegłym tyg. A w niedzielę, moi rodzice przyjdą i moja cioci i babcia. Ale kolejni goście już się zapowiedzieli...

Ja piję kawkę bo coś głowa mnie boli.

Ulkan, dobrze, że była położna i was uspokoiła.

Ulkan -- dobrze ze była połozna.. i Wojtus cos tam podjada..

Claudia4you-- a czemu byłas w przychodni?? nie przychodził do was lekarz do domu?? ja mam dopiero sie pojawic na szczepieniu za 4 tyg..

joasiab- ja juz po kawce z samego rana wypiłam :) a jak Wikunia na Tomcia reaguje ?? w koncu ma rodzenstwo tyle dni co mój Tomus:)

miłamama -- gratulacje!
MartaPe -- no to teraz sciskaj nogi oby do jutra :)

biala ona go uwielbia :) gdyby mogła to ciągle by go całowała, przytulała. Naprawdę jestem pozytywnie zaskoczona :) Nie jest zazdrosna (przynajmniej narazie) Jak ktos przychodzi i chce go pogłaskać to mówi: delikatnie bo mój braciszek jest malusi i nie wolno mu zrobic krzywdy :) Pomaga nam kąpać, stoi zawsze przy przewijaku jak go przebieram czy zmieniam pieluszkę :) Kochana jest :)

no to super:) to w sumie jak nasz Tomek... tez pomaga przewijac.. jak Kubus zakwili to juz biegnie z krzykiem : " juz ide " i towarzyszy przy kąpieli.. teraz to sie domaga by Kubus lezał w lezaczku bo widzi wtedy jak on sie bawi.. a no i całuje i wogole.. czyli w sumie nasze dzieci narazie sie odnalazły w nowej sytuacji.. juz nie moge sie doczekac kiedy Kubus bedzie aktywniejszy .. choc i tak widze ze usmiecha się o wiele szybciej niz Tomek ( chodzi mi ze patrzy na kogos i sie usmiecha.. ) Tomek duzo pózniej zaczął usmiechac sie w odpowiedzi na usmiech.. cos w tym jest ze drugie dziecko rozwija sie szybciej :)

Zagladam co u was:)
Ulkan dobrze ze polozna Wojtusia obejrzala jestes spokojniejsza i miejmy nadzieje ze to naprawde wina powietrza i ze juz sie to wieciej nie powtorzy.
Mila-mama gratulacje.
Joasiab ,Biala wasze dzieci to skarb widze tez bym chciala takiej reakcji ze strony mojego synka no ale poczekamy zobaczymy.
I dziekuje wszystkim za zyczenia dla synka oczywiscie ze on jest dzisiaj na pierwszym miejscu i tort na niego czeka no i prezenty i do szkoly poszedl dumny z torba cukieraskow wiec mysle ze go nie zaniedbamy dzisiaj.Tzn jedyne co bedzie zawiedziony bo nikogo w tym roku nie bedzie na jego urodzinach ale dostanie dzisiaj 5 gier i z mezem ustalilismy ze caly wieczor jest dla naszej trojki zeby synek czul ze to jego swieto.A najlepsze ze i my i rodzina zpolski i tesciu wszyscy kupili mu gry jak nigdy same gry dostanie w tym roku.No ale jak sie ma urodziny po swietach to ciezko cos kupic dziecku.
Ok to uciekam do kuchni ale bede podgladac co sie u was dzieje.

biala ona go uwielbia :) gdyby mogła to ciągle by go całowała, przytulała. Naprawdę jestem pozytywnie zaskoczona :) Nie jest zazdrosna (przynajmniej narazie) Jak ktos przychodzi i chce go pogłaskać to mówi: delikatnie bo mój braciszek jest malusi i nie wolno mu zrobic krzywdy :) Pomaga nam kąpać, stoi zawsze przy przewijaku jak go przebieram czy zmieniam pieluszkę :) Kochana jest :)
super dziewczynka z Twoje corci! Moja Maja tez jest baaaardzo opiekuncza wzgledem Natalki ale czesto jest smutna, czasem nawet zlosliwa... szuka bliskosci - tulimy sie po 10000000 razy dziennie i powtarzamy sobie, ze sie kochamy za kazdym razem kiedy sie tulimy...
Natala lezy na rogalu na moich kolanach a Maja wisi mi na szyji a ja pisze do Was :)

Asiu ja obawiałam się tego bardzo, nawet w szpitalu płakałam, że jak ja pokocham dwójkę bo przeciez Wiki to moja ukochana upragniona córeczka, nawet do Tomcia mówiłam Wikuniu. Do wiki teraz też się przytulam i wiele razy dziennie mówię jej, że ją kocham i w ogóle. Ona tez mnie tuli i tak w kółko. Ale jak przyszłam do domku z tomciem to ta miłość jakby z automatu została podzielona na dwoje. Myślę, że Wikunia zawsze będzie moja córunia jako pierwsza ale Tomcio to nasz ukochany synuś. Każde kocham tak samo a jednak inaczej. Oboje są dla mnie równie ważni. Nie wiem jakos nie umiem tego opisać bardziej jak to jest.

reklama
Do góry